Güvercin Beslemek..
-
Merhaba arkadaşlar, ilkte pek ilgim yoktu böyle şeylere fakat arkadaş terasa kümes yap bak çok zevkli diye ısrar etti. İlkte denemelik 2 kuş verdi kara baş kara kuyruk yavaş yavaş beslemeye başladım. Kanatları bantladık, yanda bir kümes var ben kuşları yemlemeye çıkardığımda adamda kuşları uçuruyordu.
Bir izle iki izle, hoşuma gitmeye başladı kuşlar böyle filo şeklinde uçuyorlar havada taklalar şekil yapmalar felan iyice hoşuma gitmeye başladı. Kümesi yaptım, bu hafta kuş alacağız da vallahi bendede hastalık olmaya başladı. Çok sarıyor arkadaşlar, bizde birde arkadaş nargileci var çalışan 2 tane nargile vardı terasta. :D
Hem kapalı hem açık alan var, kuşları uçururken çayı alıp nargile eşliğinde izlemeyi düşünüyorum.. :D
Varmı aramızda güvercin besleyen müritler tanışıp, konuşmak isterim. :D
Konu gizlememin sebebi, çok güvercin besleyen adamlar var kümes patlatma olayları çok oluyor, hani öyle bişey olmazda kısaca sadece müritler bilsin istiyorum kümes olayını o yüzden gizliyorum.
ModS:konuyu doğru yere açalım ve böyle bir konu gizleme sebebi olamaz -
aga böle olaylara hiç ilgim olmadı.Bizim mahallede ama paso beslerlerdi.Yok takla atanı yok uçan tekme atanı bi ton şeyi vardı :D
Bigün çocuklardan biri başkasının kümesinden güvercin çalarken sahibine yakalanıyor sonrada sahibini abisiyle bıçaklıyıp öldürüyorlar.Şuan içerdeler.
-
Kuş besleyen adamdan hayır gelmez hacı, kafan paso havada dolanır durursun. Acilen bir kedi yada köpek al, güvercinleri unut, güvercin yok, tavuk onlar tavuk.
-
aç konuyu kimse gelmez kümesini patlatmaya korkma :)
Bango filan besle ilk etapda paçalı mardin kuşlarına daha sonra başlarsın 3-5 kuş alıştır kümese
-
Patlatma değil, patlatamazlar zaten yer sağlam bizim semt hırsız dolu zaten tanırız çoğunu o yüzden patlatma olmazda risk almıyacağım gene. :D Bizimkiler yetiyor zaten, ekstra çıkmasın. :D
Valla baska felan getirecekler de harbi zevkli iş ama denildiği gibi bende öyle hayatımı değiştirecek şekilde bir bağımlılık olmaz sırf bu değil herşeyde kontrollü bir insanım. 1-2 yıl takılacam öyle sonra zaten istesemde fırsat olmaz şuan iyi gidiyor bakalım. Birde fare fobimi yensem harika olacak. =)
-
hocam öncelikle başlama diyorum.Nargileni çayını tv karşısında içmeni tavsiye ederim.Ben başladıktan 10 sene sonra bırakabildim.Kuş beslerken başarın sürekli düşecektir emin ol"kendimden biliyorum" :D .İllaki beslemek istiyorsan bu işe karabaşlarla başlama ,zaten baslasanda 2 hafta sonra elınde kus kalmamıs olacaktır :D
-
hesbaz bunu yazdı:
-----------------------------hocam öncelikle başlama diyorum.Nargileni çayını tv karşısında içmeni tavsiye ederim.Ben başladıktan 10 sene sonra bırakabildim.Kuş beslerken başarın sürekli düşecektir emin ol"kendimden biliyorum" :D .İllaki beslemek istiyorsan bu işe karabaşlarla başlama ,zaten baslasanda 2 hafta sonra elınde kus kalmamıs olacaktır :D
-----------------------------Arkadaşlarla geyik ortamında nargile felan gidiyorda, bizim elemanlar çalışıyor bende kpss ye hazırlanıyorum sınava girecem, ona girene kadar ilgilenmeyi düşünüyorum hocam. Dediğim gibi benim 2 arkadaşta kuşçu zar zor bırakmış onlarda bulunsun uçururuz felan dediler tamam dedim bende. Bir çift karabaş var, hastalardı verdiler bana iyileştirdim, iyi bir tecrübe oldu. Yavaş yavaş uçuşa hazırlanıyorlar.
Yanlız korkmaya başladım yav böyle yazdıkça siz. :D
-
Beslemek güzel hoşta :) komşu napsın be hocam :) valla konuyla ilgili araştırma yapayım dedim sözlüklerin bi tanesinde bunu buldum :))
insanı sinirden tribe sokabilecek durum. ulan şurda güzellik uykuma yatmışım bir kaç saat kestireceğim, çatadapatada kanat sesleriyle uyanıyorum.. bu ne arkadaş ya siktirgit evine al içeride besle bari. zaten sıçıyolar sağa sola sürekli. yaz günü kapatamıyorsun da kapıyı pencereyi, o sesi çekeceksin mecbur. hayvan sever bir kişiliğim olmasa davranıcam boncuklu tabancama zımbalicam hepsini ama kıyamıyorum işte. -
systemexp bunu yazdı:
-----------------------------Beslemek güzel hoşta :) komşu napsın be hocam :) valla konuyla ilgili araştırma yapayım dedim sözlüklerin bi tanesinde bunu buldum :))
insanı sinirden tribe sokabilecek durum. ulan şurda güzellik uykuma yatmışım bir kaç saat kestireceğim, çatadapatada kanat sesleriyle uyanıyorum.. bu ne arkadaş ya siktirgit evine al içeride besle bari. zaten sıçıyolar sağa sola sürekli. yaz günü kapatamıyorsun da kapıyı pencereyi, o sesi çekeceksin mecbur. hayvan sever bir kişiliğim olmasa davranıcam boncuklu tabancama zımbalicam hepsini ama kıyamıyorum işte.
-----------------------------boncuklu tabanca yine iyi saçmayla indiririm ben 10 20 sini öyle durumda
-
güzel bi hobi ama kendini alamıyorsun babam ben besleyim diye aldı 10 sene önce felan sonra 30 yıldır uyuyan devı uyandırdı bazen kuşları benden çok sevdiğini düşünmüyor değilim ama güzel bir uğraş
-
amk hırsızdan başkası gelmez kapına kuş güvercın işi bok iş :) hıc ugrasma.