Google'ın Gizemli Sitesi
-
Dünyanın bütün bilgisayarları ona bağlanıyor, ama onun ne yaptığı tam olarak bilinmiyor! İşte Googol
Google ın hakkında resmi bir açıklama yapmadığı bu site oldukça gizemli
Kasım ayı ortalarında yeni bir internet sitesi faaliyete geçti. Dünyanın bütün bilgisayarları ona bağlanıyor, ama onun ne yaptığı tam bilinmiyor.
Bilgisayarınızın 1’e 100. net isimli bir adres ile irtibat kurduğunu görürseniz şaşırmayın, çünkü bu şüphe uyandırıcı isim Google’a ait.
Bu site şu anda dünyadaki internet trafiğinin yüzde 3’üne sahip ve Alexa sıralamasında 44. sırada yer alıyor.
Bağlantıları inceleyenler çeşitli Google servislerinin bu adres ile iletişim halinde olduğunu, ancak, bu bağlantıların veri alışveriş zamanlamasının sıra dışı olduğunu belirtiyor.
Site: http://1e100.net ama açılmıyor -
http://who.is/whois/1e100.net/
Administrative Contact:
DNS Admin
Google Inc.
1600 Amphitheatre Parkway
Mountain View CA 94043
US
@google.com +1.6502530000 Fax: +1.6506188571
shit.
-
biraz daha açıklasak :S
-
HacKeR_tr bunu yazdı:
-----------------------------
biraz daha açıklasak :S
-----------------------------E kimse acıklayamıyomuş hocam işte :)
ps : alexada 41 e cıkmış
-
Biliyodum olm
Bu google denen şey 31 yıl sonra Skynet olarak ortaya çıkıcak
Baksana bütün makineleri toplamaya başladılar
Önce akıllı makine bilgisayarlar
Sonra tam otomatik çamaşır makineleri :D:D:D:D:D
-
Alıntıdır.
Bir çok bilgisayardan bağlantı yapıldığı gözlenen 1e100.net adresinin ne olduğunu detaylı incelemeye aldık. Dns kayıtları incelendiğinde google a ait bir domain olduğu görüntülenebiliyor, ismin de google ı andırması ilginç gelince detaylı inceleyelim dedik.
Google in ismini aldığı googol sayısı 1.0 10100 e eşit bir sayı bunun numerik olarak diğer bir yazılışı da 1 e 100 veya 1 100. Bu açıdan incelendiğinde bu domainin googleın kaynağından gelmekte olduğunu görüyoruz.
Peki bilgisayarlarımızdan bir çok bağlantı yapılan bu sitenin özelliği nedir?
Bildiğiniz gibi geçtiğimiz yıl google chrome tarayıcısını çıkarttı. Bu tarayıcı ile gelen özelliklerden birisi de zararlı sitelei bağlantı yapılmaya çalışıldığında tespit edip kullanıcıları uyarmasıydı. 1e100.net de tam bu özellikle kullanıma girmiş bir sistem barındırıyor, yani zararlı sitelerin chrome tarafından kontrol edilmesi bu adres üzerinden yapılıyor.
Bu kontrol işlemi içinde bilgisayarlarımızdan bu siteye bağlantı kuruluyor. Yani Google Chrome Browser ile herhangi bri siteye bağlantı yapmaya çalıştığımızda tarayıcı önce 1e100.net sitesine gidip bağlanmak istediğimzi sitenin zararlı bir site olup olmadığını soruyor.
-
Dead_By arkadaşımızın yaptığı açıklamaya ek olarak aynı durum diğer tarayıcılar ilede kısmi olarak geçerli olabilir google üzerinden yapılan bir aramada eğer zararlı içeriği olan bir siteye erişmeye çalışırsak bazen google bizleri uyarıyor bu durumuda göz önünde bulundurmak lazım diye düşünüyorum
-
ben bilmiyodum bunu hiç dikkatimi çekmemiş. ama süper:D
-
hacklink yapın hade :D
-
chrome'un bağlandığı port kaç bu siteye :)
-
iLLuMiNaTi bunu yazdı:
-----------------------------
Biliyodum olm
Bu google denen şey 31 yıl sonra Skynet olarak ortaya çıkıcak
Baksana bütün makineleri toplamaya başladılar
Önce akıllı makine bilgisayarlar
Sonra tam otomatik çamaşır makineleri :D:D:D:D:D
-----------------------------Bende diom bizim bu makine son zamanlarda niye böyle çalıştığı zaman gürültü yaparak banyonun ortasına kadar kayıyor. Meğersem kaçmaya çalışıyormuş :P O kadarda rezidantının günahını aldık :W Hemen şimdi ortadan kaldırıyorum bu robotu :P