folder Tahribat.com Forumları
linefolder Elektronik / Embedded / Mobil Cihazlar
linefolder Güvenlik Sistemi Tavsiyesi (3+1 Daire Tipi Ofis İçin)



Güvenlik Sistemi Tavsiyesi (3+1 Daire Tipi Ofis İçin)

  1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    saatci
    muaythaist
    muaythaist's avatar
    Kayıt Tarihi: 11/Şubat/2012
    Erkek

    Arkadaşlar 4 yanı açık bir apartmanda, 1. kattayız.

    zemin katta dükkanlar var. karşı komşum ve üst katlarım ise aile oturan daireler.

    dükkanların ekseriyetle dışarıyı gören güvenlik kameraları mevcut, ama binada kör noktalar da var tabi.

    3+1 daireyi ofis depo paketleme vb odalara böldük kullanıyoruz.

    sabah 8:30 açıyoruz, akşam kafamıza göre kapıyoruz. genelde 19'dan sonra kimse kalmıyor.

     

    malzememiz artınca, malum hırsızlık haberleri ile de bol bol karşılaştıkça, tedbirimizi baştan alalım dedik.

    güvenlik kamerası alarm vb bir sistem kurmak istiyoruz.

    benim ortak, hepsiburada üzerinden böyle bir hazır set bulmuş:

    https://www.hepsiburada.com/qromax-pro-2042-6-li-5-megapiksel-sony-lens-1080p-aptina-sensor-guvenlik-kamerasi-seti-p-HBV000007FB82

    "bunu alır biz kurarız, normalde dışarı kamerası ama biz içeri odalara koyarız, çözünürlük yüksek iş görür" falan dedi.

     

    ben bir de sizin yorumunuzu alayım dedim, aklıma gelen dikkat edilesi hususlar:

    1) sadece lokal diske kaydederse adam içeri girer kamera takımını da toplar gider, cloud bi kayıt sistemi olmalı değil mi?

    2) hareket sensörlü uyarı sistemi olsa, hareket olduğu an mesaj mı atar arama mı gelir, mail mi gönderir o tarz birşeyler yapsa 10 dk mesafedeyiz dükkana. geliriz icabında diye düşündüm. tabi masraflı işler mi bunlar bilemiyorum. dışarısı ana cadde gelen geçen zaten çok olduğu için içeri kuralım dedik.

    3) kamera sistemi dışında bir sesli alarm sistemi gerekir mi? kapı pencerelere uygulayıp ofise girerken deaktif edip, çıkarken aktif etsek. bu noktada korkum şu, sokakta bi mini otogaleri vardı, adamın alarmı her gece kafasına göre mahalleyi ayağa kaldırırdı. sık mı arızalanıyor bunlar, rüzgar esse alarm mı çalıyor anlamadım. öyle bir durumda burası aile apartmanı, kovalarlar bizi :) 

    hareket sensörlü kamera uyarısında da aynı korkum var, köyde denemiştim bi ara, rüzgar esse yaprak sallansa, perdede gölgeler değişse alarm veriyordu. tutarlı bir durumu yoktu.

    tabi bi de şu var, hırsız kameraya alenen bakmış olsa, malları çalıp gitse, türkiye'de adamı bulma ihtimalin yok, hadi buldun malı ya da parasını geri alma ihtimalin yok. dolayısıyla etkin çözüm yöntemleri aramaktayım. risk halinde bilgimiz olsun, damlayalım ofise.

    velhasıl benimkiler bilmeyen anlamayan adam yorumları.

    işin ehillerinin yönlendirmelerine açığım, doğrudan ürün model tavsiyesi de alabilirsek tadından yenmez.

    saygılar sevgiler.

    muaythaist tarafından 26/Kas/20 16:38 tarihinde düzenlenmiştir

    Ali & Dua & Zeynep'in Babası
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    2021 Talihlisi
    dcpromo
    dcpromo's avatar
    Kayıt Tarihi: 05/Nisan/2017
    Erkek

    Adam gelip malı çaldıkdan sonra yüzünü net gösterse ne olur ki? Öncelikle girişi engellemeye yönelik caydırıcı alarm sistemi olmalı. Kameralar için de  bulut a kaydetmek tuzlu olur onun yerine bahsi geçen güvenliği sağlanacak mekan ile eviniz arası kuşbakışı görüş varsa ve yakınsa (gerçi uzak da olsa fark yapmaz) radiolinkler ile görüntüleri aktaracaksınız NVR/DVR evde duracak. 

