Güneş Paneli
-
glaurung bunu yazdı
http://www.wholesalesolar.com/ burda çeşitli paketler var, 10.000tl'ye bir dağ evinde 30 yıl rahat yaşatacak sistem alabilirsin, sistemler büyüdükçe fiyat artar onun dışında dx.com'da 50 dolara, hatta dur üşenmeyyim.
dx.com/p/sx440-automatic-voltage-regulator-avr-for-generator-black-285392
bu tür kartlar var bu rüzgar için de, kullanacağın alete bağlı olarak küçük bir invertör falan alabilirsin, ha diyosan ki daha acemice, o ozaman şarj kitleri var 20liraya yine dx'te al diline midokundursun başka bişi mi yaparsın bilmem, ben zamanında cd'rom sürücüsünün motoruna 7x7cm panel bağlayıp anayola salmıştım, allahtan yamuk gitti de kaldırımda durdu yoksa yakalayamazdım dümdüz yol illa ezilirdi=D
hocam vatandaşı yanlış yönlendirmeyelim
bu tür sistemde en zayıf halka akülerdir
akülerin ömrü ve performansı tüm sistemi etkiler
piyasada çokça 20 yıl 30 yıl telaffuz ediliyor
bu panellerin çoğu kısmı maksimum ömrü 10 senedir ayrıca çoğu paket sistem dedikleri aşırı pahalıya patlıyor
detaylı inceleme geliştirme ve bilgi için bakınız
http://forum.donanimhaber.com/m_38135564/tm.htm
karar verilen en iyi sistem online tabir ettikleri çift yönlü sayaç takıp güneşten elektrik ürettikçe şebekeyi besleyip güneş olmadığında şebekeden enerji çeken sistem
aküler aradan çıkarıldığı için hem daha uyguna sistem kuruluyor hemde akü kaynaklı kayıp ve masraflar oluşmuyor
endenius tarafından 02/Mar/14 13:01 tarihinde düzenlenmiştir -
Güneş panelli enerji sistemlerinin en büyük sorunu depolama sistemi sanırım öylemi
HeYeT tarafından 02/Mar/14 13:01 tarihinde düzenlenmiştir -
evet depolama sorun
akü ile depolamada akünün verimliliği ve ömrü esastır
yazılanlara aldanmayın 20 sene dedikleri en kaliteli jel akülerin bile ömrü maksimum 10 senedir
oda kalite kalite
akü gruplarından birindeki bir akünün ağrızalanması komple tüm sistemi etkilemektedir
-
Akü ömrünün de şundan kısa olduğunu düşünüyorum;
aküler kullanıldıktan sonra kesinlikle boş bırakılmamalı hemen düşük akımda tam şarj edilmeli. Kurşun asit aküler sürekli dolu olarak tutulmalı. Kullanıldıktan sonra da en kısa sürede şarj edilmeli. Lityum piller ise belli bir voltajın altına düşünce zaten bozuluyor.
Düşünüyorum da, sistemi kurdun güzel işliyo. Gündüz şarj ediyosun gece de belli bi saatte akü bitiyor. Akü sabaha kadar enerjisiz bekliyor ve ömrü yavaş yavaş tükeniyor. Sanırım bu şekilde bozuluyordur...
-
zaten güneş sistemlerinde kullanılan aküler aşırı şarj deşarj yüklerine dayanacak akülerden seçilir
jel akünün geliştirilmesi bunun için
sulu aküler 1 senede su koyar
1 gecede bitmemesi için
atıyorum güneş paneli kurulu gücü 1 kw
bunun 10 katı depolama ihtiyacın var yani 10kw güç depolayan akü alacaksın
gecesi var her gün aynı oranda güneş alamadını var
bu akşam fazla mesai yaptım derdi var:D
var oğlu var
endenius tarafından 02/Mar/14 15:17 tarihinde düzenlenmiştir -
Güneş paneli kendimiz yapamazmıyız.? öyle sağlam döküman elin de olan var mı
-
yaparsın
çinden hücre alırsın altı cam üste eva koyup vakumlar ve 90-140 derece arasında ısı uygularsan fabrikasyona yakın mal imal etmiş olursun
hakı mohunu geçtiği için hazır al
-
şu güneş paneli olayınıa bende el atmak istiyorum sistem rüzgar tirbununden daha kolay ve etkili
takip edelim konuyu
-
Ben çok küçük almşm ya 6.5*6.5 el feneri ampülü bile yakmıor.
-
HeYeT bunu yazdı
Ben çok küçük almşm ya 6.5*6.5 el feneri ampülü bile yakmıor.
yakar da özelliği ne onun. belki 1.5 volt 500mA aldın, belki 4.2v 100mA aldın. özelliğine ve aldığı ışığa açısına falan bağlı. Florasan ışığından neredeyse hiç enerji üretmiyo küçükler.
Eğer düşük voltajlı ise pil şarj eder, onu da DC-DC yükselteçle kullanırsın. Bu yöntemle gece lambası yapmıştım kendime.