Haber Sitesi Açıyoruz..

  1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    UmutxTR
    UmutxTR's avatar
    Kayıt Tarihi: 29/Mayıs/2007
    Erkek

    Arkadaşlar haber sitesi işine giriyoruz, küçük düşünmüyoruz, bir kaç sorum olacak;

    - linux sunucu asp ve php aynı anda çalıştırır mı?

    -sunucu için hangi firmayı tavsiye edersiniz?

    -5000 gb trafik, ortalama kaç ziyaretçi için yeterlidir?

    -illa sunucu mu kiralamıyız? resellerde işimizi görür mü?

    Site yayına başladıktan sonra paylaşacağım. teşekkürler.


    Tbt Haftanın Sözü LynXMaSTeR; Bu cep numaralarını arayıp ben sizin hattınızı almak istiyorum, bana devredin, masrafları benden, üzerine de 100 lira vercem deyim belki satarlar.
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    glaurung
    glaurung's avatar
    Kayıt Tarihi: 05/Temmuz/2011
    Erkek

    FSEK bilirkişisi olarak ben de birkaç uyarı yapayım belki işinize yarar;

    Haberleri birebir yayınlayabilmek için AA gibi haber servislerine üye olmanız gerekiyor, ha yok biz ucuza getireceğiz derseniz, tamamından alıntı yapmayıp konuyu daraltarak kaynak gösterebilirsiniz, ha yok o da işimize gelmiyor derseniz, haberi 2 kez okuyup sanki kendiniz haber yapıyormuşcasına kendi öz yorumunuzla sunabilirsiniz, son zamanlarda özellikle hükümet kaynaklı el altından satınalmalar oluyor, kıçıkırık sitelere dehşet rakamlar veriliyor, ensonhaber.com bunlardan birisi iye biliyorum. Kolay gele.

     

  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    UmutxTR
    UmutxTR's avatar
    Kayıt Tarihi: 29/Mayıs/2007
    Erkek

    glaurung, hiçbir soruma yanıt vermedin ama iyi niyetli yaklaşımın ve tavsiyelerin için teşekkürler. Ajans olaylarını biliyorum, merakım barındırma konuları ile ilgili..

     


    Tbt Haftanın Sözü LynXMaSTeR; Bu cep numaralarını arayıp ben sizin hattınızı almak istiyorum, bana devredin, masrafları benden, üzerine de 100 lira vercem deyim belki satarlar.
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    interfector
    interfector's avatar
    Kayıt Tarihi: 14/Haziran/2011
    Homo

    - linux sunucu asp ve php aynı anda çalıştırır mı? // Hayır. Linuxta asp olmaz. Ama windowsta php ve asp olur aradığınız özellik bu ise mutlaka windows sunucu seçin.

    -sunucu için hangi firmayı tavsiye edersiniz? // Ben tavsiye olarak vital host diyebilirim başka bir arkadaş x firması der diğeri y der bu soruya gelen cevaplara göre incelemeni yapar seçersin hocam.

    -5000 gb trafik, ortalama kaç ziyaretçi için yeterlidir?  // 5tb bw ortalama olarak bir sayfanın resim içerik vs vs gibi şeylerle 500-600 kb olarak düşünürsek ve güzel bir cache sistemin var ise aylık 1 m+ ziyaretçi için yeter. anlık ziyaretçi için ram ve cpu önemli hocam.

    -illa sunucu mu kiralamıyız? resellerde işimizi görür mü? // site açıldığı gün 1m hit almayacaksa direk sunucuya gerek yok. Elinizde varsa kurun sitenizi bir resellera sıkıntı olmaz. Ayarlamaları yapar sonra hitiniz arttığında sunucu yada vds geçersiniz.


    Aldanma insanların samimiyetine, menfaatleri için gelirler vecde, vaad etmeseydi allah cenneti, ona bile etmezlerdi secde..
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    h2run
    h2run's avatar
    Banlanmış Üye
    Kayıt Tarihi: 04/Mart/2007
    Erkek

    haber sitelerine ne derece ilgi var bılmıyorum ınsanlar genelde sabit yerlerden okuyor. ama tuttugu zamanda tutuyor.


    - Ben alışılmış şeyleri sevmem, bilirsin.Yaşamaksa ; dilediğim gibi yaşamalıyım, sevmekse; gönlümce sevmeliyim.Kendi elimle yazmalıyım alın yazımı,ölmekse istediğim anda ÖLMELİYİM.
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    UmutxTR
    UmutxTR's avatar
    Kayıt Tarihi: 29/Mayıs/2007
    Erkek

    anlaşıldı, bize windows sunucu lazım. nerden alalım peki?


    Tbt Haftanın Sözü LynXMaSTeR; Bu cep numaralarını arayıp ben sizin hattınızı almak istiyorum, bana devredin, masrafları benden, üzerine de 100 lira vercem deyim belki satarlar.
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    SPY-CX5
    SPY-CX5's avatar
    Savaş Madalyası Üstün Hizmet Madalyası Savaş Madalyası
    Kayıt Tarihi: 03/Mart/2007
    Erkek

    DGN'yi öneririm. İncelemeni tavsiye ederim. Şuana kadar bir sıkıntı çıkarmadı.

