folder Tahribat.com Forumları
linefolder İnternet Siteleri
linefolder Greads • Multilingual Social Library (Yenilendi)



Greads • Multilingual Social Library (Yenilendi)

  1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ozdemyr
    ozdemyr's avatar
    Kayıt Tarihi: 21/Haziran/2015
    Erkek

    Selamlar,

    Daha önce burada tanıtımını yaptığım ve sizden oldukça olumlu yorumlar alarak cesaretlendiğim projemin ilk stabil versiyonunu Tahribat ailesine yenilenmiş haliyle tekrar tanıtmak istiyorum.

    Greads kendisini şöyle tanıtıyor:

    Greads özellikle teknik ve entelektüel eğilimlere sahip kişilere yönelik bir yayın ve bloglama platformudur. Çeşitli konu başlıkları altında makaleler ve ekitaplar alıp satabilir, başka bir dile çevirebilir veya blog gönderileri paylaşabilirsiniz. Aynı zamanda yazarlara ve çevirmenlere çeşitli olanaklar sunmaktayız – Greads üzerindeki tüm yayınlar başka bir dile çevrilerek kâr paylaşımı ile yayınlanabilmektedir.

    Şu adreste barınıyor:

    http://greads.net/

    Madde madde bahsetmek gerekirse:

    • Greads teknik ve akademik konu başlıkları altında yayın ve bloglama yapabileceğiniz bir elektronik yayın platformudur.
    • İlgilendiğiniz konuları ve yazarları takip ederek yayınlanan son makaleleri, ekitapları, ücretsiz blog yazılarını vb. takip edebilirsiniz.
    • Teknik ve entelektüel birikiminizi ücretli yayınlar halinde (makale veya ekitap olarak) sunarak satışa çıkarabilirsiniz.
    • Mevcut yayınları bildiğiniz bir dile tercüme ederek para kazanabilirsiniz.
    • Ücretsiz bir şey yayınlamak istediğinizde blog yazabilirsiniz.
    • İlgi duyduğunuz birşeyi bulamadığınızda, bir Görev başlatarak bu konuda içerik oluşturulması talebinde bulunabilirsiniz.
    • Açılmış görevlere aday olabilir ve tamamladığınızda görevin başına konan ödülü ve satışlardan gelecek olan karları kazanabilirsiniz.
    • Artık makale veya ekitaplarınızı çevrimiçi editör ile kolayca hazırlayıp yayına sokabilirsiniz.
    • Bir hizmeti satın almak istediğinizde PayPal, Bitcoin veya Greads bakiyeniz ile ödeme yapabilirsiniz.

    Sizlerden ricam:

    Siteye üye olmanızı ve kullanmanızı umuyorum. Kayıt işlemleri 30 saniyeden kısa sürüyor.

    Çeşitli konulardaki teknik veya entelektüel bilgisi yüksek arkadaşlara:

    Site üzerinde ücretli yayın yayınlayarak para kazanmayı düşünür müsünüz? Sunduğunuz her çalışma için başlangıç ücreti de ödüyorum. 

    Lütfen açtığım ilan metnini inceleyin: http://tr.indeed.com/viewjob?t=writer+programmer+developer+academician+freelancer&jk=5a12981c4c813887&_ga=1.93622747.755742520.1452806236

     

     

    ozdemyr tarafından 26/Oca/16 02:22 tarihinde düzenlenmiştir
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    mürşide
    izzmarit
    izzmarit's avatar
    Kayıt Tarihi: 07/Ocak/2010
    Dişi

    Hocam fikir super. Birkac onerim olacak.

    -Makaleleri kontrol mekanizmasi nasil? Para verdigin icin kotuye kullanilacak her sey. Ne dedigi belli olmayan anlasilmayan dili rezalet seyler gonderilecektir odeme almak icin.

    -Plagiarisme karsi turnitin tarzi bir seye entegre etmeni siddetle oneririm sitene verilen deger de cok artar.

    -Responsive degil mobilde can cekistim.

    -Kategorileri artirabilirsin belki hatta stumbleuponun butun kategorileri sana da uyuyor gibi istersen bi bak kopya cekersin.

    -Ozel istek uzerine bir konuda yazdim, alici begenmedi. Sonuc?

