folder Tahribat.com Forumları
linefolder Derin Konular
linefolder Gürcistan"A Yakın Bakış

Gürcistan"A Yakın Bakış

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    cimbomlu_15
    cimbomlu_15's avatar
    Erkek

yalnizturk bunu yazdı:
    -----------------------------

Eğer 3. Dünya Savaşı Çıkarda Türkiyede Milliyetçi Bir Hükümet Olursa Harita Şöyle Olur ( Kendi Kafamdaki III. Dünya Savaşını  İlk Defa Resme Döküyorum)

3.%20Dünya%20Savaşı 

Barış Gücü                                        Özgür Dünya Gücü 
    ABD        Rusya
    İsrail        İran
    İngiltere        Türkiye
    Ermenistan        Japonya
    Yünanistan        Çin
    Avrupa Ordusu        Libya
    Sudi Arabistan                                   Türk Cumhuriyetleri

Bu devletler başı çeker geriye kalan Arabistan ırak moğolistan peru gibi ülkeler se sadece üslerini verir top yekün savaşa girmez 

bana göre 

Çok doğru bir tespit, ancak Çin ile aynı Güç Birliğinde bulunacağımızı sanmam..

2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    MUBARIZ
    TorNaVida
    TorNaVida's avatar
    Erkek
    savaş çıksa kimin kimin yanında olacagı belli olmaz :) 1. dünya savasında osmanlı ingiltere yanında girmek istedi ingiltere kabul etmeyince almanyanın yanında girdi :) yani ne olacagı belli olmaz göt dünyanın göt insanları  sağlam değil.

47 ermeni köpeğini tek başına geberten KAHRAMAN TÜRK ŞEHİTİ MÜBARİZ İBRAHİMOV.
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    yalnizturk
    yalnizturk's avatar
    Erkek
    cimbomlu_15 bunu yazdı:

yalnizturk bunu yazdı:

Eğer 3. Dünya Savaşı Çıkarda Türkiyede Milliyetçi Bir Hükümet Olursa Harita Şöyle Olur ( Kendi Kafamdaki III. Dünya Savaşını  İlk Defa Resme Döküyorum)

3.%20Dünya%20Savaşı 

Barış Gücü                                        Özgür Dünya Gücü 
    ABD        Rusya
    İsrail        İran
    İngiltere        Türkiye
    Ermenistan        Japonya
    Yünanistan        Çin
    Avrupa Ordusu        Libya
    Sudi Arabistan                                   Türk Cumhuriyetleri

Bu devletler başı çeker geriye kalan Arabistan ırak moğolistan peru gibi ülkeler se sadece üslerini verir top yekün savaşa girmez 

bana göre 

Çok doğru bir tespit, ancak Çin ile aynı Güç Birliğinde bulunacağımızı sanmam..

Çin son zamanlarda Almanyayla çok zıtlaşyor AByle aralarıda kötü sorun çıkarsa ÇİN ve RUSYA arasında olur fakat rusya herzaman çıkarlarını düşündüğü için  o sorunda kalkar diyorum

Ey Türk, Titre ve Kendine Dön! Üstte mavi gök çökmedikçe, Altta yağız yer delinmedikçe, Kim bozabilir senin ilini ve töreni!.. Bilge Kağan
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    yalnizturk
    yalnizturk's avatar
    Erkek

HaYVaN bunu yazdı:

Arkadaşım türkiye tarafsız kalsa olmuyo mu amk xD

Tarafsız kalmak en iyisi bizim için. Ne halleri varsa görsünler.

Türkiyenin tarafsız kalma gibi bir  lüksü yok çünkü bizim zaten bir tarafımız var  bir grubumuz var I. Dünya savaşını hatırla bizmi girdik savaşa onlar bizi istedikleri tarafta soktular eğer biz gideceğimiz yönü belirlemezsek geleceğimizide onlar belirler 

Ey Türk, Titre ve Kendine Dön! Üstte mavi gök çökmedikçe, Altta yağız yer delinmedikçe, Kim bozabilir senin ilini ve töreni!.. Bilge Kağan
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    HaYVaN
    HaYVaN's avatar
    Erkek
    Ama 2. dünya savaşında tarafsız kalabilmiştik :|
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ibo123
    ibo123's avatar
    Erkek

ya beyler 3.dünya savaşı için hep 2 taraflı bi savaş die bakılıyor..bana göre (isim olarak söyleyemem ama )3.bi güç odağı çıkabilir..ve bu savaşta siyasi çıkarlardan çook dini kültürel tarihi hesaplaşmalar olabilir...

