folder Tahribat.com Forumları
linefolder Genel
linefolder Günlük Kiralik Daire Ev İşi İçin Ne Gibi Evraklar Lazim ?

Günlük Kiralik Daire Ev İşi İçin Ne Gibi Evraklar Lazim ?

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    h2run
    h2run's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

Beyler bu işe girişecegim simdilik 2 daire ile baslangıc yapacagım ama bi işi herseyine uygun olarak ve yasal olarak yapmak istiyorum ne gibi evraklar gerekli neler yapmam lazım yardımcı olurmusunuz ?

- Ben alışılmış şeyleri sevmem, bilirsin.Yaşamaksa ; dilediğim gibi yaşamalıyım, sevmekse; gönlümce sevmeliyim.Kendi elimle yazmalıyım alın yazımı,ölmekse istediğim anda ÖLMELİYİM.
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    HeyQirs
    HeyQirs's avatar
    Erkek

vergisi domaltır haberın olsun

forumda yazmıyorum artık okuyorum yeter adam olana.
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    mfatihbodur
    mfatihbodur's avatar
    Erkek

Kirikkale de mi yapacaksin la bu isi :) Kerhaneye cevirmezlerse bende bise bilmiyorum :D

Yeryüzünün öğretmeni olmak için, gökyüzünün öğrencisi olmak gerekir. - Aliya İzzetbegoviç / mfatihbodur@tahribat.com
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Taso Pezevengi
    iso
    iso's avatar
    Üstün Hizmet Madalyası Üstün Hizmet Madalyası
    Erkek

daha bu gün bir emlakçı ile tartıştım bu konuyu:)
    normal kiralama sözleşmesi yapılıyor zaten. 
    Yıllık 2.000 tl altındaki kira gelirini vergiden muaf tutuyorlar. 2.000 in üstündekileri vergi mükellefi tabiki ikibini geçecektir senin iş fazlası ile.
    Normal de her kiralaman için fatura kesmelisin tabi yasal olarak:) Kontrat yapıp imzalatmalısın aksi halde olmayacak birine 1 haftalığına vermişindir kumar oynatıyordur içerde başın belaya girmesin gerçi tabi hukukçular daha iyi bilir ama sen normal ev kiralıyorsun aslında sadece kiralama zamanın daha az

5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    h2run
    h2run's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek
    iSo bunu yazdı

daha bu gün bir emlakçı ile tartıştım bu konuyu:)
    normal kiralama sözleşmesi yapılıyor zaten. 
    Yıllık 2.000 tl altındaki kira gelirini vergiden muaf tutuyorlar. 2.000 in üstündekileri vergi mükellefi tabiki ikibini geçecektir senin iş fazlası ile.
    Normal de her kiralaman için fatura kesmelisin tabi yasal olarak:) Kontrat yapıp imzalatmalısın aksi halde olmayacak birine 1 haftalığına vermişindir kumar oynatıyordur içerde başın belaya girmesin gerçi tabi hukukçular daha iyi bilir ama sen normal ev kiralıyorsun aslında sadece kiralama zamanın daha az

hocam 2000 degil o yanlisin var, ayrica bana ne gibi evraklar lazim onlari ogrenmem lazim

- Ben alışılmış şeyleri sevmem, bilirsin.Yaşamaksa ; dilediğim gibi yaşamalıyım, sevmekse; gönlümce sevmeliyim.Kendi elimle yazmalıyım alın yazımı,ölmekse istediğim anda ÖLMELİYİM.
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    h2run
    h2run's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek
    mfatihbodur bunu yazdı

Kirikkale de mi yapacaksin la bu isi :) Kerhaneye cevirmezlerse bende bise bilmiyorum :D

kucuk dusunenler hep senin soyledigini soyluyor hocam

7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    cemnet
    cemnet's avatar
    Erkek

http://www.hemenkiralik.com/

https://www.airbnb.com.tr/

http://www.sahibinden.com/gunluk-kiralik

şunlarda lazım olabilir.

bina yönetimi ile sorun yaşamazsan eğer resmi olarak bişey ödemen gerekmiyor. En azından aksaray ve bduzunde tanıdıklarım vermiyo bişey onu biliyorum.

emekli vali muammer güler bu konuya girmişti ama gönderdiler adamı ( devlet ağzından ilk resmi şekilde anıldı yani)

ayrıca türkiyede ki otel yatak sayısı azlığından gunluk kiralıkcılara çok bişey diyemiyor devlet ama bu vergiye bağlamayacakları anlamına gelmiyor aksine tam tersi.

ve saatlik kiralama talepleride gelecek onlarada hazır ol :D tek günde evi 3 farklı kişiye bile verebilirsin  

8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Kaan
    Kaan's avatar
    Erkek

Hocam işi şöyle yapmanı tavsiye ediyorum.