    -Yazarlara evaluation sistemi olursa cok iyi olur. Her makale dil/anlasilirlik/tutarlilik/icerik kalitesi vb. anlamlarinda atiyorum 5 uzerinden degerlendirilebilir.

     

    Kolay gelsin (:


    sigara değil, balık olan.
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ozdemyr
    ozdemyr's avatar
    Kayıt Tarihi: 21/Haziran/2015
    Erkek

    Çok teşekkür ederim yorumlar ve önerileriniz için. Kısaca cevaplamaya çalışayım:

    - Siteye gönderilen her ücretli yayın site moderasyonunun onayından geçtikten sonra kabul ediliyor. Bazı kriterleri sitenin yardım sayfalarında kötü ingilizcemle şöyle maddelemiştim:

    We decide to accept or reject a submission abide by the list below. Please review your work before you submit it to control whether everything is ok.

    • The work must be unique (except translations)
    • It must be readable and well-formatted
    • It must not be filled with spelling errors and typos
    • You must have at least intermediate writing skills in what language you use in your work
    • The work must be suit with the provided details during submission
    • It must be in compliance with our censorship policy
    • Subjects covered in the work must not be available free of charge at one source on the web

    - Plagiarism kontrolü yönetim panelinde yarı-otomatik olarak yapılmakta. 

    - Tabi kategoriler artacak ve alt kategoriler de olacak. Fakat Stumbleupon veya Quora gibi her kategoriyi dahil ederek siteyi çocuksulaştırmak ya da gençleştirmek istemiyorum. Zaten roman, şiir vb. kurgusal kategoriler sitede yok. Sitenin ağırbaşlı, teknik, sıkıcı, ağır ilerleyen bir formatta olmasını istiyorum ve böyle bir kitleyi hedefliyorum daha çok.

    - Görev sistemini tam açıklayamadım sanırım. Görev sisteminin amacı kaynak kıtlığı çekilen konuların tespit edilmesini ve kaynak üretilmesini sağlamak.

    1. Kaynak kıtlığı çekilen bir konuda görev açılır ve istenilen şey tarif edilir (örneğin, XSS konusunda detaylı türkçe kaynak),
    2. Bu görev, sitenin Görevler bölümünde listelenir. Diğer kullanıcılar da bu göreve oy vererek bu konuyla ilgilendiklerini belirtebilirler. (Görev yeterince oy alırsa, site yönetimi görevin başına bir teşekkür ödülü koyar)
    3. Görevi yapabileceğini düşünen yazar, görev detaylarına uygun şekilde bir çalışma hazırlayıp çalışmayı gönderir
    4. Site yönetimi çalışmayı inceler ve uygunsa kabul eder
    5. Görevi tamamlayan kişinin çalışması yayına girer. Görevi takip eden kişilere bildirim gönderilir. Yazar ödülü alır ve ürünü satıldıkça da para kazanmaya devam eder.
    6. Bu sayede piyasada neyin eksik olduğunu ortaya çıkarıp, bilgi sahiplerini bu konuda üretmeye teşvik edebiliyoruz.

    - Site mobil uyumlu değil ve uzun bir süre de olmayacak gibi. Kısaca sebepleri:

    • Siteyi responsive olarak tasarlamaktansa mobil için ayrı bir site veya uygulama yazmayı teknik olarak daha doğru buluyorum. Bu da epey vakit alacak bir iş olduğundan şu an için ertelenmiş durumda.
    • -Sözüm meclisten dışarı- mobili pek ciddi bulmuyorum ve bu yüzden öncelik olarak görmüyorum. Sitenin kullanıcı kitlesinin masaüstü tayfası olacağını düşünüyorum (ya da öyle olmasını istiyorum).

    "Yazarlara evaluation sistemi olursa cok iyi olur."

    - Evet bu çok mantıklı. Okuyucular satın aldıkları ürün için oy verebiliyolar zaten ama bunu dediğiniz gibi dil/anlaşılırlık/kalite vb. şekilde yapmak daha mantıklı olabilir.

  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    mürşide
    izzmarit
    izzmarit's avatar
    Kayıt Tarihi: 07/Ocak/2010
    Dişi

    Ozdemyr ile 19 ocakta birkac kez pmlestik. Ben yazabilecegimi soyledim ve yazabilecegim konulari belirttim, cok iyi olur dedi. 