    İlk etapta bence hosting fln alın haber sitesi pat diye tutmuyor masrafa girmeyin derim..

  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Tarikat Şeyhi
    HolyOne
    HolyOne's avatar
    Kayıt Tarihi: 01/Haziran/2002
    Erkek

    Haber siteleri için tabi ajanslardan servis almak gerekiyor. haber siteleri nasıl adam çekiyor ben anlamıyorum. Herkeze aynı haberler ulaşmıyor mu sonuçta?


    Nush ile uslanmayanı etmeli tekdir, Tekdir ile uslanmayanın hakkı kötektir!
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    essan
    essan's avatar
    Kayıt Tarihi: 14/Temmuz/2007
    Erkek
    HolyOne bunu yazdı

    Haber siteleri için tabi ajanslardan servis almak gerekiyor. haber siteleri nasıl adam çekiyor ben anlamıyorum. Herkeze aynı haberler ulaşmıyor mu sonuçta?

    Aytek hocam herkese haber ulaşıyor ama bulunduğunuz bazı bölgelerde reklam gelirlerinden para kazanmak isteyenlerde var. bazı siteler (cihan haber ajansı, ihlas haber ajansı, anadolu haber ajansı v.s.) ayrı ayrı haber ajanslarına abone oluyorlar, sonra bu siteleri o ajansların sistemlerine bağlıyorlar böylece sitenin başında birinin olmasına gerek yok haberleri otomatik çekiyor :) bununda ajans başına bildiğim kadarıyla aylık 300-350 TL abonelik ücreti var bunuda sponsor-reklam gelirleriyle kapatıyorlar tabi bulabilirlerse. Bu ajans şirketlerinde her bölgede bir adamı var ama bunlara maaş vermiyorlar onun yerine yolladığı haber miktarına göre değişmekte ve 10-30 TL arası ücret ödüyorlar bildiğim kadarıyla.

    İlk başlarda durgun gider sonra yavaş yavaş sitenin ismi yayılırsa firmalar reklam için teklif yapacaklar yada sitenin sahibi firmalara duyuracak. Örneğin; Büyük firmalardan A ile B firması aynı il yada ilçede farklı bir bölgede aynı işi yapıyorsa ikisinede reklam için teklif edilir, olumsuz görüş bildirirlerse C firmasına ipnelik olsun diye bir kaç hafta ücretsiz reklamını yaparsın siteye sonrada adamlar kapına gelir fiyatı artırırlar. aynı şekilde seçimlerde de birbirine rakip adaylara da teklif götürülür :) sosyal paylaşım sitelerinde de grup açıyorlar site medya olarak büyüyor. facebookta hem grup hemde sayfa olarak ayrı ayrı açıyorlar bunu da otomatik olarak facede yayınlıyor yani siteye haber girildiğinde otomatik olarak faceye ekleniyor bunun bir ücreti yok sadece botu var sanırım.

    Bunun haricinde duyduğum kadarıyla (haberlerde bülent arınç bahsetmişti http://www.iha.com.tr/arinc-tan-internet-medyasina-mujde-gundem-218189) hükümetin internet gazetesi diye bir yasa çalışması varmış yani kamu kurum ve diğer özel sektör kurumlar ilan vermek istediğinde site belirli bir tarihte ilanı yayınlayıp faturasını o kuruma kesecek yani kağıt olarak gazetelerde nasıl ilan yapılıp (ihale ilanı v.b.) kuruma fatura ediliyorsa aynı şekilde internette de fatura edilecek. Resmi ilan tarifesine bakarsak santimetresi / satırı bildiğim kadarıyla 7-10 TL arası değişiyor.

    Umut hocam sana gelince ciddi olarak haber sitesi açacaksanız ve işi büyütecekseniz açacağınız sitenin telif haklarını da almaya bakın, bunu düşünüp araştırabilirsin. Bir sitenin telif hakkı araştırmaları yaklaşık 1 yıl sürebiliyor. Araştırma bittikten sonra resmi marka gazetesinde yayınlıyorlar ve sana bir belge veriyorlar 10 yıl boyunca sitenin telif hakkını almış oluyorsun. Maliyeti ise 450-600 TL civarında sanırım. Senin siteye benzer biri site açarsa mahkeme kararıyla siteyi kapattırabiliyorsun. şu internet yasası denilen yasa çıkınca adamlar telif haklarına yapışacaklar hemen sonuçta telif hakkı olmayan siteyi mahkeme kararıyla kapattırabiliyorlar. Kesin bilemiyorum ama internet yasası denilen çalışmadan dolayı gazeteci medya arkadaşlar yavaş yavaş siteleri kapmaya çalışıyorlar. ;)

    essan tarafından 27/Haz/14 04:46 tarihinde düzenlenmiştir
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    yalnizturk
    yalnizturk's avatar
    Kayıt Tarihi: 18/Ağustos/2008
    Erkek

    sana teknik kısmı anlatmışlar hocam bende inceliklerini anlatayım ilk başta yapman gereken şey

