Global Mağazam Diye Site Yapmış Adamlar Kaçırılmaz .
-
vergi muafi olması tamamen gümrükteki adamın insiyatifinde olan bişeydir. Elin adamı koca makine getirir ona vergi yazmaz ama senin bi ayakkabını vergiye tabi tutar. Yani bu iş öyle web siteleri ile olacak olay değil'u
-
senelerdir bazı bankalar bunu yapıyor ama gelen yüksek tutarda ki mazlemler yüksek ihtimallerle gümrüğe takılıyor. Arkaaş bi saat getirmişti sıkıntısız ama tamamem kısmet...
-
bu derdi gümrük olan değilde aradığını bulmak olanlara, gayette güzel bir iş.
-
mizahi bunu yazdı
Aslinda aklima bir fikir geliyor ama emin degilim yururluge konabilir mi?
ben amerikadayim ve siteden birkac arkadasa yardimci olmaya calistim. Urunu amazondan begeniyor, benim adresime yolluyor, ben de ona kargoluyorum. Bunu genelleyebilirsek, basta herkes istedigi urune ulasir, vergi olayi kalkar, surpriz faturalar da cikmaz. Demek istedigim icimizden birisi sitesini kursun, amerika ya da baska ulkedekiler adreslerini versin, alisveris yapmak isteyen de bu kisilere bu siteden ulasip, urununu siparis ettirsin, kargolatsin. Ayrica vergi mergi korkusu da olmaz niye cunku hediye olarak gonderilir. Bir turlu yasal oluyor. Bir malin ticaretini yapmiyoruz.
Herkes icin basta biraz zahmetli ama, sonra kiyak olur.
ürünü gönderen kişiyede 50 dolar bağışladınmı tamamdır :D
-
wert bunu yazdımizahi bunu yazdı
Aslinda aklima bir fikir geliyor ama emin degilim yururluge konabilir mi?
ben amerikadayim ve siteden birkac arkadasa yardimci olmaya calistim. Urunu amazondan begeniyor, benim adresime yolluyor, ben de ona kargoluyorum. Bunu genelleyebilirsek, basta herkes istedigi urune ulasir, vergi olayi kalkar, surpriz faturalar da cikmaz. Demek istedigim icimizden birisi sitesini kursun, amerika ya da baska ulkedekiler adreslerini versin, alisveris yapmak isteyen de bu kisilere bu siteden ulasip, urununu siparis ettirsin, kargolatsin. Ayrica vergi mergi korkusu da olmaz niye cunku hediye olarak gonderilir. Bir turlu yasal oluyor. Bir malin ticaretini yapmiyoruz.
Herkes icin basta biraz zahmetli ama, sonra kiyak olur.
ürünü gönderen kişiyede 50 dolar bağışladınmı tamamdır :D
Heheh hayir da demem hani :)
-
bu uzun zamandır varki
hiç bi avantajı yok bu olayın
çoğu amerikan firması türkiyeye gönderi yapıyor yapmıyorsa bile mail atarsın anlatırsın derdini yollarlar... -
hocam okumayacağımızı biliyorsun niye yazıyorsun :D bi bokluk var mı sen onu söyle tamamdır gerisini hallederük :)
-
Bu konular üzerinde calisiyorum uzun zamandir. (Benimkisi simdilik Çin'den olacak. Yani Cin'den ürün alip Türkiye'de satan müsteriler icin)
Bu siteleri yapanlar ya ayni kisi ya da bir birinden kopyalayip duruyorlar.
https://www.globalmagazam.com/
https://www.globeshopperturkey.com/
amerikadaniste.com
elmadan.com
Ayrica özel kargolarla gönderdikleri icin gümrüge takilacaktir. (Kaldi ki yukardaki adresini verdigim siteler kargolarin gümrük bölümüyle anlasmalidir. Ürün gümrüge tabi olmasa bile gümrüge sokup, gümrükcü tavsiye ederek ekstra kazanc saglamaya calistiklarini okumustum.)
Kolay gelsin.
-
nybox tarzı bir cacık sanki alayı tırt çok pahalı
-
Yurdışından mal getirirken en baba problem gümrüktü ve hala da gümrük. Hatta geçen yıl gümrük muafiyetlerini epey bi azalttılar, 75 dolara bağladılar.
Demem o ki malı almak değil, gümrükten sokmak asıl sorun. 150 dolarlık elektroniği burada 800 euroya satıyorlar cünkü gümrüğü var vergisi var vergininde vergisi kdv si var. Getiren gümrükle uğraşmayı sevmediği için hiç o işlere bulaşmayayım denildiğinden adeta tekelci konumunda oluyor o da vuruyor fiyatların üzerine.
Alışveriş sitesi değil gümrük kaçaksıcı lazım :-) diye düşünüyorum.