Günaydın.
-
Son 3 yıldır uyanmak işinden nefret ediyorum. Alerjik nedenlerden dolayı her sabah burnum kaşınıyor ve amansız bir akıntı ile baş etmeye çabalıyorum. Uyandığım an ile işe gitmem gereken zamanın arası, bu baş belası alerjinin etkilerini üzerimden atmak, soyunmak ve giyinmek için yeterli gelmiyor.
Halbuki önceleri vücudumu saran durgun rüzgarı rahatsız etmek istemezdim. Öylece dururdum yattığım yerde. Büyük bir beğeni ile satın aldığım çalar saatimin o durgunluğu itip kakan zilini dinlerdim sabırla. Sadece gözlerimi açardım ve sadece gözlerim uyanırdı bir müddet. Yattığım yeri her zaman güneş alan bir yer olarak beğenmiş ve uygulamışımdır. Bu bir uyuya kalmamak tedbiri ve biraz da hoşlantı hissi barındırıyor esasında.
Deneyin ! Bir hafta sonu gidin ve hoşunuza giden bir çalar saat edinin. Ancak bu beğendiğiniz, kuşkusuz karar verebildiğiniz, gözlerinizin bir nebze açılmasına neden olan bir alışveriş olmalı, yani almış olmak için almak olmamalı asla.
Şanslısınız. Çoğunuz sabahları yoğun burun rahatsızlığı ile uyanmıyor ve durgunluğun o sessiz melodisini, güneşin yavaş yavaş sergilediği tiyatrosunu bir müddet seyre dalmak şansını yakalıyorsunuz. Severek aldığınız bir çalar saat ne kadar gürültü ile çalarsa çalsın veya sizi rüyanızın ne derece şerbetli yerinde uyandırırsa uyandırsın kızmazsınız. Çünkü sizi uyandıran ‘’o’’dur. Çünkü biliyorum; siz de mutlaka bir zamanlar babanızın aldığı uzaktan kumandalı arabayı kollarınızla sarıp uykuya dalmışsınızdır. Asla biraz daha uyumak istemezsiniz. Gözleriniz açılır ve sadece dinlersiniz. Tepesine basıp susturmayı düşünmezsiniz. Çünkü bellidir. Susacak. Bu, evladını okula kaldıran bir annenin günaydını kadar sinirli ve bir o kadar da uyandıramayacağı konusunda endişe dolu bir gümbürdeyiştir. -
çok beğendiğim bi çalarsaat alsam eminim ki meraktan o gece erken bile uyurum ama bu kaç gün sürer ki, sonunda bıkarız ne de olsa
-
hocam alerjik rinit mi var sende?
-
hocam çok güzel yazmışsın vardı bir çalar saatim , bu eski zıırrr layanlardan
http://img5.mynet.com/ha5/c/calar-saat.jpg
çok işe yarıyordu. Birde yazında çok hafif translate havası sezdim , bazı yerlerde bi karışıklık var ya böyle şiirane yazdığın için yada translate :D
-
usta yemiyo.
telefonda sleep programı var, 50 tane koyunun arasından uyumayanını seçiyorum 5 defa, alarmı kapatabilmek için
o uykulu gözlerle 10 defa da anca seçebiliyorum, hızlı hızlı değişiolar çünkü.
ama yemio.
uyku öle bişi ki, en çok sevdiğin şarkıyı zil sesi yaparsın, bir süre sonra nefret edersin :)
-
http://images.gittigidiyor.com/5849/selkisof-kurmali-tavuklu-calar-saat-masa__58499676_0.jpg
benim çalar saatim bu , zilsesi ultra sinir bozucu , o cırtlak gürültüyü duyupta uyuya kalıyor olmak pek mümkün değil uyandırmak konusunda başarılı. tiktaklarını da dediğin gibi sevdiğimi farkettim , boş evde müzik gibi
-
İlahi Shephard. Alıntı olsa yazardım değil mi ? :)
Konunun sahip olunan çalar saatleri tanıtmak amacına bürünmesi beni hem şaşırttı, hem de hoşuma gitti açıkçası :D
Bende de İKEA da satılan siyah çalar saatlerden var. Aşık olmuştum satın alırken. Hala da seviyorum. Zaten o saate ithafen yazmıştım. :)
http://www.bizde.com/ikea-dekad-nostaljik-mekanik-calar-saat-widq1060608 -
Daft bunu yazdı
usta yemiyo.
telefonda sleep programı var, 50 tane koyunun arasından uyumayanını seçiyorum 5 defa, alarmı kapatabilmek için
o uykulu gözlerle 10 defa da anca seçebiliyorum, hızlı hızlı değişiolar çünkü.
ama yemio.
uyku öle bişi ki, en çok sevdiğin şarkıyı zil sesi yaparsın, bir süre sonra nefret edersin :)
hocam prog ismini yazabilir misin? ..merak..
bir de alternatif uyandırma yöntemleri arasında:
Clocky: Tekerlekli hareket eden alarmlı saat
Basitçe anlatmak gerekirse; Clocky’nin alarmını kuruyorsunuz, uyanma saatiniz geldiğinde bu kendini bilmez saat ortalığı bir birine katıp delicesine etrafta gezmeye başlıyor.

Saatin’nin haraketlerin belli bir sırası yok, onun için bir süre nereye gideceğini çözüp, onu alt edebileceğinizi sanıyorsanız yanılıyorsunuz. Çünkü o her seferinde başka bir yere gidecektir.
dh'den alıntıdır.
fazla uzağa gitmesin diye iple yatağın bir köşesine bağlayan çıkar bunu :)
-
xzxz bunu yazdı
http://images.gittigidiyor.com/5849/selkisof-kurmali-tavuklu-calar-saat-masa__58499676_0.jpg
benim çalar saatim bu , zilsesi ultra sinir bozucu , o cırtlak gürültüyü duyupta uyuya kalıyor olmak pek mümkün değil uyandırmak konusunda başarılı. tiktaklarını da dediğin gibi sevdiğimi farkettim , boş evde müzik gibi
ben ufakken bizim köyde vardı bundan tavuklu aynı kaç yıllık saat hocam bu yoksa hala mı üretiliyor
-
SLEEP programın ismi sayın Mukavim :))
Senin burnun kaşınıyor nazi, benim sabah akşam nezle birininki gibi akıyor. yanımda sürekli mendil bulunmak zorunda...
-
SweetyVolty bunu yazdı
SLEEP programın ismi sayın Mukavim :))
Senin burnun kaşınıyor nazi, benim sabah akşam nezle birininki gibi akıyor. yanımda sürekli mendil bulunmak zorunda...
editlemis yeminlen editlemis ilk başta yazmiyodu :) nasıl görmemişim la onu