     

    En etkin yöntem olası hırsız giriş noktalarına taret kurmak XD


    next next next install
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    yolbulucu
    yolbulucu's avatar
    Kayıt Tarihi: 06/Nisan/2007
    Homo

    kameradan ziyade sigorta yaptırsana abi, üstte müridin dediği gibi adam malını çaldıktan sonra yüzünü görsen nolacak ? 

    tplink, xiaomi gibi markaların ip cameraları var. hareket olduğunda bildirim atıyolar mobil appten, onlara da bakabilirsin.


    29.99cm, titanyum kaplamalı, çift damarlı, su ve yağ soğutmalı.
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    yyasinn
    yyasinn's avatar
    Kayıt Tarihi: 12/Mart/2016
    Erkek

    3) kamera sistemi dışında bir sesli alarm sistemi gerekir mi? kapı pencerelere uygulayıp ofise girerken deaktif edip, çıkarken aktif etsek. bu noktada korkum şu, sokakta bi mini otogaleri vardı, adamın alarmı her gece kafasına göre mahalleyi ayağa kaldırırdı. sık mı arızalanıyor bunlar, rüzgar esse alarm mı çalıyor anlamadım. öyle bir durumda burası aile apartmanı, kovalarlar bizi :) 

     

    Sesli alarm sistemi kurmak çok caydırıcı oluyor. Hareket sensörlerini pencerelere ve çelik kapıya yerleştirip birde üstüne seninle birlikte yakın olan birkaç kişinin telefon numarasını da eklersen alarm çaldığı gibi eklediğin kişileri hepsini arar ve işini fazlasıyla görür. Arıza konusu ise akü arızası dışında arıza vermiyor genelde. Kimse rahatsız olmasın diye yılda bir kere içindeki aküleri değiştirirsen yeterli olur.(Eğer akü biter yada arızalanırsa kendiliğinden ötüyor). 

    Gereksiz öten alarm sistemlerinde hava basıncı sensörlü olanlar ota boka ötüyor. Hareket sensörlü olanlar çok nadir gereksiz ötme oluyor.

    Kamera konusu ise dahua marka ip kamera tercih et bence hem kamera birini algıladığı gibi sık sık ekran görüntüsü atıyor hemde anlık telefondan daha rahat izlersiniz. (En azından gereksiz alarm öterse anlık telefondan izleyip içeriyi kontrol edebilirsiniz daha rahat hareket edersiniz veya içeride hırsız(Puşt,İbne vb.) varsa ona göre yine hareket edersiniz. )

     

    Umarım yardımcı olabilmişimdir :)

  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Bilirkişi
    mkyb
    mkyb's avatar
    Kayıt Tarihi: 27/Mayıs/2011
    Erkek

    Polisler için hırsızlık olayları artık çok sıradan. Eğer hırsız işini görürken birisini öldürme-yaralama gibi bir şey yapmadıysa polis hırsızlık olaylarını siklemiyor. Anca göstermelik etraftaki esnaftan güvenlik kamerasını görüntülerini toplayıp dosyaya koyuyor.


    Yaşlandıkça 50 liralık saatin ve 5.000 liralık saatin aynı şeyi gösterdiğini fark edeceksin. 1.000.000 liralık ve 100.000 liralık ev aynı yalnızlığı barındırır. 1.000 liralık Android ile 20.000 liralık iPhone Pro kimse aramadıktan sonra aynıdır. Materyalist şeylerde gerçek mutluluk bulunmaz. Asıl mutluluk bir çift memededir. Enflasyon yüzünden bu imzayı bir ara güncellemek lazım. Bin liraya telefon kalmadı amk.
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    DarkSkull
    DarkSkull's avatar
    Kayıt Tarihi: 17/Aralık/2008
    Erkek

    Amacın hırsızı yakalamak değil caydırmak olacak. Kameranın dibinden kameraya bakan hırsıza hakim sen mi çaldın diyor hırsız ben çalmadım diyor adamı serbest bırakıyorlar. Başka bir arkadaşın dükkana hırsız girdi adam dükkanı kapatmak zorunda kaldı. Hırsız elini de kesmiş dükkanda kan örneği parmak izi falan aldılar. Adam yıllar sonra yakalandı bizim arkadaşın babası polis olmasına rağmen "abi adam mahkemeden çıktı elini kolunu sallaya sallaya giti hiçbir şey yapamadım" dedi. O yüzden içeri girdikten sonrası hikaye. Caydırıcı önlemler öncelik olsun. Alarm kameradan daha önemli. Önce alarm al. Kamerayı da rastgele alma bir çoğunda görüntü bok gibi. Polis bile bana görüntü getirdi net değil diye. Boşuna o kadar kamera koyuyorlar. Kendimi görsem kamerada ben miyim diye şüpheye düşerim. Ben şu kameradan düşünüyorum:

    xiaomi ptz pro

    https://tr.aliexpress.com/item/4000922826640.html?spm=a2g0o.productlist.0.0.5cb74fdfn33xSP&algo_pvid=2985534f-8446-473c-93df-1f5f2e9babdf&algo_expid=2985534f-8446-473c-93df-1f5f2e9babdf-16&btsid=0bb0623b16064005573965425e364b&ws_ab_test=searchweb0_0,searchweb201602_,searchweb201603_

    Bunların hareketi gördüğü an buluta atma özelliği falan da oluyor. Bu modelde de vardır illa ki. Adam kamerayı götürse bile elinde görüntü olur. Bu modelde renkli gece görüşü de var.

