Hakkari"De Çatışma: Beş Şehit (16 Ekim 2008)
-
Hakkari'de terör örgütü PKK mensupları ile güvenlik kuvvetleri arasında çıkan çatışmada dört asker şehit oldu. Aynı bölgede bir helikopterin teknik arıza nedeniyle kırıma uğraması sonucu da bir asker hayatını kaybetti, aralarında tugay komutanının da aralarında bulunduğu 15 asker yaralandı.
Genelkurmay Başkanlığı'nın İnternet sitesinde yer alan açıklamada şöyle denildi:
"Hakkari ili Kavaklı bölgesinde 15 Ekim 2008 tarihinde icra edilen operasyonda görev alan bir komando bölüğünün, teröristlerin muhtemel bulunabileceği yerlere saat: 20.30 civarında manevra yaparken bir patlama olmuş ve bunu takiben teröristlerin açtığı ateş sonucu 4 güvenlik görevlisi şehit olmuştur. Teröristlere şiddetle karşılık verilmesi üzerine, teması keserek kaçmışlardır. Teröristler üzerine açılan yoğun ateş sonucu verdikleri zayiat henüz bilinmemektedir.
Teröristlerin muhtemel kaçış istikametlerini kesmek maksadıyla, helikopterlerle bölgeye gece birlik sevk edilmiştir. Bir helikopterin inişi esnasında meydana gelen teknik arıza sonucu, helikopter kırıma uğramıştır. Bu olayda ağır yaralanan bir güvenlik görevlisi Şırnak Asker Hastanesinde şehit olmuş, aralarında tugay komutanının da bulunduğu 15 personel hafif şekilde yaralanmıştır. Bölgede operasyonlara devam edilmektedir." -
Milletimin başı sağolsun
Taraf'da bayram etsin
-
HolygaN bunu yazdı:
-----------------------------Milletimin başı sağolsun
Taraf'da bayram etsin
-----------------------------
yok taraf götün kına yakacak daha -
Vatan sağolsun.Türk milletine sabır versin rabbimiz.
ben tarafın bi tarafına yakacam bişeler ama kına değil.! saldıralım derim ben:|
-
alıştırdılar bizi. bu haberleri görmek şaşırtmıyor beni artık.. sizi de öyle..
yapmak istediklerine ulaşıyorlar..
-
bu taraf gazetesine cw destek çıkmıştı geçenlerde forumun altında yazıyordu taraf gazetesini desteklemekteyiz gibi bşeler wardı tam metnini hatırlayamadım:S
neden olabilir sizce zıt kutuplar gibi görünüyor dışardan bakınca..
-
orduyu bu sekilde suclayarak yipratarak ne elde edeceklerini insanlar gormuyorlar mi ?
ordunun bilerek mi askerleri sehit ettigine inaniyorlar, bilerek mi olmelerine goz yumduklarini saniyorlar,
orduyu istemeyen ve yipratmaya calisan kisileri ulkeleri bana gore sunlar:
ermenistan, yunanistan, pkk, amerika, rusya, taraf, vakit, asiri dinci gruplar
peki bunlardan hangisi rahat rahat hem bu ulkenin ekmegini yiyor hem bu ulkenin ordusuna yerli yersiz elestirerek yipratmaya calisiyor ?
-
Underzero ordu da yanlış yapanlar eleştirildiğinde tüm ordu zarar görmez.Eğer Türkiye de Demokrasi sağlıklı işleseydi , asker herşeye burnunu sokmasaydı bı eleştiriler normal karşılanırdı.
Bakın İspanyada kadın savunma bakanı 3 komutanı görevinden aldı , kimse Ordu yıprandı , zedelendi demedi.Hatası olan herkes eleştirilebilmeli , görevinden alınabilmeli ki bu hatalar tekrarlanmasın.
Eğer bu eleştiriler daha önceden dikakte alınsaydı bu kadar şehit vermezdik.Koskoca Genel Kurmay Başkanı pkk bu eylemde intihar saldırrsı yapmıştır diyor ama bakın 350 kişilik intihar (!) saldırsı yapan teröristlerden sadece 23 kişi ( hadi 50 olsun ) öldürülebiliniyor.İntihar saldırısı olsa hepsi öldürülürdü.Ya 350 k,işi saldırdı diye abartıyorlar ya da 350 kişilik intihar saldırısı yapan teröristlerin çoğu sağ kurtuldu diyorlaar.İstersenin kimse hataları söylemesin , bu hataları yapanlarda aynen devam etsinler görevlerine , ne de olsa şehit olanlar mehmetçikler , kimse Golf sahasında şehit olmuyor ( ki o komutana bile zamanında haber verilmemiş , belki haber verilse hemen uçaklarla veya helikopterlerle saldırı emri verecekti ) -
o. çocukları helikoptere ateş açmışlar, tuğgeneral yaralanmış
Bir helikopterin inişi esnasında meydana gelen teknik arıza sonucu, helikopter kırıma uğramıştır. Bu olayda ağır yaralanan bir güvenlik görevlisi Şırnak Asker Hastanesinde şehit olmuş, aralarında Tugay Komutanının da bulunduğu 15 personel hafif şekilde yaralanmıştır. Bölgede operasyonlara devam edilmektedir.