Gelene kira kontratı yapıyorsun, parayı elden alıyorsun.

vergiydi carttı curttu yok. Bankaya yatırırlarsa sıçarsın.

Şöyle bir olay da var,

örneğin bir ev aldın, yılda 15.000TL faiz ödüyorsun.

O 15.000TL'yi gider gösterebilirsin.

Atıyorum 14.000TL kira gelirin var, 15.000TL faiz ödüyorsun, -1000de görünürsün ve vergi çıkmaz.

Atıyorum 14.000TL kira gelirin var, 13.000TL faiz ödüyorsun, 2500TL sınırının altında kaldığın için yine vergi ödemezsin, gidere kendi kira giderini de ekleyebilirsin diye biliyorum.

Başka bir örnek, 14.000TL gelirin var, 10.000Tl faiz ödüyorsun, 4000x0.15=600Tl vergi ödersin.

günlük kiralamaya yeni düzenlemeler geliyordu, hergün ibraz etmen gerekiyor kimler kalıyor falan, o çıktı mı bilmiyorum.

Çok kaldım böyle evlerde, ey gidi günler :D

9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    h2run
    h2run's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek
    cemnet bunu yazdı

http://www.hemenkiralik.com/

https://www.airbnb.com.tr/

http://www.sahibinden.com/gunluk-kiralik

şunlarda lazım olabilir.

bina yönetimi ile sorun yaşamazsan eğer resmi olarak bişey ödemen gerekmiyor. En azından aksaray ve bduzunde tanıdıklarım vermiyo bişey onu biliyorum.

emekli vali muammer güler bu konuya girmişti ama gönderdiler adamı ( devlet ağzından ilk resmi şekilde anıldı yani)

ayrıca türkiyede ki otel yatak sayısı azlığından gunluk kiralıkcılara çok bişey diyemiyor devlet ama bu vergiye bağlamayacakları anlamına gelmiyor aksine tam tersi.

ve saatlik kiralama talepleride gelecek onlarada hazır ol :D tek günde evi 3 farklı kişiye bile verebilirsin  

Bu verdıgın adresleri bılıyorum hocam ama benım ıstedıgım sonuclara ulasılmıyor bunlardan genede sagolasın .. ben saatlik felan vermeyı dusunmuyorum .. Gelen kalan kişiler elit olucak herkezede vermeyı dusunmuyorum acıkcası.. 

10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    h2run
    h2run's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek
    kaanstain bunu yazdı

Şöyle bir olay da var,

Atıyorum 14.000TL kira gelirin var, 15.000TL faiz ödüyorsun, -1000de görünürsün ve vergi çıkmaz.

Atıyorum 14.000TL kira gelirin var, 13.000TL faiz ödüyorsun, 2500TL sınırının altında kaldığın için yine vergi ödemezsin, gidere kendi kira giderini de ekleyebilirsin diye biliyorum.

Başka bir örnek, 14.000TL gelirin var, 10.000Tl faiz ödüyorsun, 4000x0.15=600Tl vergi ödersin.

günlük kiralamaya yeni düzenlemeler geliyordu, hergün ibraz etmen gerekiyor kimler kalıyor falan, o çıktı mı bilmiyorum.

Bende cok kaldım cogu usulune uygun yapmıyor genelde kanımca ama benım amacım vergısını felan herseyını tam odeyerek yapmak.  Cogunda ilk basta kira kontrati yapıyorlar sonra adamlar sana guvendıkden sonra herhangı bı kontrat dahi yapılmıyor .. benım amacım ruhsat felan nasıl alırız bu işin yasal yolunu nasıl yaparız herseyı duzgun sekılde olacak bıcimde.

11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Kaan
    Kaan's avatar
    Erkek
    h2run bunu yazdı
    kaanstain bunu yazdı

Şöyle bir olay da var,

Bende cok kaldım cogu usulune uygun yapmıyor genelde kanımca ama benım amacım vergısını felan herseyını tam odeyerek yapmak.  Cogunda ilk basta kira kontrati yapıyorlar sonra adamlar sana guvendıkden sonra herhangı bı kontrat dahi yapılmıyor .. benım amacım ruhsat felan nasıl alırız bu işin yasal yolunu nasıl yaparız herseyı duzgun sekılde olacak bıcimde.

hocam yeni değişecekti, pansiyonlar da dahil olmak üzere, otel gibi bir sisteme geçeceklerdi. Resmi gazeteye bir bak bakalım.

Toplam Hit: 4118 Toplam Mesaj: 22