"evlatlarım adı gülen kendisi ağlayandan sakının"SHT "Vallahi evlatlarım kainatın en bahtiyar insanları sizlersiniz."
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    HolyReform
    HolyReform's avatar
    Erkek

bence eğer 3. dünya savaşı çıkarsa sonunda bu savaşı eleştirecek insan kalmaz.bu bir.

ikincisi ise Türkiye tarafsız kalmaya çalışır ama bi şekilde abd yanında girer o savaşa.Girmese de abd ye destek sağlar.

abd yalnız olmaz kan kardeşi ingiltere ile gelir.(başka kim gelir bilmiyorum).

karşıda ise kesin olarak Rusya,Ermenistan,Kazakistan(aktif olarak katılmasada büyük destek sağlar).

zaten abd ile Rusyanın ortadoğu üzerindeki çıkarları örtüşmez.bu yüzden Rusya ortadoğuda bir şeyler yapmaya çalışıyorsa abd mutlaka karşı hamle yapar.Ama Rusya,abd gibi büyük devletlerin karşı karşıya geleceğini pek sanmıyorum.çünkü gerçekten bu savaşı kazanan olmaz.

Hakkıdır nakte tapan milletimin istismar!
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    yalnizturk
    yalnizturk's avatar
    Erkek

HaYVaN bunu yazdı:

tarafsız kalmadık savaşa girmeyi kabul ettik ve ABD den silahları aldık sadece işi ağırdan almaya çalıştık eğer ABD atom bombası atmış olmasaydı japonyaya bizde savaşın içinde olacaktık

9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    HolyReform
    HolyReform's avatar
    Erkek
    yalnizturk bunu yazdı:

HaYVaN bunu yazdı:

tarafsız kalmadık savaşa girmeyi kabul ettik ve ABD den silahları aldık sadece işi ağırdan almaya çalıştık eğer ABD atom bombası atmış olmasaydı japonyaya bizde savaşın içinde olacaktık

Ülkemiz sadece savaşın sonlarına doğru sembolik bir savaş açmıştır Almanya'ya.

oda uluslar arası örgütlere katılabilmek amaçlıdır.

Hakkıdır nakte tapan milletimin istismar!
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    HaYVaN
    HaYVaN's avatar
    Erkek

Yaw savaşa girmemizi destekleyen arkadaşlar maalesef malca düşünüyor.

Biz 1. Dünya Savaş'ında da savaşa girmeyecektik. Enver Paşa'nın Alman hayranlığı yüzünden Almanların oyununa geldik. Noldu?

Almanlar iki gemiyi boğazdan geçirdi. Osmanlıya armağan olduğunu ilan etti. Sonra Osmanlı'da görevli Alman Komutan Liman Paşa ibnesi ne yaptı? Gemileri alıp (enver paşa ve padişahtan habersiz) rus kıyılarını bombaladı. Sonu?

Savaşa girdik. Savaşın bize verdiği maddi zararı hesaplamayayız. Bunun yanında çanakkalede, sarıkamışta, süveyş ve yemende boş yere verdiğimiz şehitlerde çabası...

Ulan olum sen sessiz sedasız savaşa girmeden dursan ya... Şimdi suveyşte elinde her yerde elinde...

Eğer ALMANYA kazansaydı ne olacaktı? Daha kötü olacaktık. Bizim bulunduğumuz saf kazansa evet daha kötü olacaktık. Şu anda sömürge olarak yaşıyor olacaktık...

Yani demek istiyorum ki savaşa girmek bize tamamen zarar getirir. Yemin ediyorum boğazlar ve istanbul gitmeyecke üzere mefta olur.

Hükümetin yapması gereken herkesle iyi ilişki içinde olmak. Her şartta tarafsız kalmak...

Toplam Hit: 6687 Toplam Mesaj: 32