  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    saatci
    muaythaist
    muaythaist's avatar
    Kayıt Tarihi: 11/Şubat/2012
    Erkek

    @ilteris taret içerisine de hareket sensörlü Mkek 12.7 koyarız tamamdır, kuş uçurmasın (:

    @yolbulucu sigorta olayını düşünmemiştim, gerçi kendisi kamera sonrası bir tedbir olur sanırım, bi maliyet araştırması yapayım.

    @yyasinn bana da sesli alarm sistemi daha caydırıcı görünüyor, kamera 1x ise alarm 3x gibi. maskeyi takan içeri girer kamera umrunda olmaz yani yanlış mıyım.

    @mkyb malesef

    @DarkSkull 7-24 sürekli kayıt, hareket halinde cloud'a da kayıt gibi şeyler aklıma gelmişti. ama dediğin gibi öncelik caydırıcılık. 

    sonuç olarak hem alarm sistemi, hem kamera, hem sigorta yapıp tedbiri aldık diyip takdiri yaradana havale edeceğiz gibi görünüyor.

    xiaomi ptz pro ve dahua'ya bakacağım. hazır internette sağlam indirimler varken gecikmeden siparişi geçmek lazım.


    Ali & Dua & Zeynep'in Babası
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    DarkSkull
    DarkSkull's avatar
    Kayıt Tarihi: 17/Aralık/2008
    Erkek

    Bende tepe güvenlik alarm sistemi var ama martta taahhüt bitiyor artık aylık para ödemek istemiyorum. Tek sefer alıp kurulan sistemlerden alacağım. İnternet, sabit hat, cep hangisiyle ulaşırsa bana bilgi versin yeter. Kamerası olmasa da olur xiaomi kamera alacağım. Dışarıya koyulan ışıklı kutu, kapı açıldı kapandı sistemi, hareket algılayıcı yeterli. Bu sistemlerden tavsiye verebilecek olan var mı?

  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    pompaci
    pompaci's avatar
    Kayıt Tarihi: 09/Haziran/2007
    Erkek

    hocam güvenlik kamerası görüpte aman burda kamera var girmeyelim diyen hırsız görmedim daha, apartmandakilere söyle hem benim hem sizin için iyi olur kameranı da kur ama artı olarak mutlaka alarm sistemi de kur.

    alarm bozulursa yaptırılır olmadı yenisi alınır ama dükkan soyulursa hırsızlar bulunsa bile bi bardak su içersin üzerine.


    hayat boş pompala çoşşş :):)...
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Mastika.
    Absolut
    Absolut's avatar
    Kayıt Tarihi: 04/Ağustos/2011
    Erkek

    Kamera işi boş iş hocam. 2 hafta önce tam karşımızda ki inşaatdan güpe gündüz sabah 9 da adamlar babasının malı gibi kamyoneti yanaştırıp demirleri çaldılar :D Binayı gören bizim evin kameraları + bakkalın kameraları var. Polis geldi aa bu tarafa gitmişler bir bakalım diyip gittiler gidiş o gidiş :) Araç, şahıslar vs hepsi net. Hiç bir sonuç alınamadı.


    Nice babayigitler kirayi kim odeyecek, coluk cocuk ne yiyecek derdinden dolayi dunyayi degistiremiyor.
  11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    mavitutku
    mavitutku's avatar
    Kayıt Tarihi: 29/Mayıs/2011
    Erkek

    hocam 8 yıldır güvenlik sektöründe çalışıyorum. forumdanda bilen bilir. global ve TR pazarında aşağı yukarı tüm markalara hakimim. internetten duyulmadık bir markayı alma. hacklenmeye müsait, yazılımı stabil değil, güncelleme alamazsın sadece monitörden izlersin.

    Kamera sistemi alacaksan mobil yazılımı , PC yazılımı stabil olan , güvenilir güncelleme alan , P2P sunucuları sağlam bir ürün tercih etmelisin. özellikle kayıt cihazı tarafı çok önemli.

Toplam Hit: 1735 Toplam Mesaj: 13
alarm sistemi güvenlik sistemi güvenlik kamerası