folder Tahribat.com Forumları
linefolder Eğitim & Ödev & Bilimsel Döküman
linefolder Göz Mercegi Kasları (Kızıl Ötesi Görüntü)

Göz Mercegi Kasları (Kızıl Ötesi Görüntü)

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Shaban Interactive
    Dj_DooM3
    Dj_DooM3's avatar
    Erkek

Arkadaslar Teleskopum icin hazirladigim bir Infra-Red kamerayi kendi uzerimde denedim :D Gozume dogru zoom yaptigimda ise goz merceginin ince lifli kaslarina kadar gordum :D fakat normal kamera ile bu sekilde gorunmuyor. bildiginiz gibi kizil otesi kaemralar insan gozunun goremedigi isiklari da gorurler ;)

Yine Bilim icin kendimi kulandim :P :D

Kizil otesi kameradan Goz Mercegi Kaslari;

http://www.youtube.com/watch?v=TR6qETKIzLg

Shaban Interactive Pro.
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    CellyM
    CellyM's avatar
    Erkek

örümcek ağımsı gibimsi sankimsi :d

http://www.tahribat.com/Murit-CellyM/
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Jilet_Boris
    Jilet_Boris's avatar
    Erkek

WTF? :D

4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Shaban Interactive
    Dj_DooM3
    Dj_DooM3's avatar
    Erkek

yaw normalde boyle gorunmuyor :D kisil otesi kamerayla ince kas lifleri tamamen gorunur hale geliyor :D Buarada normalde goz rengim koyu kahverengidir, burada Kizil otesi isinlardan dolayi boyle gorunuyor...

Shaban Interactive Pro.
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    RaAmLis
    RaAmLis's avatar
    Erkek

göz olayını biliyorum

kola nın filanda arkasını gösteriyodu daha önce denemiştim

hatta kameralardaki otomatik olan kızıl ötesi olayını manuele çevirebilirsek yani kızıl ötesini tam olarak aktif edersek koyu renkli kıyafetleride oldukça şeffaflaşıtırıyor.

bu yüzden bi aralar haberlerde sony kameralar kıyafetin içini gösteriyor diyorlardı.kamerada kızıl ötesini açtığımızda otomatik ayarlıyor kendini.

Hayattaki amacını bulamayan, bulmaya yaklaştığını hissettiğinde ise alıkoyulan bu yüzden herşeyi oluruna bırakan ama bunu da beceremeyen kişi.
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    mescarine
    mescarine's avatar
    Erkek

E retina taramalı güvenlik kapıları falan var.Infrared ile gözün kılcal damar haritasını çıkarttırıyorlar sonrada eşleştiriyorlar. Hatta son zamanlarda pc lere bile girdi açıp kapatma muhabbetinde...

YGS: Yeni Gelin Sınavı.. Bir heyecan, bir arzu, bir istek.. Biraz hüzün, biraz acı, biraz gözyaşı..
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Shaban Interactive
    Dj_DooM3
    Dj_DooM3's avatar
    Erkek

RaAmLis bunu yazdı:
    -----------------------------

göz olayını biliyorum

kola nın filanda arkasını gösteriyodu daha önce denemiştim

hatta kameralardaki otomatik olan kızıl ötesi olayını manuele çevirebilirsek yani kızıl ötesini tam olarak aktif edersek koyu renkli kıyafetleride oldukça şeffaflaşıtırıyor.

bu yüzden bi aralar haberlerde sony kameralar kıyafetin içini gösteriyor diyorlardı.kamerada kızıl ötesini açtığımızda otomatik ayarlıyor kendini.

-----------------------------

:D Hocam seffaflik olayi braz acayip :D soyle aciklayayim; Mesela bir web camerasi aldin, web camerasinin ondeki lensini cikartirsan lensin cihaza baglandigi yerde kirmisi yansima yapan bir cam gorursun, bu IR Filtresidir. bunu yerinden sokersen kameran artik IR isinlarini gorme ozelligine sahip olur. koyu renkli cisimlerin icini gorme de soyle oluyor, Gunduz vakti ince siyah bir carsafin altina uzerinde yazilar olan bir kagit koyarsak normal gozumuzle bunun altindaki kagidi goremeyiz. fakat o carsafibn uzerine zaten gunesten gelen bircok IR isigi dusuyor, bunu uzerine de sen IR iluminator kulanirsan onceden hazirladigimiz kamera carsafin altini gorebilecektir. olay gayet basit :) IR isinlari ince ve koyu cisimlerin icinden gecer, sarsafin icinden gecen isin carsafin altindaki kagida yansiyarak tekrar geri doner bunu da IR kameramiz algilar :D

Shaban Interactive Pro.
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Shaban Interactive
    Dj_DooM3
    Dj_DooM3's avatar
    Erkek

Alternatif Video;

http://vimeo.com/11840236

Shaban Interactive Pro.
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ganjaboy
    ganjaboy's avatar
    Erkek

raamlis bırah şimdi  ben bulmuştum onu guzel ama : )

10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Shaban Interactive
    Dj_DooM3
    Dj_DooM3's avatar
    Erkek

buarada bugun bununla ugrasirken yni bir bulus yaptim :D arkadaslar normalde insan gozu kizil otesi bir isigi gormez. bunda kitaplarla da hemfikiriz. fakat yaptigim deneyde bariz bir sekilde gordum ki kizil ortesi isigi insan gozu algilayabiliyor. ne oluıyosa beyinde oluyo. goz algiliyor fakat beyin goruntu olusturmuyor...

Shaban Interactive Pro.
  11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Esquire
    Esquire's avatar
    Erkek

kızıl ötesi kamereyi nasıl yaptın onu merak ettim.

bende kulağın tüm seslerini duyduğunu ama beynin duymak istediklerini duyduğunu düşünürlernedim.:d

boş
Toplam Hit: 3840 Toplam Mesaj: 26