folder Tahribat.com Forumları
linefolder Bilgisayar Güvenliği - Backdoorlar
linefolder Güncel Kullandığınız Güvenlik Yazılımları



Güncel Kullandığınız Güvenlik Yazılımları

  1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    unbalanced
    unbalanced's avatar
    Kayıt Tarihi: 14/Haziran/2006
    Erkek

    ben kendi kullandiklarimi söyleyeyim

     

    trend micro maximum security lisansi satin aldim 3 yillik ve 3 PC icin. Ozellikler icin buraya bakabilirsin https://shop.trendmicro-apac.com/products/maximum-security.asp

    n11.com üzerinden bu lisansi satanlar var uygun fiyata (oem), uzun süredir kullaniyoruz sorun yok.. 

    5 cihaz 3 Yil icin lisans https://urun.n11.com/antivirus-programlari/trend-micro-maximum-security-5-cihaz-3-yil-online-teslimat-P312769155

    3 cihaz 3 yil icin lisans https://urun.n11.com/antivirus-programlari/trend-micro-maximum-security-3-kullanici-3-yilonline-teslim-P223050498

    3 cihaz 1 yil icin lisans https://urun.n11.com/antivirus-programlari/trend-micro-maximum-security-3-cihaz-1-yil-2020-online-teslim-P310668992

    fiyatlari gayet uygun görünüyor..

     

    Ikinci olarak malwarebytes yazilimini kullaniyorum. Ilk kurdugumda trend micro ile cakisti ama sonra tekrar denedigimde (malwarebytes i kaldirmistim, sonra tekrar kurdum), cakisma olmadi. Baya bir korumasi var. 3 cihaz icin 3 yillik lisans almisim 14 euro toplam ama nereden aldim nasil aldim hic hatirlamiyorum.. giveaway sitelerine bakmak lazim..

     

    edit: calisitigim yerde de trend micro kullaniyoruz ve gayet hafif calisiyor. Ancak farkli antivirüs isteyen arkadaslar n11'de diger oem lisanslara bakabilir

     

    unbalanced tarafından 26/May/20 18:54 tarihinde düzenlenmiştir

    Ülkesini Seven Her Türk Vatandasi, Ülkesinin Sessiz Istilasi'na karsi durmak zorunda.
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    2021 Talihlisi
    joe_black
    joe_black's avatar
    Kayıt Tarihi: 04/Ocak/2006
    Erkek

    uzun yıllardır bitdefender kullanıyorum. sorun yaşamadım. ya da haberim olmadı :D

    ama 1 aydır falan chrome uyarı veriyor şifrelerin çalınmış olabilir diye. anlamadım neden

  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    RitmFarbRacourci
    RitmFarbRacourci's avatar
    Kayıt Tarihi: 14/Mart/2008
    Erkek
    ferdinand bunu yazdı

    Ağ Bağlantı'larını ve İnternet erişimlerini kapadım. son 1 ay'da pc'lerin coğuna en az 3kez format atmısımdır. Tasınabilir Disklerin coğunu bicimlendirdim. 2 tane 1tb'lik 2 hdd var, onları bicimlendirmedim, ama temiz bilgisayar'da taradım, normalde Kaspersky, Mcafee (ücretli) Avg ve Avira(free) tarattım, bunlarda bişey cıkmadı. bu 2 diskin içinde Exe yok, geçmişten hatıralık resim'ler, düğün'den, söz'den, nışan'dan  resimler video'lar falan var, bunları klasör klasör şifreli rarladım, yani sadece Rar içindeler. baska hiç bişey yok, ama bunlar yüzünden bu 2sini bicimleyemedim. Onun dısında tüm tasınabilir ortamları biçimledim. gene aynı.

    virüs dediğim sey de; ismi cismi bulamadım, popup acıyo, adres satırı yok, ve bu popup'a da tıklatmıyo kapatmıyo. sayılarca da cıkmıyo, tek bi popup, bembeyaz bi sayfa, 3-4sn'ye de bir yenileme yapıyo. Onun dısında her yeniledikce Rastgele Klasör acıyo Masaüstü'nde. tüm masaüstü dolunca, duruyo anca. hiç bir .Exe kurmadım suan baska bi kullanıma sınırlama yapmıyo alta cekiyorm duruyo öyle.

    tek süphe ettiğim bir cihaz kaldı. bikaç ay önce Şok'tan aldığım bi Akıllı Saat. Usb den sarj oluyo. ama herhangi bi iletişimi yok, sadece sarj. öyle depolama falan bi mantığı yok Saat'in. yarı akıllı bişey, Tansiyon falan ölçen, arama gelince Titreyen bişey, özellikli de değil yani. bu Saat'i taratma imkanım yok, herhangi bi ortam olarak görmüyo Bilgisayar. +,- iki pini var, diğer ucu Usb. şimdi 2 ayak'tan Dosya aktarmaz diye düşündüm göz ardı ettim. ama onu Takmadığım tek Bilgisayar'da Virüs etkisi yok gibi. Virüs diyorum daha ne olduğunu çözemedim. Ram ve İşlemci'yi de zorlamıyo, herhangi bi işlem yapmıyo gibi saydıklarım dısında.

    calısan hizmet'lere, olay döküm'lerine falan herseyi kurcaladım, bilgim pek yok ama, öyle bakındım işte, farklı bi durum göremedim. 

