Gördüğüm En İyi Kostak Zeybeği Mutlaka İzleyin.
-
belki 10 defa izlemişimdir gerçekten çok güzel bacımıza helal olsun
-
çok güzel özellikle 01:13 e yaptığı harekete bittim. amk yarın ne yiycez diye düşünüp çalışmaktan vakit bulamıyoruzki şunları öğrenelim kafamıza göre zevkimize göre yaşayalım.
not:orda arkaplanda konuşup duran kızında kafasına sıçmak istiyorum.
-
videonun yorumlarını okudumda.. yine boş durmuyor ipneler.. sataşmaya yer arıyorlar.. s..... belalarını..
-
Kostak Zeybeği İzmire Aittir,Serttir Oynaması Gözüktüğü Kadar Kolay Değildir Ancak Videodaki Kadar Sert Oynanmaz
Bende 5 Sene Boyunca Halk Oyunları Oynadım Arkadaşlar,Halkoyuncularının Toplumda En Kızdıkları Şeyden Biride Halkoyunlarının Telafuzudur Halkoyunları Folklör Değildir,Folklör Halk Bilimi Demektir Halkoyunları İle Alakası Yoktur,
Kostak Ali
İzmirin Menemen İlçesindeki Harmandalı Köyünde Yaşar Menemen İlçesi Her Toprağı Zaten Halkoyunları Geçmişi İle Kokar,
Kostak Ali Yani Oyunun Kaynak Kişisi Derleyicisi Hala Yaşamaktadır;
Kostak Ali Bu Amcamdır.Her Halkoyuncunun Arşivinde bulunması Gerekmektedir.
Antalyada Olan Halkoyunlarına Meraklı Veya Bilen Arkadaşlarla Buluşup Gösterebilirim Çoğunu Halkoyunlarıda Bir meslektir.
Turizmin Olduğu Her Şehirde Halkoyunları Dernekleri,Bu İşi Parasıl kısmına bakan yerler bolca bulunur,Örneğin Antalyada Çoğu Yer Var Kışın 6 Ay Çalışırsınız Prova Yaparsınız Ekibinizle Size Herşeyi Öğretirler Ücretsiz,
Yazın haftanın her günü 7 ile 12 arası 5-7 yıldızlı otellere gidip gösteri yapar eve gidersiniz ayda alacağınız maaş
400-700 Arasındadır Sizin performansınız paranın derecesini Gösterir :)
Edit: Aklıma Geliyor Yazıp dururum sabaha Kadar,
Halkoyunlarına Ülkemiz Pek önem vermiyor Her yıl yapılan halkoyunları yarışmaları Şike-Para Üzerinde Dönüyor Thof ( Türkiye Halkoyunları Federasyonu ) başkanı Nereliyse O sene O ekip Birinci Oluyor,Ben Bu Senede Yarışmaya Giricem Geçen Seneki Yarışmalarda Uşak Bölgesindeki Yarışmada
Ortaokul
İlkokul
Lise
Yarışmalarında bütün 1.ler İzmir'di Nedenmi ? İzmir Her Sene Yarışmalara Katıldığı İçin Jurilerin Gözünde Bir Büyük Ekip Olarak Kalmışda O yüzden Bunun Arka Odalarda Dönen Paraları Makbuzları Saymıyorum
Kolbastı Bir halkoyunları Değildir Bir Türk Geçici Hevesdir Son Zamanlarda İlk Çıktığı Gibi Kolbastı Ekibi Gören Varmı Bu 1 Yıl İçinde Tam Olarak Kaybolacaktır. Ta Ki yeni Bir Heves GeLene Kadar (:
Tekrar Edit;
Bu Sene Liseler Arası Halkoyunları Yarışmasında 2. Olan Ekip
http://vids.myspace.com/index.cfm?fuseaction=vids.individual&VideoID=58720363
Ekip Aydın Lisesi'dir Aydın Oynar,
Halkoyunları Camiasında Bir Genel Kural Vardır Yarışmalar İçin Örneğin
antalyadan Yarışmaya Ekip Götüreceksen Teke Yöresi İle İlgili Olmalıdır.Antalyadan İzmir Zeybeği Götürmek
Resmen G*t İster,Ekip Ne Kadar İyi Olursa Olsun Bulurlar Bir Yolunu Seni İl'den Bölgeye Göndermezler,
Geçen Sene Muğla Fethiyeden İzmir Zeybeği Çıkartalım Dedik 5-6 Puan Fark Atacağımız Ekibe 2 Puan Fark Koydular
Bölgede 3.lüğü verdiler Elimize.Kardeş Ekibimiz Vardı Fethiyeden Antep Halayı Götürdük 12 kişilik 6 kız 6 erkek
İlde Onlardan Kat Kat Kötü Olan Bir Zeybek Ekibi 1. Oldu bu Nasıl Bir Adalettir :|
-
Kostak ali
ferace
eski harmandalı
aralarında sıralama yapamıyorum ama en sevdiğim 3 zeybek :)
teşekkürler 8mm iyi geldi gece gece :) -
ne güzel oyunmuş la :|
edit: müzikte çok güzelmş bulsak mı muridler ??
-
8mm sen yazınca baktım öldüm gülmekten :P
http://www.youtube.com/watch?v=2y_0EqCvgno
ne anlar Bala'lı adam o tavırdan hahah çok komik durmuş gerçekten
-
işin tekniğini , kültürünü oynanan oyunun iyi olup olmadığını bilmiyorum ama pür dikkat kesildim izlerken yinede.
Kadir İnanır'ın Dila Hanım filminde oynadığı oyununuda hep Çok sevmişimdir. İyi oynuyor gibi geliyor nedense
-
Güzel oynamış elemanlar :\
Hema halk oyunu budur arkadaş. 3:50'de oynanan Diyarbakır Halayı en sevdiğim oyundur: http://www.youtube.com/watch?v=q414ja0SYho
-
Esneklik istiyor sanki.Ama acayip güzel kalkıp deneyesim geldi.