Göğüs Kafesinde Batma Hissi?
-
halk dilinde "yel girmesi" denilen olay. terini üzerine soğutmuşsan ya da rüzgarda kalmışsan olmuştur. ilk başlarda kalpten ya da ciğerden şüphelenilir. ama ağrı kas ağrısı. ortalama 7-10 gün iyileşme süresi var. batma olan yere yatamazsın, öksürürken, hapşırırken, sağa sola dönerken ağrı tavan yapar. kas gevşetici fayda etmez. kısa sürede iyileşmek istiyorsan sırtüstü kıpırtısız yatacaksın.
-
OdiN bunu yazdıEkerci bunu yazdı
hocam yaş kaç ? bende de vardı.yaş ilerledikçe azalır.arada tekrar eder hiçbişi olmasa bile.sonra geçer.çok zorlama.kaburga kemiklerinin sıkıştırmasındanda olabilen bişi.hasta olmasan bile soğukta kalsan bile olabilir.olur demiorum ama olabilir
93 doğumluyum hocam 21 yaşındayım
Fakat bu kadarda olmaz ki arkadaş öksüremiyorm esneyemiyorum hapşuramıyorum sağa sola dönemiyorum yan yatamıyorum ne olacka bu böyle :/
Hocam git acile..
Ani baslangicli Nefes darligi felan varsa pnomotoraks bile olabilirsin veya alttan baska birseyde cikabilir.bence aksatma..
.buyuk ihtimal gribe bagli bir yan etki gibi gorunuyor.....
-
hocam senin akciğer sönmş olmasın anlattıkların nu gösteriyor? Zayıf uzun boylumusun=
Anlattıklarının hepsi bendede olmuştu. Acile gidip akciğer röntgeni çektirmen lazım
blackmir tarafından 04/May/14 19:00 tarihinde düzenlenmiştir -
ağır soğuk algınlığı sonrasında aynı durum bende de oluyor, bronşit başlangıcı... Dahiliye uzmanına görün adamın içi rahat etmezse rontgen ister,,, sigara kullanıyorsan bırak derim.. Sigara, grip ve soğuk algınlığı gibi hastalıkların iyileşme süresini 2 katına çıkarıyor kendimden bilirim...
elcondor tarafından 04/May/14 19:36 tarihinde düzenlenmiştir -
grip olarak başlamıştı sonra bronşit dediler. Göüğüste ağrı vardı sonunda öğrendimki tüberküloz
-
Psikolojik... kas gevşetici hap kullancan.. birfen şok gibi gelirse acile git iğne vurdur
-
aynısı benim başıma geldi göğüs hastalıkları doktoruna git hemen , bana bronşit teşhisi koymuştu doktor mutlaka göğüscüye git bi görün.
-
büyüklerin tabiri ile yel girmiş olabilir. yani hava sıcak deyip yakayı bağrı açarsan bu durum meydana gelebiliyor.
-
aynı mevzu bende de vardı yatarken efsane batıyordu. daha yeni geçti . ulan nizam insan bir arar söyler
-
selam hocam ,
bende grip diye başladı 2 gün sonra öksürmeye başladım, öksürürken nefes alamama kıpkırmızı kesilme durumuna eriştim.
Sağlık ocağına gittim ilaçları aldım kullandım bi halta yaramadı / 2 hafta
Okmeydanı eğitim ve araştırma hastanesine gittim gece acile iğne yaptı ilaç vermeden geri gönderdi
Özel hastanede ciğer filminden tut nefes testine kadar her b*ka girdim yine birşey çıkmadı
aradan 20 gün geçti toplam öksürüğüm maksimum seviyeye çıktı üst üste 8 10 arası öksürüyorum ve nefesim gidiyor nefes alamıyorum
en sonunda bu işin erbabı zeytinburnu gögüs hastanesi dediler oraya gittim
Ciğerlerimde yara varmış , 1 haftaya kan kusarmışım , sigarayı bırakmazsan ölürsün dediler doktorlar kapıya çıktım efkardan 1 sigara içtim
şuan 2 adet hava kullanıyorum , ağrı kesiliciler , balgam sökücüler vs hepsine başladım 10 gündür düzenli kullanıyorum günde 6 7 defa
öksürüyorum şuan ancak şiddeti değişmedi.ne olucak bende bilmiyorum
bu arada pekmez,bal,süt aklına ne gelirse kullanıyorum sende olduğu gibi son 3 gündür sol alttan 2. kemikte batma ağrısı ( acısı ) oluşuyor.
gece yatakta dönerken filan bildiğin kıvranıyorum yani nolucak bilmiyorum 2-3 gün sonra tekrar özele gidicem bakalım ne diyecekler ..
eğer iyileşirsen haber verde bende o yolu izliim
masTR tarafından 05/May/14 14:08 tarihinde düzenlenmiştir