     

    şimdi eğer bu Saat'ten yapıyosa, İlk aldığımdan beri neden olmadı. Sonra da herseye bulastığı gibi ona da bulastığını varsaysam bu nasıl oldu. -,+ iki ayak üzerinden nasıl Veri Transferi oldu. bariz bi sekilde kestin(m) sarj kablosunu usb nin güc ayaklarına gidiyo (gnd falan pek anlamam gerci) 2 ayak var, ekstra bağlantı yok usb nin, diğer 2 ucu bağlı değil bundan eminim.

     

    cildırmak üzereyim, bu Corona zımbırtısı dijital ortama mı evrildi yoksam ne :D

    ^^D

    MaaŞallah sen de biliyorsun bâzı şeyleri.

    v'Alla ne desem bilemedim. 

    MalWare dedikleri bi'şeye benziyor gibi. 

    yukarıda Arkadaşların önerdikleri programları da deneyebilirsin.

     

    bu masaüstüne açılan Klasör gibi olan dosyaların , gerçekten Klasör olduğunu mu düşünüyorsun, yada biliyor musun?

    ilgili bir yerde, büyük ihtimal Dosya Yönetici'n ne ise onda,, menü'lerin içerisinde, "Dosya ve Klasör'lerim " gibi bir Seçenekler olacaktı. orada "Dosya ve Klasör'lerin uzantılarını Gizle" diye bir Cümle olacak.. bu Satır'ın(^^D` yada hattın, ya artık neyse) hemen yanında yada devamında, bir kare içinde şu işaret'e "√" benzer bir Onay Tik'i olacaktır. Bu işareti kaldırıp( yada de'tik (DeTick(yada artık adı neyse))yapıp) 

    bir de böyle bak.

    olmadıysa, bir de Cmd'den (yada Dos Komut Satır'ından) Masaüstü'ne bak bakalım. Dosyaların sana yabancı gelen Uzantıları var mı? 

    ve bu dosyalardan herhangi birini, yine Online AntiVirüs Tarayıcı Site'lerden birinde tarat, belki birşeyler çıkar. 

     

    Dosya yada Dizin olarak bulaşan virüs'lerin aksine, bu işletim Sistem'inin Dosya-Dizin-Disk yapısını da Manipüle edebilen Virüs benzeri Yapılar da var. Şimdi tam adını çıkaramadım. bunlardansa(ben hiç karşılaşmadım(yada ben böyle düşünüyorum. ^^D`)). Bilen söyler, yada yazar. bunlara da yönelebilirsin.

     

    bir de Antivir-US tarayıcı'larında (^^D` düzelteyim şunu da; AntiVirus olacak normalde de, böylesi daha güzel oluyor. neyse,) Virüs taraması yaparken , o saydığın 4 adet AntiVirus Program'larının Ayarlarına girerek, Seçeneklerinde "Sıkıştırılmış Dosyalarda da arama yap" seçeneği de aktif olsun. 

     

    **** AntiVirus taraması(scan'ı) yaparken Ayar'lardan, "Tüm" Dosyalar,     Heuristic Scan  ve      Sıkıştırılmış( Zip'ped veya Rar'red) Dosyalar(File's) da seçili olsun (^^D`),

    dikkâtini çekerim.

    Tâbî, bunları yaparken de, en son normal Kullanıcı(user) hesabı(account'u) olmadı  , Yönetici(Admin yada hesabıyla)  Haklarıyla da bir dene.

     

    kolay gelsin. 

