folder Tahribat.com Forumları
linefolder Genel
linefolder Haber Komedi [Kanald]



Haber Komedi [Kanald]

  1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    adanakebap
    Khaine
    Khaine's avatar
    Kayıt Tarihi: 16/Temmuz/2005
    Erkek
    Haber Komedi
    Bir an için futbolla hiç ilginizin olmadığını, stadyum denen mekanların sadece uzaktan gördüğünüzü düşünelim... Söz gelimi F.bahçe stadyumuna pazar akşamı kameralarla gidip binlerce taraftarın coşkuyla maçı izlediğini kaydettiğinizi ve daha önce böylesi bir olaya tanık olmadığınız için şaşırıp kaldığınızı.... Kocaman bir mekan, 22 kişi yuvarlak bir meşinin peşinde koşuyor ve onbinlerce kişi bağırıyor, alkışlıyor vesaire... Bu etkilici manzarayı tekrar görmek adına bir gün sonra; pazartesi öğle vakti yine aynı mekana gittiğinizde stadyumun bomboş ve ortalığın sessizliğin hakim olduğunu gördüğünüzde; 'Binlerce kişi yayınımızdan sonra kayıplara karıştı, ortalıkta sessizlik hakim' diye haber yaparssanız aklı başında, zerre adar futbola ilgi duyan insanlar size gülermi? gülmezmi?

    İşte KanalD Haber böylesi bir komediye imza attı. Ankara Regaip Gecesi bir camiye gidip kayıt yaptıktan sonra ertesi gün öğle sonrası aynı camiye gidip 'Cemaat kayıplara karıştı, sırra kadem bastı...' başlıklı haber yayınladılar... Komedi sadece sunuş başlığı yada vurgu değil... İçerikte evlere şenlik.. Hani malumdur; Türk medyasında muhabirin getirdiği haber masa başında öyle bi takla attırılır ki, artık haberin sahibi bile tanıyamaz... tümden sakat, hepten yamuk bir durum...

    Bir sefer haberi hazırlıyan şahıslar camide kadınlar ile erkeklerin ayrılmasını yargılıyor.Gidilen mekan sanki bir Müslüman ibadet yeri değilde eğlence mekanı. KanalD haber ekibi bunun ne kadar farkında bilmiyoruz. Durum böyle olunca 'Müezzin neden kokteyl dağıtmadı?' gibi bir eleştri cümlesi duymamayı bile şans sayayoruz şüphesiz. Görüntülerden mevlid gecesinin ruhuna uygun tatlılar filan yapıldığıda belli... Doğru-yanlış o ayrı konu, ama bunu illegal bir tarikat eylemi gibi sunmak bırakınız Birand haberciliğini akıl ve izanla ilgisiz.

    Hadi bunu haber yaptınız, ertesi günkü komediye ne gerek var. Yahu 'Haberimiz sonrasında cemaat sırra kadem bastı' ne demek? Camide vakit namazlarında cemaat olur, mevlid ve özel kutsal gecelerde ise cemaat avlulara, sokaklara taşar! Ertesi gün, iki vakit arasında gidip, camiye Vahşi Batı Kasabası muamelesi yapmak hangi akla hizmettir?

    'Binlerce kişi kayıplara karışmış!' Buhar olup uçtu cemeat demi? Muhabirin şu cümlesine bakarmısınız: 'Vakit öğleden sonrayı geçti, ne gelen var ne giden' Gelen olmuştur tabii, gitmiştirde. Nitekim bir sonraki cümlesi sevgili KanalD muhabirini yalanlıyor:'Gördüğümüz sadece birkaç havlu... Havlular toplanmadan terk edilmiş...' Bir gece önceden kalmadığına göre, demek ki öğle namazı için abdest alanlarında kullandıkları havlular... Oluşturulmak istenen haba şumu: 'KanalD haberi gören cami cemaati havlularını bile toplayamadan kirişi kırdı!' Bumudur Sevgili Birand?

    Şu cümle de yine sevgili haberci kardeşimizin:'Caminin bütün kapıları kapatılmış. İçeride ne olduğunu bilemiyoruz...' Baştaki stadyum örneğie bakmak lazım tekrar... Komedi aynı komedi çünkü. Bu ülkede bırakınız kapısı açık camileri, kilitli camilerin kapıları kırılık tarihi eserler, cami halıları çalınmakta. KanalD ekibi gelecek diye kapıları açmak lazım sanırım... Hem 'merak ediyoruz' ne demek? Herhangi bir vakit namazında girersiniz içeri görürsünüz ne var ne yok!