    önce facebook ve twitter hesaplarını site adınla açıp  şu beğeni çekme işi var ucuza onlarla beğeni çektirmek ve her haberi fb ve twitterdan atmak bunu güncel şekilde ve haberin ucu açık şekildr atman lazım çok küfüt yersin bumuydu haber diyr ama gerekli 

    diğer adım mümkünse 81 il için değilse nufusu belli bir sayıda olan iller için yerel fb ve twitter sayfaları açmak evet yorucu bir iş ama kesinlikle işe yarıyor 1 tane 1 milyonluk sayfadan mı okuyucu çekebilirsin yoksa 50 tane yerel 2000 beğenili sayfadan mı bunu gözünle görüp sende teyit edeceksin mesela trabzon haber sayfasından trabzonda kan donduran cinayet  diye paylaştığın an emin ol gören herkes açar fakat 1 milyonluk sayfada denk gelenlerin trabzonlu olma ihtimali düşüktür mesela trabzonlu olmadığım için benim gibilerde açmaz bu taktiklr nokta atışı yapacaksın   bunun tanıtımı beğeni çekmekle olmaz bunu daha çok fb reklamlarıyla önermelerle twitterda rt ile yapabilirsin ha birde yerel twitter hesaplarından acil kan duyurusu diyip lütfen rt edin diyebilirsin hem kan ihtiyacı olan kişiye yardımcı olursun hemde twitter hesabın bir çok kişiye ulaşır 

     

    bütçen varsa türkiyem, ayyıldız, türk askeri, osmanlı gibi duygu sömürücü kişilerin facebooö sayfalarına reklam verebilirsin geri dönüş oluyor

     

    ilk önce elinde ne varsa onla başla host yadareseller farketmez tutması çok zordur çünkü piyasa oturdu yerine aynı forum siteleri gibi bak bu zor durumda kullanıcıyı kazanırsan iyi para kırarsın bu süreçte para vermeyeceğin tekşey google reklamları olsun bir kere verebilirsin onların bedava kuponu için fakar o bittikten sonra para harcama

     

    ve son öldürücü vuruş site içindeki tema ve stabil çalışma, siten için r10 da 100 liraya bu işi yapanlar var ama işinin eri sayfan 1 saniyede açılıyor   bu kullanıcı için çok önemli sayfa sağlamsa diğer haberleride okurlar

     

    kendi şahsi projemde kullanacaktım sana öneriyorum sabah gibi sitelerin arşivini kullanarak sitene özel yazı dizisi hazırlayabilirsin

     

    örnek;

    arşivler açılıyor işte gazete küpürleriyle 2001 krizine gidilen süreç;

    bir zamanlar türkiye algısı diyip 2007-9 arasındaki pkk ile mücadele ile daha sonrasındakü müzakere süreci

    Gazete küpürleriyle bir darbeye doğru 28 şubat

    kardak kayalıllarında ne olmuştu işte o günün gazeteleri

    gezi parkından geriye kalanlar...

     

    böyle uzayıp giser bunu yapınca bana teşekkür edeceksin içinden çünkü bu senin şahsi haberin olacak 15 gün gerisindem başlatabilirsin yazı dizisindeki arşiv haberlerini ve tabiki önemli olanlarıda eklemeyi unutma 

    işte atatürkün bilinmeyen fotoğrafları, yerli sanayi üretimleri  anka hangardan çıktı kirpi yabancıları hayran bıraktı gibi fix haberleride eklemeyi unutma fotogaleri olarak  bu arada arşiv dediğimide fotogaleri olarak yapmalısın

     

    cumhurbaşkanlığı anketi koy mümkünse oy kullanan sayısı 20000 gibi göster ama sonucu  tayyip çıksın ki düzmece olduğu anlaşılmasın şahsi görüşüp tayyip değildir kesinlikle 

     

    sana önerilerim bu kadar hocam bunları yaparsan ve şansın yaver giderse ilk aşamadan kurtuldun demektir artık siteni hosttan sunucuya geçirebilir reklam için firmalarla görüşebilirsin tabiki google senin en büyük müşterin olacak diğerleride yerel reklam verenler haberlerini bekliyoruz


    Ey Türk, Titre ve Kendine Dön! Üstte mavi gök çökmedikçe, Altta yağız yer delinmedikçe, Kim bozabilir senin ilini ve töreni!.. Bilge Kağan
  11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Sigortacı
    DJ_Alper
    DJ_Alper's avatar
    Bilgi/Destek Madalyası
    Kayıt Tarihi: 03/Ocak/2006
    Erkek

    haber ajnslaı üyelik ücretlerini merak ediyorum abone olunca yazarmısın burdan

    ajans kullanmadan c p yaparsan telifden yersin 


    Sorularınızı cilginsigortaci@gmail.com a yazabilirsiniz cevaplar facebook sayfasında >>> facebook.com/cilginsigortaci █║▌│█│║▌║││█║▌║▌║
Toplam Hit: 1745 Toplam Mesaj: 16