    Freelance islerde iki tarafta da guvensizlik olur. Anlasalim dersin karsi tarafin nasil bir is cikaracagini bilemezsin, bir sey yaparsin odemeni alip alamayacagini bilemezsin. Dolayisiyla benden tarafta rahat etsin diye (tahribata daha once yazmis olduklarimdan) referans yazi ve kisi gosterdim. Karsiliginda da (sitede sadece iki konusu ve sadece kendi konularinda postu oldugu icin, kefilini de tanimadigim icin) kendisinden de ayni seyi istedim.

    Kayboldu (((: Pmimi okumasinin ustunden 4 gun gecti. Zahmet edip en azindan mesgulum sonra yazayim gibi diye bir yanit da vermedi, uzay boslugunda kayboldu. Kaldi ki referans gostermek cok kolay ve kisa bir sey, iki link yapistiracaksin o kadar.

    Gayet guzel ve duzgun konusuyordu. Ciddiyetsizligiyle hayal kirikligina ugradim acikcasi.

    Velhasil, birlikte calismayi dusunen arkadaslar varsa haberleri olsun diye yazdim. Birlikte calisalim niyetine girilen insanin referans sorunca kaybolmasi hic guvenilir durmuyor. Odememi yapacagi zaman da kaybolmayacagi ne malum, acaba site sadece kim duserse tokatlayayim gibi bir amacla mi var, ornek yazi isteyip isteyip somurme mi amaclanmis gibi seyler geliyor insanin aklina.

    Haberiniz olsun sevgili muridler (:


    sigara değil, balık olan.
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    nick6
    0x656e
    0x656e's avatar
    Kayıt Tarihi: 19/Mayıs/2012
    Homo

    izzmarit'i yedirmeyiz 

  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    mürşide
    izzmarit
    izzmarit's avatar
    Kayıt Tarihi: 07/Ocak/2010
    Dişi
    0x656e bunu yazdı

    izzmarit'i yedirmeyiz 

    :'D tesekkur ederim erörcüm


    sigara değil, balık olan.
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ozdemyr
    ozdemyr's avatar
    Kayıt Tarihi: 21/Haziran/2015
    Erkek

     

    Aslında tartışmayı hiç sevmem ama cevap hakkım doğmuş sanırım.

    Tarafıma bir saygısızlık veya ukalalık yapıldığını hissettiğimde sorumluluk hissetmeden irtibatı koparma gibi bir alışkanlık edindim son zamanlarda.

    • Ben size değil siz bana referans göstermelisiniz, çünkü ben size yapacağınız iş karşılığında para vereceğim. Sizin buradaki profilinize veya kurduğunuz arkadaşlıklara elbette saygım var, ama ben buranın yabancısıyım. Bunlar referans değil. Referans niteliğinde bahettiğiniz çalışmalarınızla ilgili merak ettiğim şeyleri de olabildiğince kibarca sizden talep ettim, ama geçiştirdiniz. Halbuki iki link yapıştırmanız yeterliydi. Herşeyin anlattığınız gibi olduğundan eminim fakat siz bana kaynaklarıyla referans göstermemişken benden talep edemezsiniz.
    • En az 30 bin satır kodu sizden bir veya birkaç yazıyı araklayabilmek için yazmadım.
    • Referans olarak, yaptığım sitenin kendisi yeterlidir. 
    • Freelance işlerde işverenden referans istenmez, freelancerdan istenir. İşverenin sorumluluğuysa ödemeyi freelancer ile anlaştığı surette yapmasıdır. (Ben her çalışmanın akabinde ödeme yapacağımı taahhüt etmiştim).

    Parlak bir zekaya sahip olduğunuz için bütün bu saydığım hususların farkında olduğunuzu düşündüğümden yaptığınızı kabalık olarak telakki ettim.

    Bu cevabı konu uzasın diye değil, uzamasın diye yazıyorum.

  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    mürşide
    izzmarit
    izzmarit's avatar
    Kayıt Tarihi: 07/Ocak/2010
    Dişi

    Ama ister istemez konu uzayacak hocam.

