Güncel Yasak Hakkında?

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Ayro
    Ayro's avatar
    Erkek

Şu sıralar güncel konulardan konu açmak mesaj atmakyasak.Sebebi??

Sebebi belki çok mesaj atılması yada çok tartışılması, küfür edilmesi...

Şunu söylemek istiyorum bir kaç seneden beri bu sitedeyim.İlerici-(ydi) bir site idi.Yani müridleri bakımından oldukça Atatürkçü, solcu çizgideydi..Yokmuydu dincisi şu bu?vardı çok ta kral insanlardı.Bilen bunları anlatan adamlarda.Kuru gürültücü değillerdi.

Böle insanların çoğunlukta olduğu bir ülkeyi siteye uyarlayalım.Tabi ki bazı sansür, yasaklardan uzak duracaktır.Siteyide böyle bilirdim.Fakat son zamanlarda tartışmalar sanırım durdulamadığı için (zaten durdurulması çok anlamsız geliyordu) yasaklar konmaya başlandı.

Belki siteyi zaten yanlış biliyordum.Sorunda burda değil zaten.Sadece sorun Türkiyede hayatımız 3-4 konu olmuşken bizim bunu bu sitede tartışamamamız.Tartışmak yasak.

Eğer tartışma küfür ve kavgadan dolayı yasaksa sert kurallar daha önemli.Küfür eden 4-5 gün uzaklaştırılsın ikincide süresiz ban..Böyle kurallar şu ankinden çok daha işe yarayacaktır.Çünkü ister istemez disiplini öğreneceğiz.Diğer türlü sadece gerektiğinde susmayı öğreniyoruz.

Eğer sorun mesaj kaygısıysa sanıyorum o kaygıyı geçeli çok oldu.Yöneticilerin nasıl çalıştığını az çok biliyorum.zaten mesaj kaygısını şu anda gündeme getirmek mantıklıca olmaya bilir.Onca bot saldırısı ve dakikada gelen bilmem kaç mesaj..

NEyse demek istediğim o ki bence türban konusunda şu bu konuda bir konuda tartışmak gerekiyor.Çünkü bu ülkede özgürlüğü isteyenler diğerlerine özgürlük vermiyor...Sözde laik bir ülkede yaşıyoruz dinciler laik diye yakınıyor fakat ne yazık caminin giderleri bizim vergilerimizden çıktığı halde diyanet işlerinde müslüman dolu olduğu halde cem evlerinin kiliselerin yada diğer dinlerin ibadet hanelerin bakımları için para?

Bende x dini uydurup ibadet hane açabilirim.Yani din değil mi?Bende o dinde şunu yazarım silahsız ve içkisiz dolaşmak günah hadi bakalım mahkemede, okullarda ve hapishanelerde ne yapacaklar?

Bunları tartışmak gerek değil mi bence bir şekilde bu işi şözmek gerek.Türkiyenin gerçeğidir siyaset.Bu siyaseti engellemek mi?Sanırım bildiğim tahribat değişiyor.

2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    jannissary
    jannissary's avatar
    Erkek
    tabi yasaklanır siyaset. tartışmıyor insanlar küfür ediyorlar birbirlerine birisi çıkıyor dine küfür ediyor özgür düşünce diye bir diğeri çıkıyor ona küfür ediyor birisi x partisini savunuyor y partisinin liderinin karısınıa küfür ediyor bir diğeri y partisini savunuyor x partisindekilere küfür ediyor biz teorilerden olaylardan çok kişilere takılıyoruz daha doğrusu bir kısım takılıyor kendimden örnek vereyim;ben dindar bir insanım benim inandğm bi peygamber var saygı duydğm çok sevdiğim adam kalkıyor buna sapık diyor sonra bunu özgür düşünce olarak değerlendirmek gerektğini sölüyor ama bakıyoruz bu benim çok üstün bir değerime hakaret oluyor. evrimci adamlar var sitede dini her konuda 2 cümleyle provake edici mesaj atıyorlar sonra birileri çıkıyor onlara küfür ediyor onlar onlara küfür ediyor. radikal dinci adamlar var yahut adam çıkıyor laiklik gitmeli şeriat gelmeli diyor bu dediği başka bi adamın kanına dokunuyor sonra teorilerden uzaklaşıp kişiler üzerinde görüş bildirmeye başlayıncada ortalık karışıyor kanaatimce adam gibi tartıoşmak isteyen adamlar diğerlerine cevap vermez herkes aynı sağduyuyu gösterirse sorun kalmaz.

