Günün Fotoğrafı
-
@erkan07
ben boyle bir cevap bekliyordum iste. kimse hatayi kabul etmiyor
etmeyi birak tanganin rahatligini anlatiyor insanlar korumak maksadiyla
-
Konu Çok Farklı Yerlere Gitmiş.Ama Bu Konuda UnderZero'ya Katılıyorum..
-
ne türbanmış be arkadaaş yapıştı yakamıza bırakmadı gitti
tartışa tartışa yedik birbirimizi yinede tartışma bitmedi
uludağın zirvesinde eski bi keşişin yaşadığı kulübe varmış oraya yerleşicem, ne internet ne gazete ne tv ne maç sonucu ne baykal ne akp
kendimi dağlara vurucam yaza çıkmam ölürüm orda soğuktan ztn. böyle boş şeylerle yaşayıp ölmektense
donup ölürüm ama kafam rahat ölürüm
-
underzero bunu yazdı:
-----------------------------@nikoteen
sanirim bu konuya verilebilecek en abzurt cumlelerden birini kurmussun bu resim icin sundugun "tanga rahat onun icin giyiyorlar, gercekten rahat oldugunu soyluyorlar erkek modelleri de var"
bune simdi abicigim ?
bak sana katildigim nokta erkek istedigini yapar birsey olmaz, kadin yapar orospu olur. iyide konu bu degilki ?
sen tanga uzerinden gitmissin modayi mi takip edelim, yonmu gosteriyorsun yolmu gosteriyorsun.
hala diyorum insanlar istediklerini giyerler istediklerini yaparlar turbanli olsun olmasin isteyen istedigini yapar acik acik yaziyorum baskasinin ozgurlugunu kisitlamadan isteyen istedigi yerde istedigini yapar.
ben bu bayan in orasiyla burasiyla da ilgilenmiyorum.
yazimi okumadan yorum yapiyorsunuz
sizler degilmiydiniz sacinin bir teli gozukunce cehenneme gider diyen ? ustelik Kurani Kerim de boyle bir ayet olmadigi halde.
simdi bu lafi soyleyenler Allah la kul arasina girmis olmuyor
ama abzurt bi resme yorum yapanlar Allah la kul arasina mi girmis oluyor ?
bana soyle deseniz anlarim "domates kasasindan her zaman saglam domates cikmiyor" diye
curuk domates her zaman vardir her zaman olacaktir, hangi dusunce hangi ideoloji olursa olsun. ama bu kacinci curuk domates, bunlardan yollarda gormuyormusunuz?
bir tane olayi her kese empoze ediyorsun herkesi bir tutuyorsun diyorsunuz da
bu sekilde hic gormediniz mi cevrenizde ?
sahsi fikrimdir ben inanmiyorum turban i Allah icin, ibadet icin taktiklarina, bu modelleri gordukten sonra o insanlarin bunu sadece bir ideoloji icin olarak kullandiklarina inaniyorum.
o ideoloji iktidar yalakaligi olabilir, Ataturk un kurdugu bu ulkede "ben ozgur degilim ingilizler olsaydi daha ozgur oldum" tarzinda konusarak ortaligi velveleye vermek icin olabilir.
@Freakyazdiklarindan hicbirsey anlamadim daha acik yazarsan bende bi cevap veririm
-----------------------------
Ben olaya burda bakıyorum hojam abzurtluk kısıde kısıge değişir bence senın saçının bır telı gorunmesıyle cehenneme gıdılcek demenden daha abzurt bısey olamaz siz değilmiydiniz buu diyen diyorsun git bunu,bunu diyenlere söyle bi zahmet.. Böyle bir laf yok islamda.
Bu resme yorum yapanlar evet Allah'la kul rasına giriyor kötü yonde yorum yapanlar bu resımde benım meselem turban degıl.Burda herhangı bır ınsan evladının kadın erkek hıc farketmez mahrem bır yerı acılmısken bunun uzerııne yapılan her olumsuz yorum kul hakkına girer.E tabi bu benım dınımın gereği olan bişey kul hakkı muhabbetine hiç girmeyelim herkes musluman olmak zorunda da değil..