    Saygisizlik dedigin nedir? "Su konuda gonullu yardim edersen olur"a karsilik soyledigim "Eger nonprofit olsaydin gonullu yardim ederdim ama degilsin ve bundan para kazanacaksin, dolayisiyla gonullu yardim etmem" cumlesini saygisizlik olarak goruyorsan cok komik.

    Referans gostermem gerektiginin ben de farkindayim ve gosterdim. Madem ki site icinden verdigim referans yeterli degildi o zaman yeterli degil diyecektin, demedin, tamam dedin. Kaldi ki referans gosterdigim insanin gercek hayatta da gayet basarili bir karsiligi var, isteseydin numarasini da verirdim. O zaman iyi deyip su anda benim icin bir sey ifade etmiyor demek ayip oluyor. Kibarca talep ettim dedigin cumle su sekildeydi: "kendi sahsi merakim icin istiyorum." Madem ki is icin gormek istiyorduysan is icin diye soyleyecektin ki ben de onlarca baska yazi ornegi gonderecektim. Ben senin adini soyadini bilmeden referans deyince kacip kurumsal triplere giren sahsi merakini zaten bu durumda tatmin etmek zorunda degildim. 

    Bu durumda ben isverenim ben referans gostermem diye bir mantik olamaz. Ben kurumsal bir yere basvururum, elbette referans falan sormak abes olur ama "ben referans gostermem" demeden once "ben neyim ki" diye bir dusunmek lazim. En basitinden @ domainin.com'u birak ad soyad email adresi yerine ne alakaysa ivanmalakan@yandex.com kullanan gayet normal bir site sahibisin mesela. Bu sana profesyonel ve ciddi geliyor mu? Burda herkesin bir degil onlarca sitesi var. Ortada bir site olunca kurumsal, profesyonel, guvenilir isveren olunmuyor.

    30.000 satir kod yazinca da guvenilir bir kurum olmuyorsun malesef. Freelance yazar calistirmak isteyen yolun en basinda bir icerik sitesisin. O yuzden benim kendi guvenilirligimi kanitlamam gerekmez diye dusunerek hata ediyorsun.

    Odeme yapmayi taahhut etmen de dolayisiyla hicbir anlam ifade etmiyor. Ben guzel yazi yazmayi sadece "taahhut" etmiyorum, yazdigim yazilardan gosteriyorum, dolayisiyla bir site sahibi olmasi disinda hicbir sey olan bir insanin "taahhutu" de bana bir sey ifade etmiyor.

    Bunlari senin verdigin yanita karsilik olarak soyluyorum yapmak istedigin seyi kucumsedigimden degil ki parcasi olabilirim demistim zaten. Bence gercekten guzel proje. Yanlis ellerde.

    Onun disinda "bir saygisizlik gordugumde direkt iletisimi koparirim" ifadesi de cok komik. O gun uzun uzun mesajlastik seninle, karsilikli her seye iyi guzel hos diyorduk. Ben referans isteyince mi sunu bedavaya yapmam dedigim icin mi saygisizlik etmis oldum bilmiyorum, konusmayi orda kesip yanit vermeme hakkini kendinde goruyorsan zaten sifir profesyonellikle calisiyorsun demektir.

    Kendini kurumsal bir isveren zannetmenin cezasi da Greads'de yazsam mi diye googlelayip bu konuyu goren insanlar olacak. 

    Iyi calismalar.

     

     

     

     

     

    izzmarit tarafından 25/Oca/16 02:32 tarihinde düzenlenmiştir

    sigara değil, balık olan.
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ozdemyr
    ozdemyr's avatar
    Kayıt Tarihi: 21/Haziran/2015
    Erkek

     

    Haklılığımı size, buradakilere veya google'dan geleceklere ispat etmek için sürekli cevap yazmakla uğraşamam. Sadece bir iki cümle daha.

    Freelance işlerin hukuku tarif ettiğim gibidir. Kurumsal bir firma olsam Tahribat'tan yazar aramazdım. İşi beğenmezseniz veya karşı tarafı güvenilir bulmazsanız başvurmama gibi bir imkanınız var. Ama başvurduktan sonra işverene "siz kimsiniz ki" muamelesi ya da ona yakın şeyler yapamazsınız. Ben yaptırmam.

