Gov.Tr
-
hisselerini başkasına satıcak tabi ki.
-
wert bunu yazdı:
-----------------------------
blutarm bunu yazdı:
Nitrous bunu yazdı:
BilimAdami bunu yazdı:
-----------------------------yok ya bi sizin kafanız çalışıyor. bizi uyutuyorlar devleti satıyorlar diye.sizinkisi nede olsa kökü bizde meyveleri çalsalar ne olur mantığı gibi birşey.
değerli mürütler:D tt türkiyenin en karlı iştiraklerinden birisi iken ve teknolojinin ve iletişim sektörünün depara kalktığı bir çağda iken 2005 yılında
6,55 milyar dolara satılan tt 2006 yılında 2.9 milyar dolar kar 2007 yılında 3.158 milyar TL kar etti. yani 2 yılda 6 milyar dolar para kırdı.gelin hesabınızı siz yapın bu özelleştirme mi peşkeş mi?
-----------------------------Özelleştirme!! dostum eğer özelleşmemiş olsaydı sen şuanda evindeki interneti bu fiyata bu hızda muhtemelen kullanamayacaktın. Ben içerisindeyim açık konuşmak gerekirse iyikide özelleşti. TürkTelekom hantal bir yapıya sahipti ki hala düzelmiş değil özelleşmeden sonra kendine gelmeye çalışıyor. Personel standartları artıyor, hizmet kalitesi artıyor.. Özelleşmeden önce 2 ayda açılan adsl hattın şidmi 3 günde açılıyor. Ayrıca TTNET'i baştan yapılandırıp önde gelen şirketleride bünyesine kattı (INNOVA, ARGELA, SEBİT, CETEL,TUİTALK) ve ASSİSTT gibi yeni şirketler kurdu.. Çoğu kesimin bilmediği 1998-1999'larda var olan adsl hizmetini özelleştirmeden sonra görebildin. Ayrıca satıldı 6,6 milyar dolara gibi saçma sapan yorumlar yapılıyor. Neyi biliyosunuzki bu yorumu yapabiliyorsunuz. Ortada satılan birşey yok. Kapıdakı kamyonuda, denizdeki feribotuda, toprağın altındaki kabloda devlete ait.... Satılan tek şey İŞLETME!
Örnek vereyim yakın bir zamanda Ankaranın gözde semtlerinden Kızılay ve karanfil sok. gibi bir yerde adını vermek istemiyorum yakın bir dostuma ait lokalin işletmesi satıldı 20binTL'ye!!
ee sonuç lokalmi satıldı?
hayır işletmesini satılan alan kişi aylık şirket karından %35alıcak.Buda yaklaşık 1500-2500 arası getiricektir işleten şahsa =)
sen sanmaki o karın %100'üde işletene gidiyor... =)
Oger Telekom,Türk Telekom için açılan ihaleyi kazandı ve işletme hakkını %55 hisse ile aldı sanıyorum 18-20 yıllık bir anlaşması var.
Türk Telekomdaki hantallığı özelleştirmeden başka birşey düzeltemezdiki hala düzelmedi...
-----------------------------oger telekom batarsa tt ye ne olacak kafama takıldı şimdi :S
-----------------------------oger batsa (ki batması çok düşük bir ihtimal sadece Türk Telekomu işletmiyor =) )
bu bizi etkilemez alırlar bavullarını Türkiye'yi terk ederler. Nasıl bir darbe olduğunda bütün özelleşmeler vs.vs devletin oluyor ise aynı mantık bütün hisseler ve yönetim devlete geçer.
-
http://www.tahribat.com/forumdisplayfolder.asp?folderid=86968
... Bu da demek oluyor ki türk telekom benim türk telekom halkın :) Onca kriz vurdu yabancılar borsadan çıkabilidi mi hayır neden çünkü adamların (her akıllı adamın) amacı para kazanmak rahat olun :)
-
TekBuluT bunu yazdı:
hisselerini başkasına satıcak tabi ki.
-----------------------------Oger telekom elindek hisseleri 3. bir şahsa satamaz ve kiralayamaz.
Bukadar kolay sanmayın özelleşmeyi.
Ülkemizde mantık topraklarımız satılıyor. İletişimimiz satılıyor oldu. Oysaki Türk Telekom hizmet satın aldı.
-
blutarm bunu yazdı:
Nitrous bunu yazdı:
BilimAdami bunu yazdı:
-----------------------------yok ya bi sizin kafanız çalışıyor. bizi uyutuyorlar devleti satıyorlar diye.sizinkisi nede olsa kökü bizde meyveleri çalsalar ne olur mantığı gibi birşey.
değerli mürütler:D tt türkiyenin en karlı iştiraklerinden birisi iken ve teknolojinin ve iletişim sektörünün depara kalktığı bir çağda iken 2005 yılında
6,55 milyar dolara satılan tt 2006 yılında 2.9 milyar dolar kar 2007 yılında 3.158 milyar TL kar etti. yani 2 yılda 6 milyar dolar para kırdı.gelin hesabınızı siz yapın bu özelleştirme mi peşkeş mi?