15-17 yaşları arasında ham bünyeli,cahil,karanlık beyinler tarafından yetişmiş geleceğin statükocu elitleriyle bayağı ve gereksiz tartışmalardan sıkıldığımdan dolayı artık siyasi tartışmalarda boy göstermeyeceğim. o konulara yazanlara dışardan bakıp cahilliklerini nasıl kustuklarını son derece iyi görebiliyorum.size kolay gelsin. isteyen herkes üstüne alınabilir. gocunduysanız pm atabilirsiniz.
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    zigana
    zigana's avatar
    Erkek

anladığımız kadarıyla bu site mürüdleri ,T.C. mozayiğini oluşturan T.C.milletinin  bir prototipi. yani küçültülmüş fotokopisi.aramızda her cinsten her görüşten insanlar var.

burdan anlaşılıyorki , demokrasi bize bir beden büyük geliyor. neden T.C. hala bir çok  kısıtlamalar var? çünkü sahip olduğumuz fraksiyonları halen insanlık kaidelerine uygun anlatamıyor ,anlatmak istesekte kabul etmeyeni kendimize düşman belliyoruz. demek ki hala tartışma ahlakını elde edememişiz. aslında seviyeli hakaret içermeyen ikna edici ve içi dolu formlar oluştursak kaynak gösterilebilir bir site haline neden gelmesin ki? hür irade demek başkasının iradesine engel olacak kadar hür değildir. T.C. de yeterince sivil toplum kuruluşu var sürüsüne bereket. gay lar bile örgütleniyor. T.C. farkı diğer ülkelerden daha fazla din dil ırk siyasi barındırması.  bu yüzden sıkıntı çekiyoruz. bazı yasaklar doğal olarak uygulanır uygulanmak zorunda olur.

Temel adalettir .
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    renegadealien
    renegadealien's avatar
    Üstün Hizmet Madalyası Savaş Madalyası Başarı Madalyası Üstün Hizmet Madalyası Developer Madalyası
    Erkek

Hocam ben siteyi ilgilendiren kısmı için konuşiim, Öncelikle ne mesaj ne hit kaygım vardır sitede, öle bişey olsa günlük bin tane yeni üye gelir siteye 3 aydır üyelik kapalı...

Fantazi yapmaya gerek yok, kac kere sıkıyönetim geçirdi bu site 2003 yılından beri ben yönetiorum siteyi bu sanırım 6. sitede belli yasaklarn koyulduğu...

Farklı durumlar ve farklı hassasiyetler sitedeki yönetimde farklılıklar oluşmasına yol acabiliyor, tahribat aynı tahribat ben aynı reneyim...

Bu siyasi yasağı iptal ettiğim anda günde 20 türban konusu acılacak, tayyip şunu dedi baykal bunu dedi gül onu yaptı 100 tane konu cıkacak ortaya....

Şimdilik bu ayar iyi ben biliorum ne yaptığımı ;)

10.05.2013 tarihli google arama sonucu : Aradığınız - "herşeyin hayırlısı rampanın bayırlısı" - ile ilgili hiçbir arama sonucu mevcut değil. Kendi özlü sözümdür, kaynak belirterek kullanınız.
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    IRF
    IRF's avatar
    Erkek
    Zumsuk sana birşey soyluyeyimmi ? tahribat değişiyor...ama insanların fikirleri değişmiyor...Yine eskiden oldugu gibi karşıt fikirler mevcut...Ancak bu bir sorun değil tam aksi düşünsel çeşitliliktir...Ancak kötü olan bir şey var...Şuanki üyelerin kültürel yapısı eskiyle karşılaştırılamaz...Bende bu forumda 1 yıldır üyeyim..HAtta benim ilk üye olduğum dönemlerden bu yana bile bu kültürel yapının değişimini izlemek mümkün...Ben ilk üye oldugumda da eskiden daha iyi olduğunu söylüyorlardı...Artık bu sitede iki farklı fikri tartışmak sadece küfürleşerek gercekleşiyor...Bunun suçunu adminlere atmakta gereksiz...Eskidende üye alımını acıyorlardı ancak bu derece bozunma olmuyordu...Belki dtp'nin hack olayından sonra uye alımının acılması...Belki internette her 5 erkekten 3 unun hacker olmak istemesi bu siteyi bu hale getirdi bilinmez...Binlerce parametre war...Sayarak bitiremeyiz...Kimseye suc atmak istemem...Sonucta bugun yonetimde bu yapıyı duzeltmek için cok radikal kararlar alıyor...Bu sitede küfüre yasak getirmek cok büyük bir karar...Siyasete yasak getirmekte aynı sekilde...Cunku sitenin tanımına aykırı bir kere..."burası özgür bir ortam" deniyordu...yinede sitenin son halinden memnun olmayan yine eski üyeler...yeni üyeler pek rahatsız olmuşa benzemiyorlar...Ve bence bugun cok uzun bir yazı yazdın diye senin konuna bu kadar az kişi post attıysa...ve konunun ne kadar onemli oldugunu kimse anlamadıysa...buda bu forumun kulturel yapısı hakkında önbilgi veriyor bence...

