Gitarist Müridler?

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Meliksah
    Meliksah's avatar
    Erkek

hacılar gitarist müridlere bi sorum olacak. ben yaklaşık 2-3 ay önce elektro gitar aldım. günde 2-3 saat farklı riff-solo ları çalıyorum. şimdi sorun şu; normalde sol elin 4 parmağını klavyede kullanmak gerekirken başlarda yaptığım acemilik sonucu ben sadece "1,2 ve 3" numaralı parmaklarımı kullanıyorum gitar çalarken. biraz kendimce alıştırma yapıyorum 4. parmağı(serçe parmak) kullanmak için ama ne kadar yararlı olur bilmiyorum. sizler ne önerirsiniz?

aa iyi olmuş lan. güncelleme yapayım imzaya bi ara :W
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Ekerci
    Ekerci's avatar
    Erkek

baştan yanlış başlamışsın benim düşünceme göre..burda yazacaklarımın tamamı benim düşüncelerim...sen ooo elektro die gittin atladın...tabi hatayı burda yaptın..4.parmağı kullanamıyorsun..bu amatör işi oldugu için amatör oldugunu düşünerek yazdım bunları..bence yapman gereken ilk şey klasikle başlamaktır..tabi sabrın coksa elektroda gider..ama acemilik yapma...gitarda nası başlarsan hep öyle gider..ona göre kullan parmaklarını..sonra ben böle alıştım dersin yapamıorm dersin gider...

Konu ID: 112846 Konuyu Acan : Ekerci Konu Başlığı : Tahribatın en sevdiği adam ? Silinme Sebebi : 3 sayfadır takip ediyorum beni seven kimse çıkmadı. alacağınız olsun müridler
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    geberlan
    geberlan's avatar
    Erkek

bass çalıyorum . aynen devam hocam serçe parmağı en güzel böyle açarsın. majör minör çalış

vueeey ula hava patliiy ula gök delinuiii
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Razorback
    Razorback's avatar
    Erkek

Önce kromatik çalış.Yani her perdeyi sırasıyla parmaklarla in ve çık.

5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Meliksah
    Meliksah's avatar
    Erkek

@ekerci
    hocam zaten belirttim acemilik sonucu farketmeden 3 parmağı kullanmaya başladım. ama geli gelelim düzeltilemeyecek bir hata değil kanımca. zaten 2 ay çalmışım. çalma zorluğu olarak klasik gitar ve elektro gitar arasında benim farkettiğim tek fark tellere basarken olan zorluk. benim sorduğum hangi çeşit alıştırma veya ne yaparsam bunun üstünden gelirim

aa iyi olmuş lan. güncelleme yapayım imzaya bi ara :W
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    sokoban
    sokoban's avatar
    Erkek

MMB bunu yazdı:
    -----------------------------

@ekerci
    hocam zaten belirttim acemilik sonucu farketmeden 3 parmağı kullanmaya başladım. ama geli gelelim düzeltilemeyecek bir hata değil kanımca. zaten 2 ay çalmışım. çalma zorluğu olarak klasik gitar ve elektro gitar arasında benim farkettiğim tek fark tellere basarken olan zorluk. benim sorduğum hangi çeşit alıştırma veya ne yaparsam bunun üstünden gelirim

Razorback'in dediğini yap anca öyle düzeltirsin.

.
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Ekerci
    Ekerci's avatar
    Erkek

MMB bunu yazdı:

@ekerci

hacım benim demek istedigim direk neden elektor kastın ki ?

Konu ID: 112846 Konuyu Acan : Ekerci Konu Başlığı : Tahribatın en sevdiği adam ? Silinme Sebebi : 3 sayfadır takip ediyorum beni seven kimse çıkmadı. alacağınız olsun müridler
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    sokoban
    sokoban's avatar
    Erkek

Ekerci bunu yazdı:

MMB bunu yazdı:

@ekerci

hacım benim demek istedigim direk neden elektor kastın ki ?

Klasik ve elektro iki ayrı enstürman sayılır teknikleri farklıdır.Önce klasikten başlanır diye bişey yoktur neyden isterse başlasın önemli değil.

.
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    wrongly
    wrongly's avatar
    Erkek

Ekerci bunu yazdı:

baştan yanlış başlamışsın benim düşünceme göre..burda yazacaklarımın tamamı benim düşüncelerim...sen ooo elektro die gittin atladın...tabi hatayı burda yaptın..4.parmağı kullanamıyorsun..bu amatör işi oldugu için amatör oldugunu düşünerek yazdım bunları..bence yapman gereken ilk şey klasikle başlamaktır..tabi sabrın coksa elektroda gider..ama acemilik yapma...gitarda nası başlarsan hep öyle gider..ona göre kullan parmaklarını..sonra ben böle alıştım dersin yapamıorm dersin gider...

kesinlikle yanlış bir düşünce.

elektro ve klasik gitar apayrı enstrümanlardır ve elektro çalmak isteyen bir insanın klasikle başlaması hatadır. ha artıları elbet vardır ancak bu adam elektro gitar çalmak istiyorsa elektroyla başlaması en doğru seçimdir.

bateri çalmak isteyen bir adama darbukayla başla demek hatadır.

Razorback bunu yazdı:

Önce kromatik çalış.Yani her perdeyi sırasıyla parmaklarla in ve çık.

arkaşın dediği gibi yap.

aslında 4. parmağı çok kullanamıyorum diye de kendini suçlama. o hep pasif parmaktır, gerektiğinde işleve sokulur. ama o parmağı da açmak gereklidir. bu yüzden çalış, zamanla açılacaktır. 1 2 3 4 diye tüm telleri ve tüm perdeleri alternate picking tekniğiyle sırayla gez. hem pena vuruşunu geliştir hem parmak zamanla alışır.

sabırsız olma yeter.

edit: bir de riff yani beşli akorlar basarken 1 ve 3. parmak yerine 1 ve 4. parmakları kullan. böylece güçlenir parmak.

10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Realist
    Realist's avatar
    Erkek

bayagıdır müzikle ilgilenirim,o işi kafana takma gam öğrenmeye başladıkdan sonra zaten gamlara çalışırken parmakların kıvama gelir.

o riffmiş soloymuş böyle şeylere çalışma gam çalış parmaklara göre.mesela sana do majör gamına çalışman için parmaklara göre yazayım.

La teli (A). 3.perde = Do notası buna orta parmağı

La teli (A). 5.perde = Re notası buna serçe parmağı

Re teli (D). 2.perde = Mi notası buna işaret parmağı

Re teli (D). 3.perde = Fa notası buna orta parmağı

Re teli (D). 5.perde = Sol notası buna serçe parmağı

Sol teli (G). 2.perde = La notası buna işaret parmağı

Sol teli (G). 4.perde = Si notası buna yüzük parmağı

Sol teli (G). 5.perde = Do(oktav) notası buna serçe parmağını koyarak in çık zamanla alışırsın.

internetden gamlara felan bak minör gam,pentatonik armonik minör falan hepsini öğren yoksa ben gitar çalıyom diye geçinen ibnelerden olmanı istemeyiz

..
  11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ArmadA
    ArmadA's avatar
    Erkek

http://www.youtube.com/view_play_list?p=79BABF485D07BEBD&feature=bf

şunubidene

Living Death
Toplam Hit: 2124 Toplam Mesaj: 17