folder Tahribat.com Forumları
linefolder Vukuatlar
linefolder Google Yayıncıları Sömürüyor - İmza Kampama Destek Olunuz

Google Yayıncıları Sömürüyor - İmza Kampama Destek Olunuz

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Tarikat Şeyhi
    HolyOne
    HolyOne's avatar
    Erkek

Google servisleri ile farklı firmalar üzerinden reklam verdim, reklam aldım, videolar yayınladım vs...

Bu dümbüklerin yayıncılara muamelesinden çok sıkıldım. Özet olarak bunlar istediğini blokluyor istediği hesabı, siteyi hiçbir açıklama yapmadan kapatıyor. Size 1000 sayfalık bir yazı veriyor. Oradan yaptığınız ihlali bulun diyor. Sonra da yapıtığın hatayı net olarak buraya yaz ki açayım diyor. Sizi hata yaptığınızı kabullenmeye zorluyor.

Özet olarak sorun şu, Bunlar sözleşmelerindeki "Google hesabı istediği gibi kapatabilir" maddesine dayanarak istediği gibi kapatıyor. Tamam normalde kapataiblirler fakat bu sıradan bir firma değil. Bu bir monopol. Diyelim ki web tasarım, sosya mesya vs üzerine yıllarca kendinizi yetiştirdiniz. ya da 1 sene çalışıp bir uygulama geliştirdiniz. Sonra bu dümbükler sitenizi blokladı. Dolayısıyla hesabınızı blokladı. Bundan kaynaklı bu şerefsizlerin diğer sitelerindeki hesaplarınızda da alacağınızı alamıyorsunuz ve bütün emekleriniz boşa gidiyor.

Diyeceksiniz ki tamam sen de Google ile çalışma başka firmayla çalış. Söylediğim gibi bunlar monopol olduğu için belkide o fenomenin kariyerini hiçbir açıklama yapmadan bitirebilir. Bu sebepten dolayı bunlara normal firma değil monopol muamelesi yapılmalıdır.

Bir diğer konu Google'ın insanları fişlemesidir. Yani sizi bloklarsa ve yeni bir hesapla yeni bir sayfa açayım derseniz sizi banka hesabınızdan, adresinizden eşleştiriyor. En iyi ihtimalle firmanızı kapatıp yeni bir firma açmadan adınızı temizleyemiyrosunuz. Firmaların bu şekilde fişleme yapması, karaliste tutması bikere yasaya aykırıdır. Bunlar kim oluyor da hiçbir açıklama yapmadan hizmetinizi kapatabilirler? Regulasyoncuların buna dur demesi için bir kampanya başlattım.

Konu aslında Adsenseden çok öte, daha bir sürü ihlal sayabilrim. bu yapılanın normalleştirilmemesi ve cezasının kesilmesi gerekiyor.

Daha önceden böyle büyük şirketlere bolca bedel ödettiğim için deneyimim var. Ama biraz imza ile başlamam lazım. Destek olursanız sevinirim.

https://www.change.org/google-adsense

HolyOne tarafından 14/Kas/25 16:12 tarihinde düzenlenmiştir

Nush ile uslanmayanı etmeli tekdir, Tekdir ile uslanmayanın hakkı kötektir!
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    manglerman
    manglerman's avatar
    Erkek

pinterest işi yaparken benim de içerde bir sürü param kaldı.

pinteret shadow ban atmadan paramızı alalım derken googleden gol yedik. 

change.org da açtığın kampanya ile nasıl bir değişiklik olmasını bekliyorsun hocam tam bilmiyorum ama türkiyede bunu ispatlamak için yeterli gereksinimlere sahip bilirkişi bile bulamayabilirsin.

ben de imza verdim bu arada :)

türk kızlarından sabun yapalım, rus kızları elini yıkasın.:)
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Bilirkişi
    mkyb
    mkyb's avatar
    Erkek

https://www.youtube.com/watch?v=tOxJTsm6lZQ

Yaşlandıkça 50 liralık saatin ve 5.000 liralık saatin aynı şeyi gösterdiğini fark edeceksin. 1.000.000 liralık ve 100.000 liralık ev aynı yalnızlığı barındırır. 1.000 liralık Android ile 20.000 liralık iPhone Pro kimse aramadıktan sonra aynıdır. Materyalist şeylerde gerçek mutluluk bulunmaz. Asıl mutluluk bir çift memededir. Enflasyon yüzünden bu imzayı bir ara güncellemek lazım. Bin liraya telefon kalmadı. :(
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    CEO
    CEO's avatar
    Erkek

Ads tarafında daha illet birşey bu google.

Orevladı, hiçbir sebep göstermeden kabul edilemez iş uygulamalarını ihlal ettin diyor hesabımı banlıyor.

Ondan sonra uğraş dur yeni hesabı oturtana kadar.

5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    garga
    garga's avatar
    Erkek

Ekledim paylaştım... Hatta:

Bu kampanyayı imzalayarak bana destek olur musun?
    https://c.org/Cb6PgsVztH

anca gidersin...
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ukmeva
    ukmeva's avatar
    Erkek

Bu o. evlatları benim daha onaya site gönderince hesabımı kapattı. Sahte trafik falan diye ben bile girmiyordum siteye.

7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Tarikat Şeyhi
    HolyOne
    HolyOne's avatar
    Erkek
    manglerman bunu yazdı

pinterest işi yaparken benim de içerde bir sürü param kaldı.

pinteret shadow ban atmadan paramızı alalım derken googleden gol yedik. 

change.org da açtığın kampanya ile nasıl bir değişiklik olmasını bekliyorsun hocam tam bilmiyorum ama türkiyede bunu ispatlamak için yeterli gereksinimlere sahip bilirkişi bile bulamayabilirsin.

ben de imza verdim bu arada :)

Hocam söylediğim gibi benim bunları yola getirmekle ilgili engin deneyimimler var. Büyük firma diye birşey yapılmaz sanma. Fakat Türkiyede yola getirdim. Globalde bişey yapmak gerekiyor.

Bugün amerikadaki ilgili otoritelere şikayette bulundum, tweetledim, senatörleri, rekabet kurumlarını ekledim. Planımı yaptım uygulamaya koydum. Çok ağır bedel ödetesim var. Bakalım ne olacak

HolyOne tarafından 14/Kas/25 19:23 tarihinde düzenlenmiştir

8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Tarikat Şeyhi
    HolyOne
    HolyOne's avatar
    Erkek
    ukmeva bunu yazdı

Bu o. evlatları benim daha onaya site gönderince hesabımı kapattı. Sahte trafik falan diye ben bile girmiyordum siteye.

O zaman kampanyama imza at

9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Tarikat Şeyhi
    HolyOne
    HolyOne's avatar
    Erkek

İmzaların milyonlara ulaşması gerekmiyor. 100 lere ulaşsa bana yeterli. Önemli olan doğru kişilerin görmesi herkesin görmesi değil

10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    can498
    can498's avatar
    Erkek

bende imzaladım...

Bir bulutun aya ulaşma mücadelesiydi hayat...
  11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    helyum_pasha
    helyum_pasha's avatar
    Erkek

Faşizme bende karşıyım imzaladım gitti 

Toplam Hit: 2615 Toplam Mesaj: 22
google google adsense