...
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    HeadBanger
    HeadBanger's avatar
    Erkek
    renegadealien bunu yazdı:
    -----------------------------

Hocam ben siteyi ilgilendiren kısmı için konuşiim, Öncelikle ne mesaj ne hit kaygım vardır sitede, öle bişey olsa günlük bin tane yeni üye gelir siteye 3 aydır üyelik kapalı...

Fantazi yapmaya gerek yok, kac kere sıkıyönetim geçirdi bu site 2003 yılından beri ben yönetiorum siteyi bu sanırım 6. sitede belli yasaklarn koyulduğu...

Farklı durumlar ve farklı hassasiyetler sitedeki yönetimde farklılıklar oluşmasına yol acabiliyor, tahribat aynı tahribat ben aynı reneyim...

Bu siyasi yasağı iptal ettiğim anda günde 20 türban konusu acılacak, tayyip şunu dedi baykal bunu dedi gül onu yaptı 100 tane konu cıkacak ortaya....

Şimdilik bu ayar iyi ben biliorum ne yaptığımı ;)

-----------------------------
    site için her şeyin hayırlısı.ne kadar yeni olsamda ilk  üyelik aldıgımda site gayet güzeldi ve son 3 4 haftadır iişin içine siyaset türban baykal pkk ab karısmaya basladı..işallah her sey düzelir :)

Boş İşler Uzmanı..
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    sakat-at
    sakat-at's avatar
    Erkek
    Haydi hayırlı olsun :)

a.k.a. wyrus , kelle verilir kal-a verilmez!
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    boraks
    boraks's avatar
    Erkek
    database kirliliği.dedim dedi şeklindeki diyaloglar olacak malum. en iyisi yassah olması :)

gözlerin açıksa göreceksin! Kulağın sağır değilse duyacaksın! Ellerin kesik değilse uzanacaksın! UĞUR MUMCU
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    zigana
    zigana's avatar
    Erkek

size harbiden bişey söyleyim. bazen açılan konular tartışmalar o kadar profosyonel oluyorki ,okunduğu zaman gerçekten çok şeyler öğreniyoruz. çünkü malum fraksiyonlara  sahip olan arkadaş,tezini doğrulamak için mükemmel veriler koyuyor ortaya. ama böyle güzel konuları tek kirleten ise küfürleşmeler,aşağılamalar, hatta msn gibi kullanıp database çöplüğü haline getirmeler oluyor. şimdi diyelim ben bir sayfa resim yayınlıyorum.başka bir arkadaşta o kadar büyük veriyi alıntı yap yapınca sayfalar geç açılıyor. tahribatın en sevdiğim ve herkese tavsiye ettiğim yönü ise asprin gibi her konudaki probleme anında cevap gelmesi ve yüksek derecede paylaşım oluşturması. yalnız dikkat edilmesi gereken, virüslü trojanl vs.. hastalıklı dosyaları atmayalım sizlerden ricam.

Temel adalettir .
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ultrAsker
    ultrAsker's avatar
    Erkek
    yapılan seviyesiz tartışmalar hiç kimsenin fikrini degiştirmedigi gibi, o fikre daha çok sarılmasına yarıyor.Saldırganlıkla bi yere varılamayacagından , bizimde tartışma adabından anlamadıgımızdan , ha yasak ha degil aynı kapı...

i ve got nothing against god. its his fan club i cant stand.
  11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    beyinsiz
    beyinsiz's avatar
    Erkek

bence boyle bir yasak cok yerınde oldu

sonucta burasi bir net ortamı  kendını bılmezler çok, laf olsun dıye sapur şupur konusuluyor gerçekte karsına geçip siyasi konuda adam gibi 2 kelıme edemeez ama netde cok rahat lafı soyluyor soyluyor kenara cekılıyor  hiçbir dayanagı yok dusuncesi yok ordan burdan duyduklarını gelip yazıyor bizde bu konularda cok hassas oldugumuz için fevri şekılde davranıyoruz bızım kufurlerımız bu tip insanlar ıcın yoksa fıkrını dusuncesini duzgun bir şekılde dile getirene saygimiz sonsuz 

birde şöyle bir mesele var siyasi konulardakı  tartişmalar diğer konularada yansıyor laf sokma çabalari gruplaşmalar yani insan ıster istemez bazi muridlerden soguyabiliyor buda forumdakı butunlugu etkiliyor ben bu kararın tamamen arkasındayım çok yerınde bir karar 

sen hep daha önce öpülmüş bir kadının dudaklarında sana dair cümleler bekledin
Toplam Hit: 2884 Toplam Mesaj: 20