folder Tahribat.com Forumları
linefolder Genel
linefolder Google Anasayfa

Google Anasayfa

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    HeadBanger
    HeadBanger's avatar
    Erkek

google yine bu akşama ilginç bir anasayfa sembolü koymuş karbon nanotüp ün semboli tıkladıgımızda o top a bucky ball yazıyordu araştırdım karbon nanotüpmüş bilgileirniz var mı bununla ilgili veya neden bunu koymuşlar ?

Boş İşler Uzmanı..
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    unix
    Andrei
    Andrei's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

Google'den Buckyball Süprizi

Dünyanın 1 numaralı arama motoru Google, Nano teknolojinin ilk adımını atan Richard Buckminster Fuller'i unutmadı ve anasayfasına Buckyball grafiği ekledi.

Bir buckyball 20 altıgen ve 12 beşgen şeklinde dizilmiş 60 karbon atomundan eydana gelen küçük futbol topu şeklinde bir moleküldür. Buckyball’lar sadece bir nanometre çapındadırlar. Buckyball’ın kimyasal formülü C60’tır.
    Buckyball’lar 1985’te keşfedilmiş ve kendine özgü kubbe yapılarıyla ün yapmış mimar Richard Buckminster Fuller’e saygı olarak buckminsterfullerenler olarak adlandırılmıştır. İsim daha sonradan buckyball olarak kısaltılmıştır.

Buckyball’lar fulleren ailesinin keşfedilen ilk molekülüdür. Bu ailenin tüm elemanları, altıgen veya beşgen şeklinde dizilmiş, bütünüyle karbon atomlarından oluşan kafes şeklinde moleküllerdir. Karbon atomlarından oluşan içi boş, boru şeklinde yapılar olan karbon nanotüpleri de bu aileye aittir.

Fullerenler, karbon atomlarının diziliş biçimlerinden dolayı kendine has özelliklere sahiptir

%40 indirimli olarak "Centos Sistem ve Sunucu Yönetimi" adlı kitabımızı satın alarak, Linux üzerine yapılacak olan devam projeleri icin destekte bulunabilirsiniz : http://www.hepsiburada.com/centos-sistem-ve-sunucu-yonetimi-oku-izle-dinle-ogren-p-KKODLAB01579
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    insidae
    insidae's avatar
    Erkek

HeadBanger bunu yazdı:
    -----------------------------

google yine bu akşama ilginç bir anasayfa sembolü koymuş karbon nanotüp ün semboli tıkladıgımızda o top a bucky ball yazıyordu araştırdım karbon nanotüpmüş bilgileirniz var mı bununla ilgili veya neden bunu koymuşlar ?

-----------------------------

Dünyanın 1 numaralı arama motoru Google, Nano teknolojinin ilk adımını atan Richard Buckminster Fuller'i unutmadı ve anasayfasına Buckyball grafiği ekledi. ..

Bir güldün yar sen, hep elime batan.Seni dalından kopardım, kandoldu avuçlarım..
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    anarsistherif
    anarsistherif's avatar
    Erkek
    html5 ile yapmıslar sanırım yine dönüp duruyor

=)
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    HeadBanger
    HeadBanger's avatar
    Erkek

tamamda alıntı ile araştırmayı bende biliyorum hani burda tartışalım die açtım konuyu :)

Boş İşler Uzmanı..
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    SSPPSS
    SSPPSS's avatar
    Erkek
    anlamadım şimdi bu elementin ne olduğunumu keşfetmişler yoksa şu nanoteknoloji denen şeyi mi başlatmış ilk yapar ball ımı yapmışlar ak?
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    LordVader
    LordVader's avatar
    Erkek

Cok guzel yapmi$lar yaw.

I find your lack of faith disturbing.
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    HeadBanger
    HeadBanger's avatar
    Erkek

ak bu elementle adamlar uzaya asansör yapcak kısaca

kütlesi 1 gr olan bir karbon nanotüp fiberin alanı 300 m2'yi bulmaktadır (Ç)

Boş İşler Uzmanı..
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Pisibaliqi
    Pisibaliqi's avatar
    Erkek

Soyadına bak Full Eren :d

Fiat Justica Et Ruat Caelum...
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ozAnkaraguclu
    ozAnkaraguclu's avatar
    Erkek

Logonun üzerinde durunca BuckyBall'un 25. yıldönümü yazıyor.

"Milliyetin en belirgin niteliklerinden biri dildir. Türk milletindenim diyen insan her şeyden önce ve mutlaka Türkçe konuşmalıdır. Türkçe konuşmayan bir insan Türk kültürüne, topluluğuna bağlılığını iddia ederse buna inanmak doğru olmaz. " Mustafa Kemal ATATÜRK
  11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    HeadBanger
    HeadBanger's avatar
    Erkek

adamlar bunu 25 yıl önce bulmuşlar biz halen onun bunun villası referandum anayasa ugrasıp duralım :))

Boş İşler Uzmanı..
Toplam Hit: 2080 Toplam Mesaj: 16