GPRS İle İnternete Bağlanma

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    kiz_cocugu
    kiz_cocugu's avatar
    Dişi

ya arkadaşlar evdekiler artık ADLS dolayısı ile internet olayını yasakladılar, tabi müptalası olduğum için bi şekilde olayı gizliden halletmem gerekiyodu, duydumki cep telefonundan GPRS sayesinde cep telefonunu bilgisayara bağlayarak internete bağlanabiliyormuşuz!! bunun için ne kablosu gerekiyo veya başka şeyler gerekiyor mu? bide benim hattım aycell bunun için ayrıca bi tavsiye ettiğiniz bir tarife var mı! ücretlendirme ile ilgili...  Konu ile ilgili bilgileri sunarsanız,Yardımcı olursanız çokk sevinirim

NOT: kullandığım telefon Sony ericsson  k 300i

efendim, beyfendim buyrun emrinizii, emrinize amade, yaşıyorum pekk şahane...
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    AntiOksidan
    AntiOksidan's avatar
    Erkek

cep telefonun bilgisayara bağlamadan nete girebilrsin.

yeni çıkan telefonlarda seninkinde olur mu bilme böle tahribat.coma falan girilior cep bilgisayarı gibi telefonlardan bahsetmiorum.sanırım telefonundan girebilirsin nete.bilgisayara bağlamana gerek yok.

tabi telefonun gprs ayarlarının yapılmış olması  lazım.

dersen ki bilgisayara bağlanıp nasıl yapılıor bu konuda bilgim yok  ama dediğim diğer yöntemle tahribat.com abilee girersin

3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    eff_
    eff_'s avatar
    Erkek

cep telefonla  bilgisaraydan  internette  baglanabilirsin  ama  telefonunun  data  kablosu  lazım  yoqsa  baglanamazsın. en azından  ben  oyle  biliyom  baska  yol  yoq  gıbı. bide  su  tarıfe  olayında  telsım  var  500  kontor  alıyosun  bır  ay  sınırsız  baglanabiliyosun   ama   acayıp  yavas  54kpbs  yazıyo  ben oyle  hatırlıyom  galıba  ama   cok  yavas  gıtmıyo  bile

nerden  bılıyom  bı ara  bende  aynı  duruma  dusmustum  ordan biliyom:d

4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Vincent
    Vincent's avatar
    Erkek

arap cep tlfonunda bluetooth varsa bilgisayarada alcan bi bluetooth!!hem daa hıslı hemde  ucuzz!!!eşleştirecen ve olay çözülcek aynı durumu bende yaşadıımdan biliom!!!kolay gelsin!!

"Konusma Bi Kızın Eteği Gibi;ilgiyi sürdürecek kadar kısa, konuyu kapsayacak kadar uzun olmalıdır.."
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    karatahta
    karatahta's avatar
    Erkek

bi motorola v220 işini görür..hızı iyidir..9 ytl ye www.amedya.com die bi site var ordan data kablosunu bulur alırsın..ayrıca tarife demişsin..aveanın yeni bi öğrenci tarifesi var orda ayda 250 kontör yüklemen şartıyla gprs sınırsız ücretsiz taki 2006 sonuna kadar..

Çekil,Önümden Çekil...
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    kiz_cocugu
    kiz_cocugu's avatar
    Dişi

Teşekkür sanırım yapmam gereken sadece öğrenci tarifesine geçmek ve birde data kablosu almak..!!
      Ve internet hızı hakkında kesin bir bilgi yok, temennimiz hızlıdır inşallah

efendim, beyfendim buyrun emrinizii, emrinize amade, yaşıyorum pekk şahane...
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    fearlessalien
    fearlessalien's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

Nokia 6600 telefonunu baz alarak bağlantı şeklini anlatıyorum:

öncelikle bilgisayarında kızılötesi cihaz olması gerekiyor,yani kablo ile bağlantı yapmıyoruz.Kızılötesi cihazı pc de çalışır hale getirdikten sonra,cep telefonunun kızılötesini aç ve Menü'den Modem bölümüne tıkla.Daha sonra "Kızılötesi ile bağlan" şeklinde bir seçenek göreceksin'Bağlan''a tıkla ve pc ile telefonu kızılötesi ile eşleştir.Eşleştirme tamamlandıktan sonra aksi bir durum yoksa,ağ bağlantılarında gprs bağlantıyı görüyor olman gerekir.Cep telefonunun Bağlantı  İnternet Bağlantısı ayarlarında "Sürekli / Gerektiğinde" seçeneğini "Sürekli" olarak ayarla;bu ayarı yapmazsan default olarak 3 dk. da bir bağlantı kesilecektir.Avea cep öğrenci ise hat tarifen,ve 250 kontör yüklediysen,zaten ücretsiz bağlanacaksın net'e.Biraz yawaş bağlanırsın ama işini görür.Kalın sağlıcakla...

Not:Bahsettiğim ayarlar Nokia S60 serisinin tamamı için geçerlidir.

"Söz konusu vatan ise, gerisi teferruattır"
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    antivir-US
    antivir-US's avatar
    Erkek
    yaw kardeş kontörün mü kudurdu,iki dakka girip çıktınmı çatır çatır 10-20 kontör yiyo kontörle başa çıkamazsın

Camınızı kırar, duvarınıza işer, bisikletinize biner, tekerini keser, arabanızı çizer, zilinize basar kaçarım. Kısacası ben annenizin sokağa çıkarken uzak dur dediği çocuklardan biriyim.
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Kreston
    Kreston's avatar
    Üstün Hizmet Madalyası
    Erkek
    pingattack bunu yazdı:

yaw kardeş kontörün mü kudurdu,iki dakka girip çıktınmı çatır çatır 10-20 kontör yiyo kontörle başa çıkamazsın

o senin söylediğin wap. gprs 60 Kilobyte başından kontör düşer

Zimbabwe
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Pic_Boy
    Pic_Boy's avatar
    Erkek

cok hizli diil ama sabit bir gprs tarifesi bulman senin icin iyi olur cunku sayfa actigin zaman cok gidiyo kntr yada faturaliysa hattin cok yaziyor.

Akıllılar dövüşmeden önce kazanırlar, cahiller kazanmak için dövüşürler.
  11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    tagext
    tagext's avatar
    Üstün Hizmet Madalyası Başarı Madalyası
    Erkek
    öncelikle telefonun için bir gprs/data kablosu bulman lazım. sonra telefonu pc ye tanıtacaksın.

pc telefonunu modem olarak algılayacaktırzaten o şekilde internete girebilirsin.

telsim in ayda 750 kontor yuklemen şartıyla sınırsız gprs kullanabilirsin.

Daha önce TURKCELL hatlar ile bir deneme yapmışlardı. Günde iki saat ICQ LITE kullanarak geyik yaparsan aylık faturan 10-12 YTL civarına geliyor. ( o zamanki 100 kontor )
    GPRS kullanırken daha hafif olan icq protokolu kullanmanızda fayda var.

ftw
Toplam Hit: 3193 Toplam Mesaj: 14