    Habercinin finalinde mizah zirveye tırmanıyor. Muahbir elinde tuttuğu Hacı Bayram Camii etrafındaki herhangi bir işportacıdan alınabilecek bir tesbihi gösterirken şunları diyor: 'Caminin etrafında gezerken bu tesbihi bulduk, çok özel bir tesbih, ağaçtan yapılmış, müritler için hazırlanmış ve zikir yapılırken kullanılıyor.' Biliyorum gülüyorsunuz ama inanın durum böyle... Camide tesbih bulunması haber olarak yayınlanıyor bu ülkede!... Trajedya yazarının dediği gibi, 'gülüyoruz ama bizim öykümüz bu.'Üstelik meselenin birde 28 Şubat öncesi yaşanan şaklabanlıklarla benzer boyutu var da, bunu yapan kanalın haber sorumlusunun 28 Şubat mağdurlarından biri olması esas ironi...

    M. Nedim HAZAR

    baya bi güldüm bu olaya, acv
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    turunc4u
    turunc4u's avatar
    Kayıt Tarihi: 16/Ağustos/2006
    Erkek
    Aynen! Çok saçma...Şok şok tarikat mahallesinin muhtarı mini etekli çıktı! bu akşamda bu vardı. Komik ne diyebilirim ki... Ama muhtarın cevabı habere noktayı koydu. Özgür bir ülkede yaşıyoruz istediğimiz kıyafetleri giyeriz birbirimizi seviyoruz ve saygı duyuyoruz. vb.
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ertan
    ertan's avatar
    Kayıt Tarihi: 21/Temmuz/2005
    Erkek
    :)

    islama sataşmak için kılı kırk yaran zihniyet...

    Allah inanların yanındadır, kendi acizliklerine bakmadan başkalarına bakmaları ne kadar doğru..

    ıraktaki savaşı destekleyen m.ali birand önce kendisine baksın

    "maalesef ıraktaki bombardıman sona erdi" lafını hatırlarsın şerefsiz

    Bundan sonra sadece insan olanlarla muhattap olacağım.. Ona göre karşıma gelin...
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    mimar
    mimar's avatar
    Kayıt Tarihi: 13/Haziran/2006
    Erkek
    olmaz böyle birşey! bu nasıl zihniyettir Allahım ya. okurken çok güldüm ama biraz derin düşününce vay anasını bee demekten kendini alamıyor insan. şok şok şok caminde tesbih bulundu... hayret!?!?

    uçmayı bilmiyorsan ibnelik yapmayacaksın...
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    hitbaytar
    hitbaytar's avatar
    Kayıt Tarihi: 28/Eylül/2005
    Erkek
    buda ayrı bi resillik , bok atacaklar ya illa at izi kalsın :D
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    inside
    anonim6918524
    anonim6918524's avatar
    Banlanmış Üye
    Bilgi/Destek Madalyası Üstün Hizmet Madalyası
    Kayıt Tarihi: 16/Temmuz/2005
    Erkek
    Cemaat sırra kadem bastı olayına tam olarak düşünmeden yorum yapmışsınız.Burada anlatılmak istenen sadece insanlar Regaip Kandili gecesi mi orada toplanıyor.Başka günler camiye uğraşnılmıyormu gibi bir anlam çıkartmışlar bence.11 ay her pisliği yapıp Ramazan ayında müslümanım geçinmek gibi birşey.Sadece özel günlerdemi dinimizi hatırlıyoruz gibi bir anlam var bence.

    λ
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    hitbaytar
    hitbaytar's avatar
    Kayıt Tarihi: 28/Eylül/2005
    Erkek
    iyide hoca bunu adam gibi versinler nie 50 dane oyun ceviriolarki...
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    mimar
    mimar's avatar
    Kayıt Tarihi: 13/Haziran/2006
    Erkek
    kanalD nin bütün çalışanları sanki 5 vakit namazını camide kılıyo ya. hatta haberi yazan hacca gitmiş gelmiş adam ya. memed ali birand hz büyük bir evliya ya. onun için camiye gitmeyenleri elştiriyolar. götverenler. islama kanalD den daha fazla çirkef atan kanal yok...

    uçmayı bilmiyorsan ibnelik yapmayacaksın...
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    inside
    anonim6918524
    anonim6918524's avatar
    Banlanmış Üye
    Bilgi/Destek Madalyası Üstün Hizmet Madalyası
    Kayıt Tarihi: 16/Temmuz/2005
    Erkek
    Hoca zaten kanaldnin haberleri kalitesiz :) Ntv rulezz

    λ
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    hitbaytar
    hitbaytar's avatar
    Kayıt Tarihi: 28/Eylül/2005
    Erkek
    tamam tarikat sapkın ona katılıorm ama arada İslama veriştirio ipneler
  11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    vutkubay
    vutkubay's avatar
    Kayıt Tarihi: 13/Haziran/2004
    Erkek
    Bu birand böyle zaten..Kendisini hic sevmem ..Satılık bir insandır kendisi fikrimce...

    Gece 12 den sonra, tüm içkiler şaraptır.
Toplam Hit: 1502 Toplam Mesaj: 12