tsk.mil.tr
-
student elestirmek var elestirmek var,
adamlarin yaptigi orduyu yipratmaya yonelik degilde ne ?
ornek basliklar : "asker sehit olurken komutan golf oynuyor"
boyle bir basligin sebebi nedir; yanlisi gostermek mi ? yipratmak mi ?
komutan oluyin oldugu zaman haberim yoktu bana bilgi verilmedi diyor. komutana bilgi verilmediyse bu komutanin sucu mu oluyor ?
bak sende yapiyorsun, teroristlerin 350 kisi ile gelip 23 kayip verip gitmelerini soyluyorsun. bunu bir basariymis gibi gosteriyorsun.
pkk oraya baskin duzenlemis ama kahraman mehmetciklerimiz basariyla puskurtmuslerdir. karakoldan iceri girebilmisler mi ? askeri teslim alabilmisler mi ? ordaki Turk bayragini indirip pacavralarini asabilmisler mi ?
pkk nin amaci buydu bunlarin hicbirini yapamadilar.
genel kurmay baskanini elestirebilirsin, kuvvet komutanlarini elestirebilirsin haklari var veya yok ama aktutun olayini biliyorlardi goz gore gore sustular demek elestirmek degildir
orduyu yipratmaktir.
-
underzero bunu yazdı:
-----------------------------student elestirmek var elestirmek var,
adamlarin yaptigi orduyu yipratmaya yonelik degilde ne ?
ornek basliklar : "asker sehit olurken komutan golf oynuyor"
boyle bir basligin sebebi nedir; yanlisi gostermek mi ? yipratmak mi ?
komutan oluyin oldugu zaman haberim yoktu bana bilgi verilmedi diyor. komutana bilgi verilmediyse bu komutanin sucu mu oluyor ?
bak sende yapiyorsun, teroristlerin 350 kisi ile gelip 23 kayip verip gitmelerini soyluyorsun. bunu bir basariymis gibi gosteriyorsun.
pkk oraya baskin duzenlemis ama kahraman mehmetciklerimiz basariyla puskurtmuslerdir. karakoldan iceri girebilmisler mi ? askeri teslim alabilmisler mi ? ordaki Turk bayragini indirip pacavralarini asabilmisler mi ?
pkk nin amaci buydu bunlarin hicbirini yapamadilar.
genel kurmay baskanini elestirebilirsin, kuvvet komutanlarini elestirebilirsin haklari var veya yok ama aktutun olayini biliyorlardi goz gore gore sustular demek elestirmek degildir
orduyu yipratmaktir.
-----------------------------Underzero , ben atöreristler 350 kişi gelip 23 kişi kayıp verdiklerinde onların başarısı olarak görmüyorum , defalarca söyledim ,o kadar teczizata , bordu berelilere , komondolara uçağa , helikoptere rağmen ordu o 350 kişiyi ( ki güya intihar saldırısı için gelmiş ) yok edemiyorsa bunda mutlaka ihanet vardır.Ordunun içinden birileri tam da tezkere tartışılacakken böyle bir saldırıya gözyummuştur.
Eğer intiihar saldırısı olarak nitelendirdiğin bir saldırıda sen intihara gelmiş teröristeri öldüremiyorsan bu onların başarısı değil , oradaki 3-5 komutanın basiretsizliğidir, beceriksizliğidir veya ihanetidir.
Aktütüne saldıran terörister öyle yarım saat çatışıp kaçmamışlar .Saaatlerce çatışma olmuş.Bu gün Türkiyenin en uzak köşesinden oraya F16 ları en fazla 2 saatte gönderirsin.Haberlerde nokta atışı ( hem de geceleyin ) yapan F16 lar gündüz vakti teröristlerin üzerine bomba atamıyorsa boşuna gösteriyorlar o görüntüleri.Helikopterlerle komandoları o saldırıyı yapan teröristlerin arkasına indirip sıkıştıramıyorsan hiç boşuna kuzey Irağa operasyona gitmeyeceksin.Hazır kapana kısılmış olan kendi toprağındakileri yok edemiyorsan demek ki Kuzey Irakta boş kampları , binaları bombalamaya gidiyorsun demektir.
Alacaksın işini yapamayan komutanları görevden ,işini bilenleri getireceksin.Vatan evladı göz göre göre şehid olmayacak.