Grub Yapamıyoruz(Ubuntuda :D)

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    mataramasuko
    mataramasuko's avatar
    Erkek

ubuntuya taraftar arıyodum bi arkadaşa kurdum sonra o windowsa format atmış grup yok bunda 2 dene hard disk var ve bunlar 3 e ayrılmış 20 gb lik olanı 2 ye bölmüş 80 lıkte windoz var

c d e var  c ye ubuntu kurmuştum d devindoz var niye mi anlatıyom bunları http://forum.donanimhaber.com/m_12356902/tm.htm 

anlamadım bunları bi anlatıverin

2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Mc_cO_By
    Mc_cO_By's avatar
    Erkek

http://lostarea.lo.funpic.de/Download/grub.iso 

lazım olur diye upload etmiştim. Bunu indir hocam 500 kb lık bir şey zaten. sonra bu imajı cd ye yazdır. Cd sürücüsüne tak, pc yi baştan başlat(tabi biostan ayarlamış ol cd den açılış olayını). Karşına dos ekranı gibi bi ekran gelecek.

sonra sırayla şunları yaz:

find /boot/grub/stage1
    root(hd?,?) -? olan yerlere bundan önce verdiğin komutta çıkanları yaz.Örn: root(hd0,5) gibi-
    setup(hd0)

Tuşları bulmakta zorlanırsan "," için "ö" "(" için shift+9 ")" için shift+0 "/" içinde numlock tuşlarındaki "/" işaretini kullanman gerekiyor.İşlem bittikten sonra cd yi çıkar baştan başlat bakalım grub geri gelmiş mi.

3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    antivirus
    antivirus's avatar
    Erkek
    abi   konu dışı ama  baslık   feci olmus  grup yapamıyoruz  falan   ne oluyoz dedim  değistir bence sen :D:D

Nev-i Şahsına Münhasır.
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    All hail to Tux
    sandman
    sandman's avatar
    Erkek

bende diyorumki ne grubu grup degil grub olucak o :) sanırım windowsu kurunca MBR silinmiş.....Bir LinuxCdsi tak onların rescue modu olur yada cdden başlatılan versiyonsa ac konsola grub yaz....sonra gelen ekrana root (hd0,1) dedikten sonra setup(hd0( ve en son olarak quit yazıcaksın

dahada basit yöntemi var ubuntu Cdsi ile başlat sistemi

yeniden yükleme secenegini sec sonra disk partition kısmına gel manuel(elle) yapılandırmaya gel ve bölümleri tanıt....SAKIN FORMATLAMA........

manuel partitionu kapat degişiklikleri kaydet sonra devam et bu hata felan vericek sikleme INSTALL GRUB secenegi cıkıcak onu sec yüklesin ayarlasın ve bitti restart yapabilirsiniz:) 

Mühendis kahveyi projeye dönüştüren bir insan evladıdır.
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    qaMbLer
    qaMbLer's avatar
    Erkek
    ubuntuda grup mu vardı ben solo takılıoz sanıodum :S

Burdan bütün kızlara sesleniyorum. Malın Varsa Zekatını Vereceksin Kardeşim
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    HolyDemon
    HolyDemon's avatar
    Erkek

hardcore yap sen

7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    mataramasuko
    mataramasuko's avatar
    Erkek

konuya arkadaşta açtım inşallah bakıpta becermiştir yoksa gene ta evlerine gitmek zorunda kalıcam

bu arada süpersiniz :sd 

8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    antivir-US
    antivir-US's avatar
    Erkek
    parantez içinde iyi ki ubuntu diye belirtmişsin yoksa konuya dahil oluyodum:)

Camınızı kırar, duvarınıza işer, bisikletinize biner, tekerini keser, arabanızı çizer, zilinize basar kaçarım. Kısacası ben annenizin sokağa çıkarken uzak dur dediği çocuklardan biriyim.
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    a4tech
    a4tech's avatar
    Erkek

98 cd'si ile başlat, komut satırına geç, fdisk /mbr yaz

XP varsa da açılışta bi yerde güvenli mod mu ne vardı, fixmbr komutunu ver.. 

10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    NighT-7
    NighT-7's avatar
    Erkek

antivirus bunu yazdı:
    -----------------------------
    abi   konu dışı ama  baslık   feci olmus  grup yapamıyoruz  falan   ne oluyoz dedim  değistir bence sen :D:D
    -----------------------------

nıhaha evt bencede :D culmshot yapın :D parantez olması iyi

...
  11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    mataramasuko
    mataramasuko's avatar
    Erkek

abi çocuk şu an yanımda adam napmış bilionuzmu sizin dediğinizi yaparken tüm harddiskleri uçurmuş format da atamamış geldi bana elinde bi disket kalk içinde win98 yüklü bilgisayar arıcaz dio fdisk yapcakmış :d

neyse işinize yararsa bakın burda fdiskler var me ve öncesi http://www.bootdisk.com/bootdisk.htm 

Toplam Hit: 4562 Toplam Mesaj: 13