folder Tahribat.com Forumları
linefolder Genel
linefolder Google Facebook"A Savaş İlan Ediyor...

Google Facebook"A Savaş İlan Ediyor...

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Blue_moon
    Blue_moon's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

Sanal alemin birinci dünya savaşı başlıyor. Devler karşı karşıya..

İnternetteki sosyal ağlar üzerinde birinci dünya savaşı başlıyor.

Geçtiğimiz hafta, yüzde 1,6 hissesini yazılım devi Microsoft'a 240 milyon dolara satan Facebook'a karşı Google, devasa bir sermaye gücüyle yüklenmeye hazırlanıyor. Bu savaşta, 15 milyar dolar değere sahip Facebook ile, yaklaşık 300 milyar dolara sahip Google ve işbirlikçileri karşı karşıya gelecek. Yapılan tahminlere göre, bu savaşta Facebook, ağır yara alacak ve kullanıcıların önemli bir bölümü Google cephesine geçecek.

FACEBOOK'A 240 MİLYON DOLAR

Dünyaca ünlü yazılım şirketi Microsoft, geçtiğimiz hafta 240 milyon dolar karşılığında, Facebook hisselerinin yüzde 1,6'sını satın almıştı. Bu satınalmayla Facebook'un piyasa değerinin 15 milyar dolar olduğu tescillenmişti. Bu satınalma sonucu devredışı kalan ve 'B' planını devreye sokan Google, yeni iş ortaklarıyla işbirliği yaparak, sosyalleşme siteleri alanında Facebook'tan öne geçmek için hamle yaptı.

FACEBOOK'A KARŞI BİR ORDU ÇIKIYOR

Facebook hisselerini Microsoft'a kaptıran Google, birçok şirketle işbirliği yaparak OpenSocial adlı bir sosyalleşme ağı kuruyor. Facebook'a karşı kıyasıya rekabet edecek olan OpenSocial adlı sosyal ağ sitesi, Orkut, Salesforce, LinkedIn, Ning, Hi5, Plaxo, Friendster, Viadeo ve Oracle hizmetlerinin bir çatı altında toplanmasından oluşacak ve Google üyelik hesapları üzerinden çalışacak. Çok sayıda hizmeti bir çatıda topladığı için, sosyal ağ alanında büyük bir devrim olarak kabul edilen OpenSocial'in detayları bugün açıklanacak.

KİMİN GÜCÜ NE KADAR?

BİRİNCİ CEPHE

Facebook 15 milyar dolar

Microsoft 274.3 milyar dolar

İKİNCİ CEPHE

Google 187 milyar dolar (Orkut dahil)

Salesforce 5.5 milyar dolar

LinkedIn 200 milyon dolar

Ning 214 milyon dolar

Hi5 102 milyon dolar

Friendster 53 milyon dolar

Vaideo 15 milyar dolar

Oracle 100 milyar dolar

Mülk Allahındır, Adalet Mülkün Temelidir (Hz.Ömer)
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    decameron
    decameron's avatar
    Üstün Hizmet Madalyası Bilgi/Destek Madalyası Savaş Madalyası
    Erkek
    Saçma sapan haber bizim internet medyamız saolsun kafalarına göre savaş ilan ediyor vs microsoftla google ezeli düşmanmışta savaşıyorlarmışta google yara alacakmışta nasıl sıkıyorlar bi taraflarına kurusıkı kuşu yumurta bırakmış heralde

Etinden korkanın kemiğini sikeyim!
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    theimpossible
    theimpossible's avatar
    Erkek
    aynen çok abartıyorlar :| bide google facabook'u hackler felan :) sonra "Hacked By Google " yazar :)  amaçları haber olsun.

theimp0ssible - cout << " Emektar TBT'çı " << endl ;
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ayhun
    ayhun's avatar
    Erkek
    microsofta saldıralımda safımız belli olsun ehehe

delimiyim ben?
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Gastarbeiter
    ExcaliburTBT
    ExcaliburTBT's avatar
    Erkek
    facebook a çakim. 16881865 koldan millet facebook a üye etmeye çalı$ıo beni ama :P üye olmucam kesinlikle :D
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ayhun
    ayhun's avatar
    Erkek
    aynen sana katılıorum exca uye olursam siksinler beni daha siteye bile girmedim:D

delimiyim ben?
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    SWAT
    SWAT's avatar
    Erkek
    google da googbook yapsın a.q facebook u ezer gecer :D Adamlar ne yapsa olay oluyo koca hotmailin tahtını elinden aldılar facebook la mı savascaklar ugrasmazlar bile...
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    jannissary
    jannissary's avatar
    Erkek

ula banada dediler fesybuk feysbuk diye baktım dedim neymş bu;poktan arkadaş sitesi çıktı bide isim koydum bu

feysbuka "entel yonjası".... artık feysbuk yerine bunu kullanıyom.. sizede tavsiye ederim

15-17 yaşları arasında ham bünyeli,cahil,karanlık beyinler tarafından yetişmiş geleceğin statükocu elitleriyle bayağı ve gereksiz tartışmalardan sıkıldığımdan dolayı artık siyasi tartışmalarda boy göstermeyeceğim. o konulara yazanlara dışardan bakıp cahilliklerini nasıl kustuklarını son derece iyi görebiliyorum.size kolay gelsin. isteyen herkes üstüne alınabilir. gocunduysanız pm atabilirsiniz.
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    8mm
    8mm's avatar
    Üstün Hizmet Madalyası
    Erkek

Microsoft ve Google'ın kulvarları ayrı. Bu kadar anlamsız bir yatırım için google kılını kıpırdatmaz.

Facebook 1 seneye kalmaz chat mekanı olur zaten. Hıyarın teki yatakhanede kurmuş sanki hiç işi gücü yok, millette bizde yatakhanede kuralım siteyi bak evde kurduk tutmadı gibi espriler yapar oldular.

Hergün en az 1 kere girdiğiniz yer? Google.

Hergün kullandığınız işletim sistemi ?

Kulvarlar ayrı. Yanlış mukayese.

Kimse sana özgürlük veremez. Kimse sana eşitlik veya adalet veya başka birşey veremez. Eğer adamsan, sen alırsın. 8mm@tahribat.com
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Arlong
    Arlong's avatar
    Erkek
    bu face book cok meshur olu ya her gazetede hergun bi face book haberi sosyalleşelim dürtelim falan inatla üye olmıycam oraya
  11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ZaYGo
    ZaYGo's avatar
    Erkek

facebook gibi sitelerden nefret ediorm...Elimde olsa hepsine index çakarım yha nese:S Saçmalıktan öte bişi değil.

Hyr bi tane olsun.Herkez ona üye olur tamAm. Ama 5-6 tane oldu mu.Birine üye oluyon.Sonra arkadaş dio öbürünede üye ol.  Eêê böle işin amua ghyyom.

Hem herkezin niyeti aynı deiilki. Yaw google gider şimdi  googlebook açar:D Bütün tikiler '' Hadi orayada üye olalım eehhe''  dmeye başlarlar:D 

Bilgisayar Yazılım & Donanım
Toplam Hit: 2518 Toplam Mesaj: 18