Google Soli
-
Google yeni bir projeyle ortaya çıktı, radar teknolojisi ile yeni bir etkileşim sensörü kullanarak hareketleri inanılmaz şekilde takip edebiliyorlar.
Kullanılan küçücük çip sayesinde gündelik hayattaki bir çok nesneyi kontrol edebileceğiz gibi görünüyor.
https://www.youtube.com/watch?v=0QNiZfSsPc0
-
bu açılmıştı sanki veya başka bi yerde gördüm emin değilim. Epey güzel, giyilebilir teknoloji giderek gelişiyor bakalım daha nelere göreceğiz..
-
Lightsaber bunu yazdı
bu açılmıştı sanki veya başka bi yerde gördüm emin değilim. Epey güzel, giyilebilir teknoloji giderek gelişiyor bakalım daha nelere göreceğiz..
Konu açıldı mı bilmiyorum ama giyilebilir hiç birşey yok hocam :) Hatta ortada görünen sensör dahi yok, google yapıyor :))
-
ozgunlu bunu yazdıLightsaber bunu yazdı
Konu açıldı mı bilmiyorum ama giyilebilir hiç birşey yok hocam :) Hatta ortada görünen sensör dahi yok, google yapıyor :))
saati görünce "giyilebilir"e kaymış kafam :) , bu biraz hololens vari bir şey, nasıl adlandırılıyor bilmiyorum ama "etkileşimli" uygun sözcük heralde. Dokunmatik ekranlardan sonra yeni bi trend başlıyor sanki benim HoloLens ile gördüğüm bu. Tam olarak aynı şey değil bu ikisi tabi.
Umarım bu soli'nin sonu glass gibi olmaz.
-
daha önce verilmişti bu, hatta 1:38 de konuşan eleman da türk.. yaptıkları çalışma çok güzel ve bir çok alanda kullanılacak gibi .. artık yansımalı olarak ekranlar bi yerde olacak ve ellerle kontrol edebileceğiz.. teknoloji acayip bir şey..
-
Daha önce verildiyse kusura bakmayın :)
Benzer teknolojiler vardır mutlaka ama benim burda etkilendiğim kısım; küçücük parmak hareketlerini inanılmaz hızlı bir şekilde algılayıp anında response verebilmesi.
Dokunmatik teknolojiden dokunmamatik teknolojiye doğru gidiyoruz artık :)
-
teknolojinin ilerlemesi korkutuyor hocam beni :) teknolojiyle içiçeyim ama ne bileyim bu kadar ilerlemesi durdurulamaz şeylere sebep olacak gibi..
-
unbalanced bunu yazdı
teknolojinin ilerlemesi korkutuyor hocam beni :) teknolojiyle içiçeyim ama ne bileyim bu kadar ilerlemesi durdurulamaz şeylere sebep olacak gibi..
hocam korkutmasın ya dua et de ömrümüz yetsin :) benim tek korktuğum taraf yapay zeka tarafı, onun da gizli kapılar ardında ne derece ilerlediği hakkında hiçbir fikrim yok :)
-
unbalanced bunu yazdı
stephen hawking de zaten yapay zeka insanlığın sonunu getirebilir demiş ya. haksız sayılmaz, çok bilimkurgu gibi gözükse de ilerde ne olacağı belli değil, hele ki bu kuantum bilgisayar teknolojisi gibi işlem kapasitesi çok yüksek olan bir mimariyle yapay zekanın gelişimini kestirmek çok zor.
-
Mesela hocam şu hayvanları parmaklarımızla yönetsek, neler yapabiliriz bi düşünsene :D
https://www.youtube.com/watch?v=NtU9p1VYtcQ
-
o videodaki hayvanların güzelliğine aldanma hocam onlar geleceğin robot savaşçıları :) düşünsene amerika savaş açtığı ülkeye bunlardan yolluyor nasıl başedeceksin seri üretimde? :) bi 20 yıl sonra acayip bir gelişme olur bu robotlarda.. hani bazıları pozitif düşünüyorlar, robotlar tüm işlerimizi yapacak insanoğlu rahat edecek v.s. diye ama bence insanlığın sonunu getirecekler tekrar ilk çağlara döneceğiz :)