Güvenilir Bal Nerden Alınır ?
-
katkısız balın piyasası 3-5 aynı sanırım, katkısız balın ödülü nasıl oluyor merak ettim bilen varsa aydınlatabilir mi neye göre yani yüzde 100 balı nasıl ödüllendiriyorlar?
-
2 3 kovan arımız vardı
valla babamı tanımasam bu bal sahte derim şeker verilmiş derim,
ya bizim ağız tadımızda problem var ya arılarda
kendi balımız sadece yemek için üretiliyor satmıyoruz zaten ama bu işte bi yanlışlık var gibi
-
akmarky bunu yazdı
katkısız balın piyasası 3-5 aynı sanırım, katkısız balın ödülü nasıl oluyor merak ettim bilen varsa aydınlatabilir mi neye göre yani yüzde 100 balı nasıl ödüllendiriyorlar?
içindeki maddeler için belirli parametreler var. x maddesi için bir referans aralığı oluyor bu değerleri sağlayan ballar arasında sıralanıyor sonra. bazı yıllarda bazı kategorilerde altın ve gümüş alınmadan bronz alınabiliyor. yani aslında balın en iyisi o yılkiler içinde ama yine de altın değerinde olmuyor.
https://www.apimondia.org/uploads/7/6/4/3/76436993/47_iac_wba_results_final.pdf 2022 ödüllleri burada mesela. eniştem 4. kategoride bronz almış ancak kimse gümüş veya altın alamamış 3'ü de bronz almış. mesela bu yılda ödüller alan Celal Çay'da eğriçayırın sahibi
Khan23 tarafından 29/Eki/25 12:15 tarihinde düzenlenmiştir -
CiRKiN bunu yazdı
2 3 kovan arımız vardı
kendi balımız sadece yemek için üretiliyor satmıyoruz zaten ama bu işte bi yanlışlık var gibi
Hocam sadece kendin üretmek ile bitmiyor ki. Arıların öz topladığı çiçeklerin de şehir merkezinden uzakta ve yüksek rakımda olması lazım. Kovanların da aynı şekilde. Yani öyle ben ürettim taze oldu doğal oldu gibi bir durum olmuyor.
-
CiRKiN bunu yazdı
2 3 kovan arımız vardı
ağzının tadını bilemem ama kovanın bulunduğu yerin 3km çapında güzel çiçek yoksa, sıkça ilaçlanan tarım arazileri varsa tadının kötü olması normal gibi.
-
Khan23 bunu yazdıakmarky bunu yazdı
içindeki maddeler için belirli parametreler var. x maddesi için bir referans aralığı oluyor bu değerleri sağlayan ballar arasında sıralanıyor sonra. bazı yıllarda bazı kategorilerde altın ve gümüş alınmadan bronz alınabiliyor. yani aslında balın en iyisi o yılkiler içinde ama yine de altın değerinde olmuyor.
https://www.apimondia.org/uploads/7/6/4/3/76436993/47_iac_wba_results_final.pdf 2022 ödüllleri burada mesela. eniştem 4. kategoride bronz almış ancak kimse gümüş veya altın alamamış 3'ü de bronz almış. mesela bu yılda ödüller alan Celal Çay'da eğriçayırın sahibi
Güzelmiş, sayende yeni bir şey öğrendim teşekkürler.
-
egricayir, köyceğiz iyidir. balparmak bence kötü değil
-
Kovanda kışın arının yiyeceği balı bırakan bulursan en iyisi o, bulmak imkansızsa yakın bir kaç kişi vardır ülkede. Tamamen organik şerbet, kek vermiyorum arıya diyenlere kışın da vermiyor musun diye sor, kem küm edecektir zira arıya kışlık bal bırakan yok insanoğlu aç gözlüyüz.
Kışın şerbet ile besleyenlerden birazı arı bal yapmaya başlamadan şerbet vermeyi bırakıyor bunlardan alacaksin balı. Ama sorarsan hepsi erdemli ve böyle yapıyor:) tanıdığın bildiğin biri varsa al yoksa kumar
Gerisi kovanın etrafında ki bitki çeşidine göre değişiyor tadı ve içeriği.
-
improper bunu yazdı
Kovanda kışın arının yiyeceği balı bırakan bulursan en iyisi o, bulmak imkansızsa yakın bir kaç kişi vardır ülkede. Tamamen organik şerbet, kek vermiyorum arıya diyenlere kışın da vermiyor musun diye sor, kem küm edecektir zira arıya kışlık bal bırakan yok insanoğlu aç gözlüyüz.
Kışın şerbet ile besleyenlerden birazı arı bal yapmaya başlamadan şerbet vermeyi bırakıyor bunlardan alacaksin balı. Ama sorarsan hepsi erdemli ve böyle yapıyor:) tanıdığın bildiğin biri varsa al yoksa kumar
Gerisi kovanın etrafında ki bitki çeşidine göre değişiyor tadı ve içeriği.
Aynen böyle yapıyoruz bizde hocam. İlkbaharda arının çıkma zamanı geldiğinde şerbet veriyoruz. Önce kışın kendi yiyeceğini hızlıca yapıyor. Sonra 2. kat atılınca şerbet bırakılıyor kendi ne bulursa onu yapıyor. Mevsim ters giderse hiç yapamıyor. Yani belki o şerbeti vermezsek kendine yetecek kadar bile yapamayabilir. He alttaki şerbetli bal üstteki katkısız kısmı etkiliyorsa bilemiyorum tabi. Ölçüm vs yaptırmıyoruz satmadığımız için. Bu sene 4 kovan arıdan 4 kg bal çıktı :) yazın sürekli yağmur yağdı, gece ayaza çekti doğru düzgün çiçekte olmadı. Gece yağıp gündüz güneş açsaydı 100 kg olabilirdi. Nasip.
-
Ben balparmak yüksekovayı çok beğendim
gül ve kekik ballarını seviyorum ama üreticisinden almak gerekilo markalıları orjinal olunca çok pahalı