Google Operating System [Beta]
-
adamlar yapmış ama şirket içinde kullanacakmış diye duymuştum.
yayacaklarsa bile hemen piyasaya düşmez ki, sağlam ekipleri var. kim sızdıracak?
-
Prometheus bunu yazdı:
-----------------------------adamlar yapmış ama şirket içinde kullanacakmış diye duymuştum.
yayacaklarsa bile hemen piyasaya düşmez ki, sağlam ekipleri var. kim sızdıracak?
-----------------------------bukadar kısa süre zarfında sıfırdan şirket içi kullanılanacak kadar profesyonel bişi yazmaları zor
-
Vallaha bi dövmediğiniz kaldı :)
linuxla pek alakam yok :)
Warez-bb de gördüm sanırım sızmış diye düşündüm :)
paylaşım dediydim hacılar :)
-
The_FCN bunu yazdı:
-----------------------------Prometheus bunu yazdı:
-----------------------------adamlar yapmış ama şirket içinde kullanacakmış diye duymuştum.
-----------------------------bukadar kısa süre zarfında sıfırdan şirket içi kullanılanacak kadar profesyonel bişi yazmaları zor
-----------------------------varmştı zaten, kullanıyolarmıştı.
-
google bile edit :/
-
gerçek değil
-
hocam o google ın web uygulamalarını kullanan google dan bagımsız bi linux dagıtımı olan GreenOS google ın acıklanan tek işletim sistemi şimdilik android.... takılmayın bolye seylere :) UBUNTU Rulzz :D
-
beyler sanıyorum bu feykkk...
Google linux çekirdeğini alacağını söylemişti.Ben googleın ubuntu editleyceğine falan inanmam.Büyük ihtimalle ubuntudan örnekler alırlar fakat açıkçası googledan yeni masaüstü falan bekliyorum.Öyle firefox yerine chrome, kde yerine google masaüstü falan olmalı orjinal birşey.
Yine linux çekirdeği olabilir tabi ki.
Bu arada google bildiğiniz giib ilk çıkardığında çok berbat oluyor chrome gibi.Fakat işletim sisteminide çıkarttıktans onra 1 sene içidne gelişir.Yani siz fark etmeden güncelleme yapar gittikçe güzelleşir.
Diye tahmine diyorum hayırlısı olsun
edit:
http://www.youtube.com/watch?v=ocd8YbJbbOw
this is google os
bence iğrenç ama neyseeeeeeeeeee
-
evet arkadaşlar biraz araştırma yaptım ve google dediğim gibi her alanda özgünlüğünü koruyacak :)
Google Chrome Linux kernel’i üzerinde yeni bir pencere sistemi bünyesiyle çalışacak.
kısmına dikkat edin :D ayrıca alta vericem yazıyı, yazıdan anladığım kadarıyla google ayarlarımızı dosyalarımızı serverda tutabilir..
Google beklenmedik bir şekilde, 2010 yılının ikinci yarısında kullanıcılara sunacağı çoklu platform Chrome OS işletim sistemini duyurdu. Google’ın işletim sistemi yayınlayacağını herkes tahmin ediyordu ancak yayınlanmasına 1 yıl kala bu işletim sistemini duyurması pek normal değil. Genelde bir servis ya da uygulamasını aniden kullanıcıların hizmetine sunmasına alışmıştık.
Google Chrome OS, başlangıç için netbook’ları hedefleyen açık kaynak, hafif bir işletim istemi olacak. Bu yılın sonunda kaynak kodları sunulacak ve 2010’nun ikinci yarısından itibaren de isteyen kişiler kullanabilecek.
Google, çıkaracağı işletim sistemini “hız, sadelik ve güvenlik” kelimeleriyle tanımlıyor. İşletim sistemini hızlı ve hafif olarak tasarlıyorlar, çalıştırmak ve web’e erişmek birkaç saniye sürecek.
Google Chrome OS Nasıl Çalışacak?
Google Chrome OS x86 ve ARM mimarilerinin ikisiyle de çalışabilecek. Yazılım mimarisi oldukça basit, Google Chrome Linux kernel’i üzerinde yeni bir pencere sistemi bünyesiyle çalışacak. Uygulama geliştiricilerinin hazırlamış olduğu web tabanlı servisler de otomatik olarak çalışacak. Kısaca söylemek gerekirse web tarayıcısı üzerinde her şeyi kullanacaksınız.
Neden Google Chrome OS?
Biraz daha açıklamak gerekirse Google Chrome OS, bilgisayardaki vaktinin çoğunluğunu internette geçirenler için tasarlandı. İnsanlar bilgisayarlarının yüklenmesini ve tarayıcının başlamasını bekleyerek vakit harcamak yerine e-postalarını anında almak istiyor. Bilgisayarlarının, satın aldıkları ilk günkü gibi hızlı çalışmasını, verilerini-dosyalarını yedeklemeyi unutma ya da kaybetme derdi olmadan her yerden onlara erişmek istiyor. Hatta en önemlisi bilgisayar donanımlarının ve yazılım güncellemelerinin ayarlanması için saatler harcamak istemiyor. Google Chrome OS da kullanıcılara daha iyi bir deneyim sunmak, internette daha iyi şekilde vakit harcamak için geliyor.edit-------------------------------------------------------------------------------
Arkadaşlar bu ilk mesjadaki gOS zaten vardı.Bunun dışında benim gönderdiğimde değil.İşte size adamların dediği gibi chrome'un uyarlanmışını düşünün ve daha çekicisi ;
----------------------------------------Bir başkası (fakat bu bir çok sitede verilmiş artık hangisi doğru bilmiyorum)-------------------------------

Fakat anladığım kadarıyla bu sonuncular daha mümkün olabilir şu reism özellkle dikkatimi çekti GMAİL
-
zumsuk naaptın sen böyle :D
resmen hırsızlık