Grafik-Animasyon Öğrenmek İstiyorum

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    akenaton
    akenaton's avatar
    Erkek

öncelikler selamlar saygılar.. bu zamana kadar pc i sadece oyun ve facebook için kullandım.. okulda java dersi gördükten sora artık faydalı birşeyler öğrenmem gerektiğinin kanaatine vardım.. kendimi geliştirmek istiyorum ama nerden başlayacağımı bilemiyorum bu konuda kaynak gösterebilecek yada tavsiyede bulanacak siz değerli müridlerin yorumlarını bekliyorum..

biz sarımsak tarlasından vazgeçmeyiz..
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Maresca
    Maresca's avatar
    Erkek

akenaton bunu yazdı:
    -----------------------------

öncelikler selamlar saygılar.. bu zamana kadar pc i sadece oyun ve facebook için kullandım.. okulda java dersi gördükten sora artık faydalı birşeyler öğrenmem gerektiğinin kanaatine vardım.. kendimi geliştirmek istiyorum ama nerden başlayacağımı bilemiyorum bu konuda kaynak gösterebilecek yada tavsiyede bulanacak siz değerli müridlerin yorumlarını bekliyorum..

Hiç bilgin yokum grafik animasyon hakkında sıfırdan mı başlıyorsun yoksa azda olsa en azından terimlerden anlıyormusun ?

Gel bili bili gates
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    akenaton
    akenaton's avatar
    Erkek

yok hocam sıfır :) sadece biraz autocad biliyom oda 2 boyutta cizim yapabilecek kadar..

4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Mycity
    Mycity's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

akenaton bunu yazdı:

yok hocam sıfır :) sadece biraz autocad biliyom oda 2 boyutta cizim yapabilecek kadar..

işin zor önce terimleri öğren derim

önce temel sonra inşaat :)

Bazıları sadece konuşur bazıları ise hayalleri ile dünya'ya yön verir.. Mycity
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    akenaton
    akenaton's avatar
    Erkek

kaynak gösterebilirmisin???

6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    WildWamqire
    WildWamqire's avatar
    Erkek

adobe flash veya gif programlarından başlaybilirsin enson 3d geçersin
    temel olarak gif animasyonu önenerim çünkü hepsinin mantığı framelere dayalıdır
    sanalkurs.net
    webteders.com
    egitimofis.com
    kariyervideo.com
    uzmantv gibi sitelr sana yardımcı olur  birçok türkçe içerik bulabilirsin 

Abure cubure subure dubure re re re tey tey tey
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    wert
    wert's avatar
    Erkek

öncelikle matematiğin yada geometrin iyi olması lazım (tr deki grafikçiler ve animasyoncuların çoğunda bu eksik) olmasada olur da bir yerlerde tıkanırsın 

gerçekçi grafikler elde etmek istiyorsan yada gerçekçi animasyonlar iyi bir gözlemci olman gerek insanların %90 nın farketmediği detayları fark edebilmem gerekir olmasada olur ama gene bir yerlerde tıkanırsın

ilk önce photoshop orta seviyeye kadar öğrenmende fayda var çünkü 3d çizimi dokulandırma işlemi yaparken işine çok yarayacaktır

dokulanmada photoshop kullanmasan bile photoshoptan gelen bilgini illede kullanırsın bir şekilde

onun dışında 3d yazılımlarda hangisini kullandığının pek bir farkı yok gibi gibi iş kullanıcıda bitiyor 

ben anti-max çi bir insan olarak (bişey bilende bilmeyende konuşursa insanı soğutuyorlar işte hep bu bir 3d çalışma görünce "bunları 3d max te yapıyorlar" diyen insanlar yüzünden anti- max çi oldum max kullananada uyuz oluyorum :D)

bende cinema 4d ve rhino bilgisi var şimdilik işimi görüyor ama daha iyi bir donanımım olsa idi maya kullanırdım

her 3d programın kendilerine göre + ve - leri var

mesela maxin arayüzü çok karışık geliyor bana herşey için bir plugin var

cinema 4d nin arayüzü gayet kolay ve anlaşılır bir şekilde geliyor

houdini particle animasyonunda diğerlerine göre öne çıkıyor 

rhino nun modelleme mantığı diğerlerinden farklı ama bana daha kolay geliyor 

vsvsvsvs böyle gidiyor işte 

ben yorumlarım şimdilik bukadar

|sadece aptalların başarısı ders notu ile ölçülür|
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    akenaton
    akenaton's avatar
    Erkek

geometri ii, gözlem gücü mükemmel :) photoshop kursunada başlıcam diğer dediklerindende hiç bişe anlamadım :D saolasın hoca..