     

    RitmFarbRacourci tarafından 26/May/20 20:38 tarihinde düzenlenmiştir

    I'şıkY'ılı;^^`) Zk't^^` RnSySyTk.Ödl.SpRtÇzBşBkYd Kryptia.agogE Sa'd-l'Suûd az.ç'k 'lmyn'Dşn Pnct'tnAnNttn Blgi,YpBlgi 'Ct'nDrm.CmdyDrm.MdrnDrm hRşYdşR ClptcPth'Strsm M'nPhs' Ld,X/Y YrYnZmnGrçklk,AlgBzklğ KrzFrst'tr Tiytr' Pugchv,Jtrn,İmmlmn,FllngLef,Pik' SuprmcySprrty CoBehTh elFnmno:NzrioRonldo AdnKy TkSs,TkHrf(?) .RtNsTk.KvMp.Mk.TrmDyn ScklkNmRzgr ŞkHcBy ccp.kky Snrlr'Çz SnaSnLzmsn 'NsnKsknçtr BgDppr.MagllnCl'ds.S'thCro's Ch'kW'ng CreazioneDiAdamo^^`, Arctrs.Spic' ArcScnd,YySnye TrbProp,TrbJet,TrbFan ~3.10^5km/sn~343m/sn ~900-1240m/snMacH RamJt,ScRamJt Przdi^^' Tbu.XL Prsek MAtv^^` mLAT G'dWllHnting(f). 3id't^^` TareZmenPr ParaMotor TrflrVArsİlşklr (-)+.(/)*,~ ZminŞkil . ..Bu imza @SubZero tarafindan degistirilmistir. "Bu kadar uzun karmakarisik bir imza yapma diye uyardim ama heeheeeey(^^D)_hey kim söylüyor, kim dinliyor." Imzanizi SubZero'ya bilgi vermeden degistirmeyiniz. Tesekkurler...
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    THT2005
    THT2005's avatar
    Kayıt Tarihi: 08/Eylül/2005
    Erkek

    Win 10 kullanıyorum , Kaspersky İnternet Security  aldım 1 yıllık kullanıyorum. Geçen senede almıştım memnunum. ( Sahibinden , ePttAVM ) gibi yerlerde uyguna satılıyor.


    Burası Türkiye... Yaşanacak , Yaşanmış , Yaşanan olayların hepsi normaldir.
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    wert
    wert's avatar
    Kayıt Tarihi: 19/Eylül/2005
    Erkek
    ferdinand bunu yazdı

    daha önce defalarca sorulmus olan bi soru sanırım ama sorma gereği duydum windows bilgisayarlarınızda güncel olarak kullandığınız antivirüs ve diğer güvenlik uygulamalarınızı paylasırmısınız? ücretli olanlar olabilir free olanlar olabilir önerilerinize ihtiyaacım var?

    ev içerisinde faal kullanılan 6 tane laptop var biri chromebook diğerlerin window10 tv de müzik setinde yazıcıda falan sürekli tak cıkar ortada dolanan 4 tasınabilir hdd ve 10 kadar da usbdisk var lanet olarası corona gibi ortada cihazlarda dönüp dolasan bir virüs var. formatladım temizleyebildiğim diski temizledim tabi resimdir video dur disklerden silemediğim kısımlar da var tek tek herseyi kurcaladım biyerden ayni virüs tekrar dolanıyo. internetten bulasmadığını anlayabildim test ede ede. suan dolanan diskleri kontrol altında tutabileceğim bi yazılıma ihtiyacım var.

    müdür dosya uzantılarını ve gizli dosyalar açık kullansan olmazmı

    tarkan - şıkıdım.exe diye bir dosya tıklamayacan

    DCIM_2034.exe gibi resim görüntülü bir dosya varsa tılamayacan


    |sadece aptalların başarısı ders notu ile ölçülür|
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Herbokolog
    KaptaN
    KaptaN's avatar
    Üstün Hizmet Madalyası
    Kayıt Tarihi: 30/Ağustos/2005
    Erkek

    cevşen antivirüs

  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    engin01288
    engin01288's avatar
    Kayıt Tarihi: 11/Haziran/2015
    Erkek

    Bizim birde yerli antivürs vardı. Acaba kullanan oldumu 

    İsmi Chomar :)

    https://www.chomar.com.tr/

  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Delegado_Zero
    Delegado_Zero's avatar
    Kayıt Tarihi: 15/Haziran/2006
    Erkek

    @Shockman hocam ttnet paketine ek 1 tl verip bir anti almisti kafam rahat diyordu, hangi anti oldugunu görünce yazar.

  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    NoktaliVirgul
    NoktaliVirgul's avatar
    Kayıt Tarihi: 02/Temmuz/2007
    Erkek

    Eset antivirüs + Windows 10 Firewall Control

     

    Windows 10 Firewall Control -> bu program mükemmel!


    If my calculations are correct, when this baby hits eighty-eight miles per hour... you"re gonna see some serious shit.
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    LynXMaSTeR
    LynXMaSTeR's avatar
    Kayıt Tarihi: 19/Temmuz/2003
    Erkek

    Eset ve windows güvenlik duvarı


    goo.gl/qBNZmW
Toplam Hit: 10463 Toplam Mesaj: 22
virüs anti