-----------------------------Özelleştirme!! dostum eğer özelleşmemiş olsaydı sen şuanda evindeki interneti bu fiyata bu hızda muhtemelen kullanamayacaktın. Ben içerisindeyim açık konuşmak gerekirse iyikide özelleşti. TürkTelekom hantal bir yapıya sahipti ki hala düzelmiş değil özelleşmeden sonra kendine gelmeye çalışıyor. Personel standartları artıyor, hizmet kalitesi artıyor.. Özelleşmeden önce 2 ayda açılan adsl hattın şidmi 3 günde açılıyor. Ayrıca TTNET'i baştan yapılandırıp önde gelen şirketleride bünyesine kattı (INNOVA, ARGELA, SEBİT, CETEL,TUİTALK) ve ASSİSTT gibi yeni şirketler kurdu.. Çoğu kesimin bilmediği 1998-1999'larda var olan adsl hizmetini özelleştirmeden sonra görebildin. Ayrıca satıldı 6,6 milyar dolara gibi saçma sapan yorumlar yapılıyor. Neyi biliyosunuzki bu yorumu yapabiliyorsunuz. Ortada satılan birşey yok. Kapıdakı kamyonuda, denizdeki feribotuda, toprağın altındaki kabloda devlete ait.... Satılan tek şey İŞLETME!
Örnek vereyim yakın bir zamanda Ankaranın gözde semtlerinden Kızılay ve karanfil sok. gibi bir yerde adını vermek istemiyorum yakın bir dostuma ait lokalin işletmesi satıldı 20binTL'ye!!
ee sonuç lokalmi satıldı?
hayır işletmesini satılan alan kişi aylık şirket karından %35alıcak.Buda yaklaşık 1500-2500 arası getiricektir işleten şahsa =)
sen sanmaki o karın %100'üde işletene gidiyor... =)
Oger Telekom,Türk Telekom için açılan ihaleyi kazandı ve işletme hakkını %55 hisse ile aldı sanıyorum 18-20 yıllık bir anlaşması var.
Türk Telekomdaki hantallığı özelleştirmeden başka birşey düzeltemezdiki hala düzelmedi...
-----------------------------konudan sapıldı ama kaşınmışın cevabını verim sana.
Satılan tek şey işletme diyorsun onu sokaktaki adamda biliyor.Ben sana telekomun karını söylüyorum orda milyarlarca dolar karı sen bana bu kardan pay alıyor diyorsun.Sen karını paylaşırmısın? Neden paylaşasın ki kimse istemez cebime 10 lira girecekken 5 lira girsin.Bana saçma sapan ufak tefek özelleştirmelerden bahsetme onlarda belediyenin özel idarenin şuyun buyun büyük rantlar içinde yaptığı özelleştirmelerdir.Bir lokalle yada çay bahçesiyle telekomuda kıyaslaman çok komik. Telekom stratejik bir kurum düşündün mü önemli kişilerin telefonlarının dinlendiğini yada olağan üstü bir halde tüm iletişim ağını kontrolünde bulunduran telekomun yapabileceklerini.
-
Burda amerikan mandacısı akp zihniyetli arkadaşlara bir sorum olacak.
Zarar etmeyen Kurumu özelleştirmek sizin hangi akıl ve mantığınıza uyuyor ? (Tayyip sattıysa kesin doğrudur mantığı mı yoksa?)
3 yılda Ne yapılmış telekom adına fiberoptikler mi yenilen miş nolmuş hadi bişeyler açıklayın bileyim.
2007 yılında 4 gb adsl 29 ytl idi şimdide öyle (kriz nedeniyle 3 aylık % 8 indirim den dolayı 26 küsür ytl alınıyor tekrar 29 olacak)
Hızı arttırmışlarda 8 mb olmuşta alayı yalan. milleti kandırıyorlar...kazık atmak için plandır bunlar..
4gb sınır koy millet sınırı açsın kotaya girsin halkın cebine gözünü dik. 15 gb geçerse 256 kbla gezcekmişsin peh...Noldu yani japonyanın hızına mı ulaşıldı italya nın hızına mu ulaşıldı yada parası mı düştü 5lira mı oldu ?
Siz hala uykudasınız. Telekom nasıl kurulmuş araştırın ne emeklerle satmak kolay geliyor demekki...(Babanızın malı dimi babalar gibi satarsınız)
Türkiye devleti yapamazmıydı bunların en güçlüsünü tek başına devlet yenileyemezmiydi herşeyi...amaç emperyalizm kuklalığı amaç yabancıların ekonomisini güçlendirme... Türkiyenin ekonomisi yabancı devletlerindir.. bağımlı hale getirildikçe getirildik.
Bağımsızlık hürriyet istemeyen fertler Başkalarının köleliğine muhtaç olmak zorundadır...Müstahaktır.