Sen olayı direk dometes kasasın vurmussun çünkü yaklaşım açın zaten belli.. Bende bunu anlataya calısıyorum ınsanlara boyle on yargılı bakıcanıza kendı ahlak değerlerinizi sorgulayın önce hiç birimiz sütten cıkmış akkaşık değiliz.Cebitte mankenlere asılanlar burada ahlak memuru kesiliyor komik gerçekten komik ama trajıkomik..
Ben ne bu kadını savunuyorum ne de tangayı yaw bu kadın benım bacım degıl bi şeyim değil tangayıda ben ıcat etmedım ama o kadar kapatmışsın kı gozlerini abi bu gıbı konularda en ufak bır olumlu yaklasıma koruma kollama gozuylebakıyorsun kı hatanda zaten burda.Tanga rahat bişey evet rahat amq. hatta itiraf ediyorum bu almanyadakı tanga tazrı erkek kulotlarından bende gıymıstım ve cıkarmak ıstemedım amq.Ben oraya yazmışım eşşek kadar bu kız en adi kaşarda olabilir ufacık bir ihtimalde olsa gotunun acıldıgını fark etmeyen bırısı de olabilir.İnsan götü açılsa fark eder evet çoğuzaman fark edilir bu.Amasiz ihtimalleri yorumlamıyorsunuz kı abi,yazdığınızı okuyorsunuz... Onun için diyorum Allah'la kul arasına girmeyin diye siz hiçbirşeyin niyetini bilemezsiniz.. Burda biz ne yapıyoruz ? Sitedeyiz gelen bir resmı yorumluyoruz.. o zaman sadece yorumlayın abi,insanların içini biliyormus gıbı konusmayın bak ben konusuyormuyum ? Ne dıyorum bu kız en adi kaşarda olabilir diyorum ama siz takmışsınız kafanıza olumlu yorum yapılamıyor bu konularda die.Bana dıyorsun mesajımı okumadan yorum yapma die sen benım mesajımdakı bu kız en adi kaşarda olabilir ibaresini görmedin herhalde..
@god bu kouda sana katılıyorum gerçektente el,ayak çekmek lazım bu konulardan.. -
Nerdeyse kimse doğru düzgün yorum yazmamış..
underzero ve Cr4zYe aynen katılıyorum.
Türbanı, dinin emrettiği ''Vücut hatlarını kapa erkekleri azdırmasın! Yoksa cehennemde cayır cayır yanarsın!'' farzı için kullanıyo madem vücut hatlarını we götünü de tam kapasın bi zahmet.
Türbanı kötülemeye çalışıyolar falan filan hikaye oldu artık. İstiyosa çıplak gezsin aq. Ama bunu dine bulaştırmasın...
Ya da türbanlı olup giymeyenlere söwenlere ne demeli ? Siz torpillimisiniz ? Küfür etmek için izininiz mi war sizin ?
Şu anki durumda bu türbanın tartışılması bile saçmalık. Ekonomi boku yemiş, sawaş dibimizde we hala bu tartışılmaya dewam ediyo ülkede... -
''Vücut hatlarını kapa erkekleri azdırmasın! Yoksa cehennemde cayır cayır yanarsın!''
buna inandıkları için türban taktıklarına inanmıyorum. düz mantık işte! milyonlarca sebebi olabilir türban takmasının.
-
Kuran'da türban için neden bahsediyo biliyor musun ?
Kadınler arka safta namaz kılabilir diyo bazı din alimleri Allah katında alim dahi olsalar benım gozumde erkek oldugu ıcın kendını ustun gören şahıslardan baska bısey degıldır boylelerı.Turban takmayana onlar,takanlara bizler demıyorum ben.Turban takmayanın cehenneme gideceğini hangi yobaz söyluyor ? Maalesef ben böyle Kuran dısı bır emrı ılk sızden duyuyorum :S
Hojalar konuya ne kadar sazanlama dalldıgınız maalesef aşikar birazdan bende bir resim paylaşıcam bakalım ona kımler ne yorumlar getırecek yoksa direk sılınecek mı..
