Güvenilir Bal Nerden Alınır ?

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    akmarky
    akmarky's avatar
    Erkek

katkısız balın piyasası 3-5 aynı sanırım, katkısız balın ödülü nasıl oluyor merak ettim bilen varsa aydınlatabilir mi neye göre yani yüzde 100 balı nasıl ödüllendiriyorlar?

2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    CiRKiN
    CiRKiN's avatar
    Erkek

2 3 kovan arımız vardı 

valla babamı tanımasam bu bal sahte derim şeker verilmiş derim, 

ya bizim ağız tadımızda problem var ya arılarda 

kendi balımız sadece yemek için üretiliyor satmıyoruz zaten ama bu işte bi yanlışlık var gibi 

JACK TİESTO TAHRİBAT ... FAKİR BİR ŞİMAL KİLİSESİNDE ŞEYTAN İLE RAHİBİN MACERASI
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Khan23
    Khan23's avatar
    Erkek
    akmarky bunu yazdı

katkısız balın piyasası 3-5 aynı sanırım, katkısız balın ödülü nasıl oluyor merak ettim bilen varsa aydınlatabilir mi neye göre yani yüzde 100 balı nasıl ödüllendiriyorlar?

içindeki maddeler için belirli parametreler var. x maddesi için bir referans aralığı oluyor bu değerleri sağlayan ballar arasında sıralanıyor sonra. bazı yıllarda bazı kategorilerde altın ve gümüş alınmadan bronz alınabiliyor. yani aslında balın en iyisi o yılkiler içinde ama yine de altın değerinde olmuyor. 

https://www.apimondia.org/uploads/7/6/4/3/76436993/47_iac_wba_results_final.pdf 2022 ödüllleri burada mesela. eniştem 4. kategoride bronz almış ancak kimse gümüş veya altın alamamış 3'ü de bronz almış. mesela bu yılda ödüller alan Celal Çay'da eğriçayırın sahibi 

Khan23 tarafından 29/Eki/25 12:15 tarihinde düzenlenmiştir

We are all in the gutter, but some of us are looking at the stars.
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    FrodoTheYuzuksuz
    FrodoTheYuzuksuz's avatar
    Erkek
    CiRKiN bunu yazdı

2 3 kovan arımız vardı 

kendi balımız sadece yemek için üretiliyor satmıyoruz zaten ama bu işte bi yanlışlık var gibi 

Hocam sadece kendin üretmek ile bitmiyor ki. Arıların öz topladığı çiçeklerin de şehir merkezinden uzakta ve yüksek rakımda olması lazım. Kovanların da aynı şekilde. Yani öyle ben ürettim taze oldu doğal oldu gibi bir durum olmuyor. 

Acı Çekene Saygı
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Khan23
    Khan23's avatar
    Erkek
    CiRKiN bunu yazdı

2 3 kovan arımız vardı 

ağzının tadını bilemem ama kovanın bulunduğu yerin 3km çapında güzel çiçek yoksa, sıkça ilaçlanan tarım arazileri varsa tadının kötü olması normal gibi. 

We are all in the gutter, but some of us are looking at the stars.
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    akmarky
    akmarky's avatar
    Erkek
    Khan23 bunu yazdı
    akmarky bunu yazdı

içindeki maddeler için belirli parametreler var. x maddesi için bir referans aralığı oluyor bu değerleri sağlayan ballar arasında sıralanıyor sonra. bazı yıllarda bazı kategorilerde altın ve gümüş alınmadan bronz alınabiliyor. yani aslında balın en iyisi o yılkiler içinde ama yine de altın değerinde olmuyor. 

https://www.apimondia.org/uploads/7/6/4/3/76436993/47_iac_wba_results_final.pdf 2022 ödüllleri burada mesela. eniştem 4. kategoride bronz almış ancak kimse gümüş veya altın alamamış 3'ü de bronz almış. mesela bu yılda ödüller alan Celal Çay'da eğriçayırın sahibi 

Güzelmiş, sayende yeni bir şey öğrendim teşekkürler.

7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    insidae
    insidae's avatar
    Erkek

egricayir, köyceğiz iyidir. balparmak bence kötü değil

Bir güldün yar sen, hep elime batan.Seni dalından kopardım, kandoldu avuçlarım..
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    improper
    improper's avatar
    Erkek

Kovanda kışın arının yiyeceği balı bırakan bulursan en iyisi o, bulmak imkansızsa yakın bir kaç kişi vardır ülkede. Tamamen organik şerbet, kek vermiyorum arıya diyenlere kışın da vermiyor musun diye sor, kem küm edecektir zira arıya kışlık bal bırakan yok insanoğlu aç gözlüyüz.

Kışın şerbet ile besleyenlerden birazı arı bal yapmaya başlamadan şerbet vermeyi bırakıyor bunlardan alacaksin balı. Ama sorarsan hepsi erdemli ve böyle yapıyor:) tanıdığın bildiğin biri varsa al yoksa kumar 

Gerisi kovanın etrafında ki bitki çeşidine göre değişiyor tadı ve içeriği. 

9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    livane
    livane's avatar
    Erkek
    improper bunu yazdı

Kovanda kışın arının yiyeceği balı bırakan bulursan en iyisi o, bulmak imkansızsa yakın bir kaç kişi vardır ülkede. Tamamen organik şerbet, kek vermiyorum arıya diyenlere kışın da vermiyor musun diye sor, kem küm edecektir zira arıya kışlık bal bırakan yok insanoğlu aç gözlüyüz.

Kışın şerbet ile besleyenlerden birazı arı bal yapmaya başlamadan şerbet vermeyi bırakıyor bunlardan alacaksin balı. Ama sorarsan hepsi erdemli ve böyle yapıyor:) tanıdığın bildiğin biri varsa al yoksa kumar 

Gerisi kovanın etrafında ki bitki çeşidine göre değişiyor tadı ve içeriği. 

Aynen böyle yapıyoruz bizde hocam. İlkbaharda arının çıkma zamanı geldiğinde şerbet veriyoruz. Önce kışın kendi yiyeceğini hızlıca yapıyor. Sonra 2. kat atılınca şerbet bırakılıyor kendi ne bulursa onu yapıyor. Mevsim ters giderse hiç yapamıyor. Yani belki o şerbeti vermezsek kendine yetecek kadar bile yapamayabilir. He alttaki şerbetli bal üstteki katkısız kısmı etkiliyorsa bilemiyorum tabi. Ölçüm vs yaptırmıyoruz satmadığımız için. Bu sene 4 kovan arıdan 4 kg bal çıktı :) yazın sürekli yağmur yağdı, gece ayaza çekti doğru düzgün çiçekte olmadı. Gece yağıp gündüz güneş açsaydı 100 kg olabilirdi. Nasip.

10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    erebos
    erebos's avatar
    Erkek

Ben balparmak yüksekovayı çok beğendim

gül ve kekik ballarını seviyorum ama üreticisinden almak gerekilo markalıları orjinal olunca çok pahalı

Zira Kalemler kaldırılmış,sayfalar kurumuştur.
Toplam Hit: 1244 Toplam Mesaj: 27
bal