Uyanın...
edit: Bu zihniyette olan arkadaşlara Yarın Bor madenlerimiz satıldığı zamanda aynı tepki vereceksiniz..borlar amerikanın dimi bu ülke amerika kurtardı cennet toprakları amerikan dedeleri savaşarak kazandı dimi...kilosu 5 lira olarak abd ye satılır 25 lira olarak biz amerikadan satın alırız...Çünkü biz onu geliştirecek teknolojiye sahip değiliz biz enayiyiz 25 lirayıda veririz vallahi...
-
Bağımsızlık hürriyet istemeyen fertler Başkalarının köleliğine muhtaç olmak zorundadır...Müstahaktır.
kurunun yanında yaşta yanıyor yazık ya bize :(
-
Nitrous bunu yazdı:
-----------------------------konudan sapıldı ama kaşınmışın cevabını verim sana.
Satılan tek şey işletme diyorsun onu sokaktaki adamda biliyor.Ben sana telekomun karını söylüyorum orda milyarlarca dolar karı sen bana bu kardan pay alıyor diyorsun.Sen karını paylaşırmısın? Neden paylaşasın ki kimse istemez cebime 10 lira girecekken 5 lira girsin.Bana saçma sapan ufak tefek özelleştirmelerden bahsetme onlarda belediyenin özel idarenin şuyun buyun büyük rantlar içinde yaptığı özelleştirmelerdir.Bir lokalle yada çay bahçesiyle telekomuda kıyaslaman çok komik. Telekom stratejik bir kurum düşündün mü önemli kişilerin telefonlarının dinlendiğini yada olağan üstü bir halde tüm iletişim ağını kontrolünde bulunduran telekomun yapabileceklerini.
-----------------------------Burda nasıl ip adresinden PC sızma, bütün msn kayrıtlarına ulaşma, msn kırma programı gibi konulara öyle birşey olmaz saçmalama, seni keklemişler diyorsan...
Bende bu konu için
saçmalama dediğin gibi bir bok yiğemezler başındaki personel TÜRK hangi o.ç. TÜRK vatanını satıp kayıtları vericek? ayrıca o kayıtlara öyle her babayiğit ulaşamaz. o kadar kolay olsaydı sadece Türkiye değil birçok ülke göt altına gitmişti.
DİYORUM...
Örneği anlaman için verdim. İlgi alanını bilmem ama bir örnek daha vereyim anlarsan tabiki!!!
Ben yazılımcıyım bir iş aldım ve bu işin 3 gün içinde bitmesi gerekiyor. Bir konuda takıldım kaldım işi aldığımda yapabilceğimi düşündüm ama yapamadım.Ne yapıyım bırakıyımmı işin yarısını bitirmişken? Hayır anlayan birini bulup aldığım paranın %30unu vermeyi tercih ederim.. Eğer yapamasaydım ne olucaktı? o iş 3 gün içerisinde bitmemiş yada ben yapamadığımı söylemiş olsaydım? Müşteri hizmeti başka birinden alıcaktı.
Ama Türk Telekom devlete ait ve orda 1 günde yapılması gereken işi 3 günde yaptığında sana neden 3 günde yaptın diyen yoktu dostum...
Ve bu hantallaşmayı, tembelliği ancak ve ancak özelleştirme düzseltebilirdi. Keşke özelleşmeseydide görseydiniz halinizi..
Birçok personel çıkardı özelleştikten sonra.. Zamanında girmiş bilgisayar kullanmasını bilmeyenlerin yerine tekniker, mühendis statüsünde personel aldı.
Olması gereken oldu, yapılması gereken yapıldı... Denetlemeler sıklaştı. Eskiden arıza kayıtlarını aman salla gitsin derken şimdi anında gidermeye çalışır oldular.
Ama hala düzelemedi. Hala hantal. Dışarıdan konuşmakla olmuyor bu işler, içinde olsaydın aynı şeyleri buraya yazıyor olurduk.
Yaşın benden eminim küçüktür, seninle daha fazla bu konu üzerinde konuşmayacağım.
Ayrıca ( "konudan sapıldı ama kaşınmışın cevabını verim sana." ) bildiğin bir şey için cevap ver. Bilmiyorsan sus...
-
yabancılara satılınca hizmet kalitesi arttı hikayesini bırakın yahu, bu yabancılar süper zekamı aq 70 milyon ülkede hiç bu işlerden anlıyan yönetici yokmuda yabancıların insiyatifine bırakıldı telekom gibi ülkenin demirbaşı bi şirket.
-
BİZİM DÜŞÜNEMEDİGİMİZİ DEVLET DÜŞÜNÜYOR COK İNCE HESAPLAR BEN özelliştirilmeden önce 1000 tl yakın konuşmadıgım kullanmadım adsl ve tel faturası ödedim ama özelleştrildikten sonra bir ayda geldi iyi oldu