Günaydın.

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    NaZi_
    NaZi_'s avatar
    Erkek

Son 3 yıldır uyanmak işinden nefret ediyorum. Alerjik nedenlerden dolayı her sabah burnum kaşınıyor ve amansız bir akıntı ile baş etmeye çabalıyorum. Uyandığım an ile işe gitmem gereken zamanın arası, bu baş belası alerjinin etkilerini üzerimden atmak, soyunmak ve giyinmek için yeterli gelmiyor.

Halbuki önceleri vücudumu saran durgun rüzgarı rahatsız etmek istemezdim. Öylece dururdum yattığım yerde. Büyük bir beğeni ile satın aldığım çalar saatimin o durgunluğu itip kakan zilini dinlerdim sabırla. Sadece gözlerimi açardım ve sadece gözlerim uyanırdı bir müddet. Yattığım yeri her zaman güneş alan bir yer olarak beğenmiş ve uygulamışımdır. Bu bir uyuya kalmamak tedbiri ve biraz da hoşlantı hissi barındırıyor esasında.

Deneyin ! Bir hafta sonu gidin ve hoşunuza giden bir çalar saat edinin. Ancak bu beğendiğiniz, kuşkusuz karar verebildiğiniz, gözlerinizin bir nebze açılmasına neden olan bir alışveriş olmalı, yani almış olmak için almak olmamalı asla.

Şanslısınız. Çoğunuz sabahları yoğun burun rahatsızlığı ile uyanmıyor ve durgunluğun o sessiz melodisini, güneşin yavaş yavaş sergilediği tiyatrosunu bir müddet seyre dalmak şansını yakalıyorsunuz. Severek aldığınız bir çalar saat ne kadar gürültü ile çalarsa çalsın veya sizi rüyanızın ne derece şerbetli yerinde uyandırırsa uyandırsın kızmazsınız. Çünkü sizi uyandıran ‘’o’’dur. Çünkü biliyorum; siz de mutlaka bir zamanlar babanızın aldığı uzaktan kumandalı arabayı kollarınızla sarıp uykuya dalmışsınızdır. Asla biraz daha uyumak istemezsiniz. Gözleriniz açılır ve sadece dinlersiniz. Tepesine basıp susturmayı düşünmezsiniz. Çünkü bellidir. Susacak. Bu, evladını okula kaldıran bir annenin günaydını kadar sinirli ve bir o kadar da uyandıramayacağı konusunda endişe dolu bir gümbürdeyiştir.

Kendimi bir akşam toplumun ete kemiğe bürünmüş hali ile yemeğe çıkarken hayal ediyorum şimdi; yemekler gelmiş ve çiğnemeye devam ediyoruz. Tam o sırada topluma doğru bakıyorum, ben aseksüel olmaya karar verdim, diyorum ve toplumun yüzü düşüyor. Başlıyor neden ve sonuçlarını sorgulamaya, felaket senaryoları anlatmaya ve yer yer yaftalamaya. Hayal ediyorum, yerimden kalkıyorum ve masanın etrafında bir yarım tur atıyorum, artık toplumun yanı başında, tabiri caizse ensesindeyim. Bir kolumu masaya dayıyorum ve kısa kollu tişörtümden uzanan kollarım yılların emeği sonucu bir kas yığını şeklinde, tam da toplumun bakacağı yerde duruyor. Kulağına doğru eğiliyorum ve şöyle diyorum; desene sen her bi sikimi çok iyi biliyorsun lan ?!
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    rebellisch
    rebellisch's avatar
    Erkek

çok beğendiğim bi çalarsaat alsam eminim ki meraktan o gece erken bile uyurum ama bu kaç gün sürer ki, sonunda bıkarız ne de olsa

memento mori.
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    kajmerpac
    kajmerpac's avatar
    Erkek

hocam alerjik rinit mi var sende?

4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Shephard
    Shephard's avatar
    Erkek

hocam çok güzel yazmışsın vardı bir çalar saatim , bu eski zıırrr layanlardan

http://img5.mynet.com/ha5/c/calar-saat.jpg

çok işe yarıyordu. Birde yazında çok hafif translate havası sezdim , bazı yerlerde bi karışıklık var ya böyle şiirane yazdığın için yada translate :D 

Turkey, Photographer. #socialmedia #photography #videography #interior #architectural #food #lifestyle #fashion #product #aerial #drone
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    YekteranBaymedir
    YekteranBaymedir's avatar
    Homo

usta yemiyo.

telefonda sleep programı var, 50 tane koyunun arasından uyumayanını seçiyorum 5 defa, alarmı kapatabilmek için

o uykulu gözlerle 10 defa da anca seçebiliyorum, hızlı hızlı değişiolar çünkü.

ama yemio.

uyku öle bişi ki, en çok sevdiğin şarkıyı zil sesi yaparsın, bir süre sonra nefret edersin :)

