Google Hacker Versiyon
-
belki bilen vardır belkide bilmeyen vardır diye paylaşmak istedim
http://www.google.com/webhp?hl=xx-hacker
normalden aramadan farkını tam çözemedim heralde belirli platformları tarıyor (sanırım)
yazılarda 900973 şeklinde -
ergen versiyonu gibi :D
-
by_Tet bunu yazdıergen versiyonu gibi :D
Gibi mi? öyle direk :D
Eye Am Ph33|1n6 |u(ky
ShansLı HisseDiorM
-
noname bunu yazdıby_Tet bunu yazdıergen versiyonu gibi :D
Gibi mi? öyle direk :D
Eye Am Ph33|1n6 |u(ky
ShansLı HisseDiorM
ahhahaha aynen
-
kevaşe versiyonu
-
Buna l33t dili diyoruz. Zamanın hackerları kullanırdı.
-
MaviEkran bunu yazdı
o zamanın hackerlarını yazarmısın? bilgilensin arkadaşlar
-
MaviEkran bunu yazdı
5ı|2|= 0 `/ü2|)3^/ |*4`/14ş+ı^^ 24+3^/ :) 63^/!^^ ş4#53^/ #0ş(_)^^4 9!|)!`/0|2..
z0n3 gibi sade olanı tabi.. yukardaki kadar karmaşık olmayacak.. converter vasıtasıyla çevirebilirsiniz :D -
Devilcode bunu yazdıMaviEkran bunu yazdı
Richard Stallman aklıma gelen ilk isim. İşin teknik ve felsefi boyutundaki katkılarıyla (GNU ve Özgür yazılım hareketi) alana damgasını vurduğunu düşünüyorum.
Hacker'dan kastım bozma üstüne çalışan elemanlar değil, 1960'larda MIT'de ortaya çıkan ve bilgisayar devriminin yapılmasını sağlayan "geek"lerden bahsediyorum. Miraslarını devralan insanlar Mevcut teknolojiyi daha iyi çalışabilir hale getirebilen veya eldeki teknolojiyle daha verimli daha iyi şeyler çıkarabilen veya a işi için üretilen aletin b işi için de kullanılabilmesini sağlayan donanım ve yazılım modifikasyonu yapabilenlerdi.
Evdeki mono radyoyu stereo yapabilen yada çin malı tableti web server yapan, kendi yaptığı led ekrana sürücü yazan insanlar, vs,vs
Steven Levy'nin Hacker'lığın felsefesi üzerine yazıları ve kitabı vardı sanırım.
-
MaviEkran bunu yazdıDevilcode bunu yazdıMaviEkran bunu yazdı
Richard Stallman aklıma gelen ilk isim. İşin teknik ve felsefi boyutundaki katkılarıyla (GNU ve Özgür yazılım hareketi) alana damgasını vurduğunu düşünüyorum.
Hacker'dan kastım bozma üstüne çalışan elemanlar değil, 1960'larda MIT'de ortaya çıkan ve bilgisayar devriminin yapılmasını sağlayan "geek"lerden bahsediyorum. Miraslarını devralan insanlar Mevcut teknolojiyi daha iyi çalışabilir hale getirebilen veya eldeki teknolojiyle daha verimli daha iyi şeyler çıkarabilen veya a işi için üretilen aletin b işi için de kullanılabilmesini sağlayan donanım ve yazılım modifikasyonu yapabilenlerdi.
Evdeki mono radyoyu stereo yapabilen yada çin malı tableti web server yapan, kendi yaptığı led ekrana sürücü yazan insanlar, vs,vs
Steven Levy'nin Hacker'lığın felsefesi üzerine yazıları ve kitabı vardı sanırım.
hmm bilmiyordum bunları :) tebrik ettiğim hacker tipi bu ledlere yazı yazdıranlardır adam hem elektroniği çözmüş hem yazılım kısmını
çok zor iş gibi yani çok çok tebrik ettiğim hatta hayran kaldığım insanlar mesela şu videoda olan (gerçekliğini tam bilmiyorum fakat izleyin)
https://www.facebook.com/video/video.php?v=559059870801670 -
MaviEkran bunu yazdıDevilcode bunu yazdıMaviEkran bunu yazdı
ekleme yapayım bende. Kevin mitnick favorimdir
"Bilgisayar sistemine izinsiz girerek sistemi bozan kişiler" olarak tanımlanan hacker'lar ilk olarak ABD-Massachusetts'deki teknoloji enstitüsünde yapay zeka laboratuarlarında ortaya çıktı. Okulda, elektrikli oyuncak trenleri, kamyonları "hack" eden, yani devrelerini çıkarıp, yeni şeyler ekleyerek daha hızlı gitmelerini sağlayan bir grup vardı. Bu grubun birkaç üyesi, elektronik devreleri kurcalama merakını, kampüste geliştirilen yeni bilgisayarlara yöneltti ve bilgisayar tarihinin ilk hacker'ları oldu.
O zamanlarda bilgisayarlar büyük soğutucularla donatılmış odalarda ve veriler kartonlara delik açarak saklanıyordu. Öğrencilerin amaçları işlemleri daha hızlı yaparak zamandan tasarruf sağlamak da olsa, ilk "hack" teriminin çıkışı bu tarihlere denk gelir. Bu doğrultuda o dönemin en iyi hack işlemi Dennis Ritchie ve Ken Thompson tarafından ismi Unix olan ve bilgisayarın işlemesini sağlayan, günümüze kadar da taşınmış olan bir işletim sisteminde gerçekleşmişti.