Hacklendim - Hangi Açıkla?
-
ZaYGo bunu yazdı:
-----------------------------Alerjik bunu yazdı:
-----------------------------
Hocam büyük olasılık servera giren birinin senin siteyi hedef almış ve sql tablolarına girerek md5 alıp admin şifresini kırıp siteye indexi atmıştır onda açık yok çünkü ama sana tavsiyem eyer bu olay servera girmekten kaynaklanıyosa hostcuya biraz kızman gerekli...
-----------------------------vbulletin md5 kırılmaz :) Ama mysql tablolarından direk admin md5 ini, adamın önceden hazırladıgı bir md5 ile değiştirdiyse olabilir. Ayrıca vb367 kuruluymus.
Hacklenmesine pek şaşırmadım. vbulletin 3.7.0 Beta 6 şuan en güvenli versiyondur. Tabi sürekli betalar çıkıyor. O yüzden güncellemeleri zamanında yapmak önemli.
-----------------------------Zaygo bana heygırlık taslama :D bende biliyorum kırılmaz onun için adam c99dan direk değiştirmişdir md5i :) ayrıca birşeyin betası kullanılmaz ben kullanmıyorum çünkü o adamlar tanıtım için yapıyolar sen direk kurup onu kullanırsan %100 açık olup hacklenmesi yüksek bir oran bence...
-
hajı sende social engineering dalgasına gelmiş olmayasın:)
-
pHpßß kullan.
-
hoca ya serverdan denk getirdi senin siteye yada vbtube xss die bişeyler geçiyodu bi ara belkide o zımbırtı olabilir.
bide lisanssız sürümlere açık kapı bırakıyolar die duymuştun / nekadar doğrudur bilmiyorum...
-
dediniz açıkları nasıl kapatacam smdi ben :d
-
B0LDPiL0T bunu yazdı:
-----------------------------hoca ya serverdan denk getirdi senin siteye yada vbtube xss die bişeyler geçiyodu bi ara belkide o zımbırtı olabilir.
bide lisanssız sürümlere açık kapı bırakıyolar die duymuştun / nekadar doğrudur bilmiyorum...
hoca lisanslı ama onuda ucretsiz buldm ztn, o dediqin zımbırtıyıda arastırdım yok benm sitede :Dedit : açtm forumu hacklenmeyi bekliorm.
off hiçbiseye dokunmadan açtm yne, yne hacklencem of of :D:D nasıl kapatıcaz su isi ya :S şifremi deiştirsem ise yararmı acep :D
-
hackeleyen kişiler genelde nick veya mail adreslerini bırakıyolar nick yazmışsa google da ara msn veya mailini bul ona sor. biraz alttan al belki açığı söler ama sen direk a* dumun cocuu niye hackledin lan beni i.ne dersen sanırım açığı sölemez :/
-
cw den çıktı aq :D al işte..
-
FOXXLY bunu yazdı:
hackeleyen kişiler genelde nick veya mail adreslerini bırakıyolar nick yazmışsa google da ara msn veya mailini bul ona sor. biraz alttan al belki açığı söler ama sen direk a* dumun cocuu niye hackledin lan beni i.ne dersen sanırım açığı sölemez :/
-----------------------------haha :D koptum.
-
güncel sürüme geç hostunu iyi seç dostum şifrelerini değiştir. hacklenmiycek site yoktur ama bunları yaparsan elini kolunu sallayan rahatsız edemez daha öteside yok zaten..