9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    zone
    zone's avatar
    Erkek

merak olması lazım hacım.. bide hangisine ilgin var onu öğrenmen lazım ben sayısal işi sevmem cod dan anlamam.. görsel severim kurcalaya kurcalaya öğrendim hiç bi tek kaynaktan bakmadım.. canım şunu yapmak istedi mi yaz google'a çıkar bi ton şey onlara bakardım ve aklımda olan şeyi urgular yapardım yani.. ne ders aldım ne de tonlarca kitap kaynak okudum.. zaten görsel bi uğraş okuyarak ne kadar anlarsın ki değil mi??  ilgi derkende grafik tasarımında değişik şeyleri var..  mesela bazıları Photoshop(PS)u sadeceöle fotolarla oynamak olarak kullanır ama ben açardım boş sayfa değişik değişik şeyler yapardım sıfırdan.. bunlar logo olur wallpaper olur ve daha başka şeyler.. yani öle illüstratör(mesela bunu okudun hemen araştı neymiş bu pro) diye bi programda var mesela benim çizimim iyidi onu da kolayca öğrendim deneye deneye.. tabletle falan az mı uğraştım ama hiç böle zor gelmiyodu sonradan bakmışsın alışmışım kullanmaya falan öle yanii hacım..

sonuç olarak okuduğum bölüm mühendislik üniversitenin dergisinde Grafiker olarak çalışıyorum :)

diceklerim böle  bi sorun olursa sor cevaplayalım.. biliyorsam tabi.. illa herşeyi bilcek değilim dimi :D

10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    akenaton
    akenaton's avatar
    Erkek

zone bunu yazdı:

merak olması lazım hacım.. bide hangisine ilgin var onu öğrenmen lazım ben sayısal işi sevmem cod dan anlamam.. görsel severim kurcalaya kurcalaya öğrendim hiç bi tek kaynaktan bakmadım.. canım şunu yapmak istedi mi yaz google'a çıkar bi ton şey onlara bakardım ve aklımda olan şeyi urgular yapardım yani.. ne ders aldım ne de tonlarca kitap kaynak okudum.. zaten görsel bi uğraş okuyarak ne kadar anlarsın ki değil mi??  ilgi derkende grafik tasarımında değişik şeyleri var..  mesela bazıları Photoshop(PS)u sadeceöle fotolarla oynamak olarak kullanır ama ben açardım boş sayfa değişik değişik şeyler yapardım sıfırdan.. bunlar logo olur wallpaper olur ve daha başka şeyler.. yani öle illüstratör(mesela bunu okudun hemen araştı neymiş bu pro) diye bi programda var mesela benim çizimim iyidi onu da kolayca öğrendim deneye deneye.. tabletle falan az mı uğraştım ama hiç böle zor gelmiyodu sonradan bakmışsın alışmışım kullanmaya falan öle yanii hacım..

sonuç olarak okuduğum bölüm mühendislik üniversitenin dergisinde Grafiker olarak çalışıyorum :)

diceklerim böle  bi sorun olursa sor cevaplayalım.. biliyorsam tabi.. illa herşeyi bilcek değilim dimi :D

tamam işte tam olarak istediğim senin gibi biri olmak :D

11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    zone
    zone's avatar
    Erkek

akenaton bunu yazdı:

zone bunu yazdı:

tamam işte tam olarak istediğim senin gibi biri olmak :D

ilgin lazım hacım :) araştıracaksın.. hatta öle demim aklına bişey gelince hemen otomatikmen aramış olacaksın..

birde şöyle bişey var ben aklıma bişey geldiğinde hemen onu not ederdim hala ediyorum da gerçi.. sonra onu yapardım.. en azından yapmaya çalışırdım ilk zamanlar..

hadi başarılar sana..

Toplam Hit: 2322 Toplam Mesaj: 13