folder Tahribat.com Forumları
linefolder C - C++
linefolder Güzel C++ Bir Sorusu ????



Güzel C++ Bir Sorusu ????

  1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    cukurova
    cukurova's avatar
    Kayıt Tarihi: 21/Aralık/2003
    Erkek

    Ünlü bir C++ sorusu, genellikle üniv. sınav sorusu olarak da sorulur.


    ----------------------------------------------


    #define EKLE(x) x + x
    main(){
    int x = 3;
    int y = EKLE(++x);
    }


    ---------------------------------------------------



    y = ?


    sorunun birden fazla cevabi var.(9,10....)


    Önemli olan yorumunuz.Evet yorumlarını bekliyorum.


     

  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    TranceMaster
    TranceMaster's avatar
    Kayıt Tarihi: 26/Aralık/2003
    Erkek

    y= 6 mı?


    heralde bu soruda ++x, x++ arasındaki farka dikkat çekilmek istenmiş


    eğer yanlışsa sole biraz daha düşüneyim

  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    cukurova
    cukurova's avatar
    Kayıt Tarihi: 21/Aralık/2003
    Erkek

    Sonuç VC++ 'de ve C Builder'da 10 çıkıyor.Ama başka bir derleyicide 9 çıktığınıda gördüm.


    Sonuçun ne olduğu önemli değil.Önemli olan nasıl işlediği.(debug) Evet yorumlarınızı bekliyorum.


    TranceMaster  iyi bir noktadan yaklaşmışsın.

  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    CHaRMaNDeR
    CHaRMaNDeR's avatar
    Kayıt Tarihi: 05/Nisan/2003
    Erkek

    söyle oluyor:


     


    EKLE(4)


     


    = 8


    Düşünüyorum, o halde varım.
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    cukurova
    cukurova's avatar
    Kayıt Tarihi: 21/Aralık/2003
    Erkek

    CHaRMaNDeR
    ------------------------------------- 
    söyle oluyor.
    EKLE(4)
    = 8
    -------------------------------------------


    YUH.... Sana ne söyleyeyim char. Bir kere sonuç hiçbir zaman 8 çıkmaz.(Belki 6,9,10,13 ama 8 imkansız)
    Bare mantıklı birşey salla.Bu vb değil, C++.Hatırlatırım.



    Tekrar söylüyorum sonuçu değil, sistemin işleyişini soruyorum.Döngüye ilk baktığınızda mantıksız gibi gelebilir ama çalışıyor.Mantıklı bir açıklamada bulunmak isteyen ????

  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Criminal2
    Criminal2's avatar
    Kayıt Tarihi: 04/Ağustos/2003
    Erkek

    ha illa morartayım mı kardeşim onumu isitiyorsun !!! ha sanki biz istesek seni oyacak soru soramayacakmıyız !!!


    1....
    charmender seni yorumun fonksiyon olsaydı doğru ama arkadaş "define" yapmış yain yorumlarnıken söyle


    y=++x+++x;


     

  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    CHaRMaNDeR
    CHaRMaNDeR's avatar
    Kayıt Tarihi: 05/Nisan/2003
    Erkek
    cukurova bunu yazdı:



    CHaRMaNDeR
    ------------------------------------- 
    söyle oluyor.
    EKLE(4)
    = 8
    -------------------------------------------


    YUH.... Sana ne söyleyeyim char. Bir kere sonuç hiçbir zaman 8 çıkmaz.(Belki 6,9,10,13 ama 8 imkansız)
    Bare mantıklı birşey salla.Bu vb değil, C++.Hatırlatırım.



    Tekrar söylüyorum sonuçu değil, sistemin işleyişini soruyorum.Döngüye ilk baktığınızda mantıksız gibi gelebilir ama çalışıyor.Mantıklı bir açıklamada bulunmak isteyen ????







     


    yanlış söylemiş olabilirim evet. doğru ama criminal2 kardeşim çok doğru söyledi... içinde çukurova denen adamın olduğu heryerde kendini övmeler artislik yapmalar ve zor görünen sorularla milletin yaptığı şeyleri bozmaya çalışmak var.


    Düşünüyorum, o halde varım.
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    cukurova
    cukurova's avatar
    Kayıt Tarihi: 21/Aralık/2003
    Erkek

     


    Ya kardeşim, kimseyle sorunum yok.Zaten bu soruyu tartışalım diye yazdım.Zaten doğru cevap falan istemedim.Yorum yapalım dedim ama
      CHaRMaNDeR'e kılım abi, 17-18 yaşında çok iyi,profesyonel C++ bilen, ordu için çalıştığını ve uydu projeleri geliştirdiğini söyleyen birine ne dememi beklersiniz.


    Yani evet biraz kişisel birşey ama kötü birşey söylemedim.Ben mantığını soruyorum.bana gelip 2+2=4 yazmayın.Mantığını anlatmaya çalışın.Bu arada char madem senin tarfi ettiğin gibi biriyim neden gelip cevap yazıyorsun kardeş, biri seni zorluyor mu?


    Criminal2; morardığıma emin misin? Yani cevap bu mu ? (y=++x+++x) Yanlış!!!!


    Bana sonuç yazmayın.(y=++x+++x veya 8  gibi) Mantığını söyleyin.Eğer gerçek doğru cevabı istiyorsanız y=10 ama mantığı nedir????

  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Criminal2
    Criminal2's avatar
    Kayıt Tarihi: 04/Ağustos/2003
    Erkek

    1...
    char'ım öyle bir şey söylediğin bilmiyordum tabii kıl olunabilir
    2..
    bende soru sorarsam morarırsın dedim...ve o doğru
    3...
    olay şu:


    sen birincisinde
    ++x ile ile x+1 yapmış oluyorsun 4
    ikinci ++x ile artırmış olduğun x'i bir daha artırıyorsun 5
    4+5=9

  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    cukurova
    cukurova's avatar
    Kayıt Tarihi: 21/Aralık/2003
    Erkek

    Criminal2, kardeş ben kimseyi morartmak için sormadım.Zaten bunda morartacak bir şey yok.
    Sınavda bende yanlış yapmıştım bunu. Eğer sende adam gibi soru soracaksan sor.Zevkle kafa yorarım (ve gerekirse morarım).


    Sorunun cevabına gelince, mantığın doğru ama VC++, CBuilder, Dev-C 'de sonuç hep 10 çıkıyor.
    Denemesi bedava ama sonuçu 9 veren derleyicilerinde olduğunu söyledi arkadaşlar, ben görmedim.


    Sonuçta VC++ ile işletim sistemi yazılıyor.Derleyicide bir hata yok.
    Peki nasıl sonuç 10 çıkıyor ????

  11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    destructor
    destructor's avatar
    Kayıt Tarihi: 26/Mayıs/2004
    Erkek

    10 çıkıyor


     

Toplam Hit: 1816 Toplam Mesaj: 14