Madem kapıyorsun tam kapat tarzı bır düşünce kabul edilemez o zaman Allah'a inanan herkes beş vakit namaz kılsın,insanlara iyi davransın tek bir tane dahı yalan söylemesin cayır cayır yanarlar.Boyle bırısı de olmadıgı için o zaman bu mantıga göre Allah tum ınsanları yakmak ıcın yaratmış..
Konuyla alakası yok ama değinmeden edemicem bayanlar on saflarda namaz kılınca poposu gorunuyor caiz değildir diyen yobaz alimlere seslenıyorum ; Siz erkeklerın poposu yok mu ki önde kılıyorsunuz ? Yada popounun hem erkek hem kadın ıcın şehvetlı kılınmış birşey oldugunu mu bılmıyorsunuz ?
-
Kelv1n bunu yazdı:
-----------------------------''Vücut hatlarını kapa erkekleri azdırmasın! Yoksa cehennemde cayır cayır yanarsın!''
buna inandıkları için türban taktıklarına inanmıyorum. düz mantık işte! milyonlarca sebebi olabilir türban takmasının.
-----------------------------
Başka nedenleri de wardır tabiki hoca. Ama hep böyle açıklıyolar. Din adamları da böyle açıklar.
Hiç düşünmüyolarmı acaba, mini etekli beli açık giyinenler, kaşarlar vs. warken bana niye baksınlar diye?
Senin neyin tahrik etsin ki erkekleri ? Başını kapamayan yüzlerce kadın war. Onlara bakmıyolar, sen normal giyinsen niye sana baksınlar ?
Bide bunların türbanı bağlama şekilleri falan war. 2 iğneli 3 iğneli şurdan burdan gibi bişey. Hangi dini topluluktan olduğunu gösteriyomuş. Ki yüzlerce böyle topluluk warmış... Hepsinin dini görüşlerinde bazı farklılıklar war sanırım. -
Genel verici olup vericiliğini inkar eden bir kişilğin resmi sanırsam :|
bir şey dikkatimi cekti yanında oturan abla'nın pantalonuna baktınızda kıça yapışan bir kumas pantalon olduğunu görürsünüz.Ya bu fake yada ...
-
@Nikoteen
Aynı şey değil hocam... Kadın Allah için kapatıyorum diyo ama hani neresi kapalı ? Allah sana kapan diye bişey mi demiş sorusunada yazdığımı söylüyolar.
E vücut hatlarını gizliyosan nasıl olurda götün açılıp gözükür ? Madem Allah için yapıyo dini bir emri yerine getiriyo tam yapsın. Yada Allah böyle demiş diye bu işi dine bulaştırmasın. Bu demek değilki 5 wakit namaz kılsın.
Tüm insanlar hata yapar günah işler bunun kadar normal bişey yoktur zaten... Benim dediğimle asla günah işlememek aynı şey değil hoca.
"Ben dine inanıyorum ama allah diye bişey yok saçmalamayın. Görmediği bişeye nasıl inanır insan yahu." yada
"Kuran'a inanıyorum Müslümanım ama 5 emre inanmıyorum"
Böyle bişey söylenmesi bile saçmalıktır. Madem Kuran'a inanıyosun orda Allahtan bahsediyo, orda emirlerden bahsediyo oraya niye inanıyosun. Kurana inanmak demek tamamını kabullenmek demek. İstisnası yoktur bunun. Kuran'a inanıyosa tam inanır bunun yarım yamalağı yok.
Eğer türbanı Allah emrettiyse we bu kadın bunu sawunarak giyiyosa we onun dediğine göre de ''Vücut hatlarını kapamak'' amaç edinilmişse tam kapasın!
Yada Allah böyle böyle emretti we ben bunu uyguluyorum diyip dünyayı kirletmesin.
Dediklerim gayet açık.. Aksini sawunan warsa söylesin?