6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    xzxz
    xzxz's avatar
    Erkek

http://images.gittigidiyor.com/5849/selkisof-kurmali-tavuklu-calar-saat-masa__58499676_0.jpg   

benim çalar saatim bu , zilsesi ultra sinir bozucu , o cırtlak gürültüyü duyupta uyuya kalıyor olmak pek mümkün değil  uyandırmak konusunda başarılı. tiktaklarını da dediğin gibi sevdiğimi farkettim , boş evde müzik gibi 

herşeyin bir şeyi vardır
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    NaZi_
    NaZi_'s avatar
    Erkek

İlahi Shephard. Alıntı olsa yazardım değil mi ? :)

Konunun sahip olunan çalar saatleri tanıtmak amacına bürünmesi beni hem şaşırttı, hem de hoşuma gitti açıkçası :D

Bende de İKEA da satılan siyah çalar saatlerden var. Aşık olmuştum satın alırken. Hala da seviyorum. Zaten o saate ithafen yazmıştım. :)

http://www.bizde.com/ikea-dekad-nostaljik-mekanik-calar-saat-widq1060608

Kendimi bir akşam toplumun ete kemiğe bürünmüş hali ile yemeğe çıkarken hayal ediyorum şimdi; yemekler gelmiş ve çiğnemeye devam ediyoruz. Tam o sırada topluma doğru bakıyorum, ben aseksüel olmaya karar verdim, diyorum ve toplumun yüzü düşüyor. Başlıyor neden ve sonuçlarını sorgulamaya, felaket senaryoları anlatmaya ve yer yer yaftalamaya. Hayal ediyorum, yerimden kalkıyorum ve masanın etrafında bir yarım tur atıyorum, artık toplumun yanı başında, tabiri caizse ensesindeyim. Bir kolumu masaya dayıyorum ve kısa kollu tişörtümden uzanan kollarım yılların emeği sonucu bir kas yığını şeklinde, tam da toplumun bakacağı yerde duruyor. Kulağına doğru eğiliyorum ve şöyle diyorum; desene sen her bi sikimi çok iyi biliyorsun lan ?!
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Mukavim_
    Mukavim_'s avatar
    Erkek
    Daft bunu yazdı

usta yemiyo.

telefonda sleep programı var, 50 tane koyunun arasından uyumayanını seçiyorum 5 defa, alarmı kapatabilmek için

o uykulu gözlerle 10 defa da anca seçebiliyorum, hızlı hızlı değişiolar çünkü.

ama yemio.

uyku öle bişi ki, en çok sevdiğin şarkıyı zil sesi yaparsın, bir süre sonra nefret edersin :)

hocam prog ismini yazabilir misin? ..merak..

bir de alternatif uyandırma yöntemleri arasında:

Clocky: Tekerlekli hareket eden alarmlı saat 

Basitçe anlatmak gerekirse; Clocky’nin alarmını kuruyorsunuz, uyanma saatiniz geldiğinde bu kendini bilmez saat ortalığı bir birine katıp delicesine etrafta gezmeye başlıyor.

saat

Saatin’nin haraketlerin belli bir sırası yok, onun için bir süre nereye gideceğini çözüp, onu alt edebileceğinizi sanıyorsanız yanılıyorsunuz. Çünkü o her seferinde başka bir yere gidecektir.

dh'den alıntıdır.

fazla uzağa gitmesin diye iple yatağın bir köşesine bağlayan çıkar bunu :)

9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    rebellisch
    rebellisch's avatar
    Erkek
    xzxz bunu yazdı

http://images.gittigidiyor.com/5849/selkisof-kurmali-tavuklu-calar-saat-masa__58499676_0.jpg   

benim çalar saatim bu , zilsesi ultra sinir bozucu , o cırtlak gürültüyü duyupta uyuya kalıyor olmak pek mümkün değil  uyandırmak konusunda başarılı. tiktaklarını da dediğin gibi sevdiğimi farkettim , boş evde müzik gibi 

ben ufakken bizim köyde vardı bundan tavuklu aynı kaç yıllık saat hocam bu yoksa hala mı üretiliyor

memento mori.
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    SweetyVolty
    SweetyVolty's avatar
    Homo

SLEEP programın ismi sayın Mukavim :))

Senin burnun kaşınıyor nazi, benim sabah akşam nezle birininki gibi akıyor. yanımda sürekli mendil bulunmak zorunda...

Çok sıkılıyom
  11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Mukavim_
    Mukavim_'s avatar
    Erkek
    SweetyVolty bunu yazdı

SLEEP programın ismi sayın Mukavim :))

Senin burnun kaşınıyor nazi, benim sabah akşam nezle birininki gibi akıyor. yanımda sürekli mendil bulunmak zorunda...

editlemis yeminlen editlemis ilk başta yazmiyodu :) nasıl görmemişim la onu
Toplam Hit: 1919 Toplam Mesaj: 17