folder Tahribat.com Forumları
linefolder Genel
linefolder Gizli Depresyon

Gizli Depresyon

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    garga
    garga's avatar
    Erkek

valla ben depresyonlarimi (cok sevdigim bi arakdasimin tavsiyesi uzerine) kendimi daha fazla tanimaya calisarak ve vakit harcayarak atlattim gecmiste... simdide ne zaman defresif olsam (herkes oluyor zaman zaman paniye gerek yok) devamli kendime esas nedenin ne oldugunu sorarim, biraz uzun surer anlamasi ama buldugun zaman cozumude bulmus oluyorsun zaten otomatikman...

yani kisaca ilk once depresyonu falan bi kenara birakacaksin, diyeceksin ki ben neye uzuluyorum, hosuma gitmeyen ne? sonra bunlari bulunca gercekten bunlara uzulmen mantiklimi yoksa aslinda o kadar onemli degillerdemi sen mi buyutuyosun diye bir dusun... gercekten sorun olanlara karsi bir onlem almaya calis, senin buyuttugunu farkettiklerin zaten sorun olmaktan cikmis oluyor... goreceksinki cogu sorunun sadece senin kuruntularin oldugu ortaya cikacak...

mutlu olmanin tek yolu, mutlu olmayi istemekdir..

anca gidersin...
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    HolySeclorum
    HolySeclorum's avatar
    Erkek

Ben ona benzer enteresan bişey oldum psikiatrist bilmemne bozukluğu demişti adını unuttum..Önce uykusuzlukla başlıyo,sonra durduk yerde sıkıntı basmalarıyla devam edip en sondada vücutta kasılmalar başlıyo...Psikiatrist sosyal yaşamımı etkilemeyecek bir antidepresan verdi onu kullandım geçti..Şimdi sadece çok sinirlendiğimde mide yanması türü bişey oluyo...

Bunun başlıca nedeni stresmiş...Sen her ne kadar stres yaşamadığını sansanda bilinç altı farklı algılıyomuş..Mutlaka psikiatriste görün..İleriki aşamalar gerçekten acı verici...

Her Hakkım Saklıdır
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    yawuz
    yawuz's avatar
    Erkek
    sana önerim zahmeti az bir hayvan beselemen ve ilgilenmen tabi bu konuarda bayanlar daha hassas ve farklı nedenlerden depresyona girebilirler ama bi hobi yada seni yormayacak birşeyler sana iiyi gelebilir misal bi arkadaş yemek yaparak atlattıydı :D

tahribat.com a can feda
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ed_a
    ed_a's avatar
    Dişi
    doğru ama bnm doktor fobim var 5 ay önce gitmiştim aynısı olmustu bana yine...banada antidepresan verdi kullanamadım..atlattım bi şekilde şimdi 2.sinni yaşıyorum sanırm:S
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    buruksu
    buruksu's avatar
    Erkek

heralde zaman içerisinde bu durumu yaşamayanımız yoktur ben zamanında çok mücadele ettim, sıkıntısını ve getirisini iyi biliyorum...

depresyonun en büyük sebepleri...

1-düzenli uyku eksikligi

2-yetersiz (dengesiz)beslenme ve buna baglı gelişen vütüt degişiklikleri (kellik , şişmanlık vs)

3-yakın zamanda geçirilen agır bir hastalık

4-yine yakın bir geçmişte yaşanan agır duygusal trawma (sevgiliden ayrılma, ebeveyn yada yakın bir akraba ölümü)

5-sosyal çevrenin ve size etki edebilecek diger etmenlerin siz adapte olamadan birden ve ansızın degişmesşi

http://www.psikiyatrist.net/testdepresyon.htm burada verdigim link bir bir depresyon testine aittir  sitenin diger sekmelerinde ilgilenenler için depresyon belirtileri nelerdir ve nasıl mücadele edilebilir gibi bölümleri  var

:) mutluyum, huzurluyum
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    rEfLeX
    rEfLeX's avatar
    Erkek
    genelde bu dönemlerde küçük caplı bi depresyona giriyor bayanlar.senin ya üstünde çok dert var yada canını sıkan bişey var bunları kafandan at.bence bi tatile çık iii gelir sana

Forum,Hikaye gibi bölümlerde opsiyonel olarak her yazdığınızın sonuna eklenen yazı... :| 20 senelik hayatımda 15 aylık reklam arasıı...izmirr / gaziemir..
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    kotusirine
    kotusirine's avatar
    Dişi

acaba geceleri bişeylermi düşünüyosun.. O nedende uyku bozukluğu olur ruh halin nasıL?

Hayatında olumsuzluk var olabilir buda gece yansıtabilir Geçmiş olsun. Yinede bi noroloji veya psikoloğa git derim..

8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    LizardKing
    LizardKing's avatar
    Erkek
    spora başla.. birazda sosyalleş..

"Din en büyük rpg.dir.." arsiv.ozgurdusuncehareketi.org - evrimagaci.org
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    lordvader89
    lordvader89's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

ed_a bunu yazdı:
    -----------------------------
    eet gitmem gerekir sağlam bi doktora..ya sadece uykusuzluk yok tabi
    -----------------------------
    kesin aşıktırsın...yad hoşlanıyorsundur...banada oluyordu :d ama geçer merak etme...sana tavsiyem(ben yaptım )

gece uykusuzluk çekiyorsan;

sabah 5'de olsa uyuma...hatta işde verim azalması olmaması için hafta sonu yap...hiç uyuma gündüz yoruldugunda bile uyuma...gece kaçda yatmak istiyorsan yat uyu...zaten çok yorgun olacaksın hayır olmam deme :D olursun :d

sonra sabah 6 da kalk..ama 6 sakın şaşırma!

sonra yine gece aynı saatde yat...sonra tekrar 6'Da kalk

bir kaç gün sonra normal iş saatinde kalk...ve sana tavsiyem gece uyurken ensturmantal müzük dinle yada slow...ama kulaklıkla dinleme...eminim ki yararını göreceksin..ç

uyku problemini çözmen dileğiyle...

yararını görürsen haber verirmisin?benden başkasında işe yarıyormu merak etdim :D

10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Anarsist
    Anarsist's avatar
    Erkek

Benim bir cok psikolojik rahatsizligim var.

Heyecan bozuklugu  var, panik ataga cevirecek diye endiseleniyordum.

Kafana taktigin zaman daha da kotulesir, arkadaslarin da tavsiye ettigi gibi en iyisi bir psikologa gorunmen.

Çok günahım varsa neden gamım var Ali gibi şahı-ı merdana düştüm
Toplam Hit: 3558 Toplam Mesaj: 22