     

    "Saygisizlik dedigin nedir? "Su konuda gonullu yardim edersen olur"a karsilik soyledigim "Eger nonprofit olsaydin gonullu yardim ederdim ama degilsin ve bundan para kazanacaksin, dolayisiyla gonullu yardim etmem" cumlesini saygisizlik olarak goruyorsan cok komik."

    Saygısızlık olarak gördüğüm şey tabii ki bu değil. 

    Her paragrafınıza cevabım var ama yazmaya tenezzül edemem. Bugüne kadar pragmatik olmadım bugünden sonra da olmayacağım. İlkelerimle uyuşmadığı sürece sitemin çıkarını düşünmüyorum.

    Çok şükür ki proje doğru ellerde.

    Eyvallah.

     

  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    mürşide
    izzmarit
    izzmarit's avatar
    Kayıt Tarihi: 07/Ocak/2010
    Dişi

    Konuyu acip hatali olunan noktada yazacak cok sey var ama yazmiyorum diyerek uste ciktigini zannetmenin ve son sozu ben soylerim diyerek konuyu kilitlemenin dogru karsiligi tenezzul etmemek degil kacmaktir.

    Birlikte calisalim diye konusulan insana ben kendimle ve yazabileceklerimle ilgili bilgi vermisken, kendi ustume duseni yapmisken; bu kisiyle ilgili tek bildigim tahribat ustundeki ayni iki konu, soyadsiz bir isim ve ivanmalakan diye bir mail adresiyse, kim oldugunu anlamaya ve guven saglamaya calismak hakkimdir.

    Bu noktada anlasalim demisken ortadan kaybolan insanla ilgili burda kayboldu diyerek olani anlattigim bir bilgilendirme yazisi yazmak da hakkimdir. 

    Bu insanin "sozum taahhuttur" diyerek odemeyi yapacagi zaman ortadan kaybolmayacagi mechuldur.

    Benden de bu kadar.

     

    Edit. Konuyu yukaridaki postunu yazdiktan sonra kilitlemisti simdi nasilsa acilmis da yazabildim.

    Ayrica yazar bulmak gibi bir amaci oldugunu sanmiyorum, reklam amacli uyelik gibi duruyor. Logini baska konusu baska postu yok ve bu konunun icerigi de www.greads.net tanıtımı diye komple copy paste her foruma acilmis.

    Yazar ariyormus gibi gosterip reklam kasan insanin "anlasamamasi" da normal.

     

     

    edit2. Konuyu yukarı çıkarmak istemediğim için burayı editliyorum.

     

    ozdemyr bunu yazdı
    ...

    Ayrıca kişisel eposta adresimin herkese ve robotlara açık bir gönderide ifşa edilmesi büyük zerafet.

     

    Evet ifşa, evet evet. Çünkü ivanmalakan kullanıcı adıyla http://www.greads.net tanıtımı diye her yere aynı yazıyı copy paste yapan sen değilsin, ben ifşa ettim güvenini kırdım ne ayıp bana https://goo.gl/3RwgJN

    Kafan çok cici gerçekten. Tavırların da bir o kadar çirkin. Ciddi ciddi noktalı virgüllü konuşan insanın içinden bir anda küfürle iletişim kuran standart barzo çıktı.

    izzmarit tarafından 26/Oca/16 19:37 tarihinde düzenlenmiştir

    sigara değil, balık olan.
  11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Rmk
    Rmk's avatar
    Kayıt Tarihi: 27/Ağustos/2005
    Erkek

    garip bi durum ama anlasılan olumsuzda olsa izmarite pmden cvp vermen gerekiyodu hocam

    projende başarılar


    Koyun gibisin kardesim, gocuklu celep kaldirinca sopasini sürüye katiliverirsin hemen ve adeta magrur, kosarsin salhaneye. Dünyanin en tuhaf mahlukusun yani, hani su derya icre olup deryayi bilmiyen baliktan da tuhaf. Ve bu dünyada, bu zulüm senin sayende. Ve açsak, yorgunsak, alkan içindeysek eger ve hala sarabimizi vermek için üzüm gibi eziliyorsak kabahat senin, -demege de dilim varmiyor ama- kabahatin
Toplam Hit: 2202 Toplam Mesaj: 20
library