Halsizliğe Karşı..?
-
zigana bunu yazdı
Sabahları aç karnına mandalina ye . kahvaltıyı 1 saat sonra yap. öğlen yemeklerini terket.
en güzeli bir hobi edin ve onu merak et araştır evde ufak çaptata olsa minik bir atelyen olsun. amaçsız yaşamak kötüdür. sevdiğin ve sevebileceğin bir kaç arkadaş edin. akşamları buluşun olay bu . bolca yürü.
Mandalina almayın hacılar Rusya GDOlu mandalinleri geri yolladı bize dağıtacak canım ülkem.
@Noname hocam kahvaltını iyi yap herkesin dediği gibi çok aşırıya kaçmadan spor iyidir.Bide sabahları duş alıyorsan mümkün olduğunca soğuk duş al.Gün ortası mümkünse 1 saat uyumak iyi gelir.Son olarak müzik dinlenebilir.
-
zigana bunu yazdı
en güzeli bir hobi edin ve onu merak et araştır evde ufak çaptata olsa minik bir atelyen olsun. amaçsız yaşamak kötüdür.
Hacı bak o kadar okudugum şeyden en dişe dokunur tavsiye bu. Ben bi ara aynı senin gibiydim. O anlattıgın hersey bana birebir uymaktaydı. DEli gibiydim resmen ya böyle odaklanamıyodum. Boş boş bakıyodum. Hiçbir şeyi tamamlayamıyordum.
Sonra vitamin almayı denedim. Pharmaton kullandım 1 ay boyunca değişen bişey olmadı. Ama ne zaman kendime zaman ayırıp sevdiğim, sevebileceğim şeyler yaptım o zaman kendime geldim.Benden sana tavsiye uzun yürüyüşler yap. Yürüyüşlerde dinlenirsin. Düşünme şansın olur. Çevrendekilere dikkat etmeye başlarsın, algın açılır. Daha önce farketmediğinşeyleri farkedersen.
Onun dışında bişeyler üretmeye çalış, websitesi yapabiliyosan yap, grafikle ilgileniyosan bişeyler çiz, istiyosan bonsaiye sar olmadı akvaryum yap o da olmadı sakaya, kanaryaya ver kendini hiç olmadı origamı yap yap sevdigin istedigin yapmayı düşündüğün ama ertelediğin bişey varsa onu yap. Yap aga. -
HolyOne bunu yazdı
adam halsizim diyor spor yap diorsunuz =) oyle tawsiye mi olur adamın hali yok ztn.
Hocam daha çok uyu erken yat, arabayla gidecein yakin mesafeye varsa bisikletle git. Akşamları mesela teknoloji seviyorsan bi tekno markete git butun urunlere bak. yuruyusten daha az sıkıcı, zaman hızlı geçior.
Ama 1. sorunun uykusuzluktur buyk ihtimal. Saati uyanmak için değil uyumak için kur bence.
Şeyh haklı aynı durum bende de var tek sorun uykusuzluk.Okuldu derslerdi derken 3 saatlik uykuyla gün geçirmeye çalışıyorum vücudum iyi çöktü
birkaç akşam erken yatmaya başladım inan anında değişimi hissediyorsun.Zaten halsizlik gibi rahatsızlıklar hep uykusuzluğun sonucu fırsatın varsa
7-8 saat uyu hocam hergün.
-
tiroid hormonlarına baktır,(derinde kuruma, soğuğa tölerans kaybolması, kabızlık, saçlarda dökülme falan da yapar ) anemi de neden olabilir ama anemin olsa yüzünde solukluk farkeden biri olurdu.Ve genç yaşta erkekte anemi varlığı genelde hemolitik oluyo, kolonoskopi falan yaptırman gerekebilir öyle bişey çıkarsa ama zannetmiyorum.
B12 düzeyi de önemli olabiliyo bazen. bence git rutin bi hemogramına tiroid fonksiyon testine baktır.
testlerin normal çıkarsa, hiç bi organik nedeni olmayan fibromiyalji sendromu da olabilir.
bukalemun tarafından 21/Kas/12 22:27 tarihinde düzenlenmiştir -
hocam kendini zinde hissetmek istiyorsan ilk iş uyku düzeni. gece 11 - 02 saatleri arası mutlaka uyuyor olman lazım.
diğer muridlerun dediği gibi spor ikinci yapman gereken.
son olarak; birşeylerin parçası ol hocam, sana bilgi yahut kültür anlamında katkısı olan birseylerle uğraş. kös kös oturmak acayip ağırlaştırıyor insanı, hareketli ol hayata karış.
ve en önemlisi mutlaka bir sonraki gün için planlarını yapıp öyle uykuya dal, hele bir sabah olsun o zaman bakarız lafı en büyük aldatmacadır ve gün içinde verimsizligin, bönlüğün ve esneye esneye gezinmenin ana sebeplerindendir. (kişisel fikrim) -
öncelikle yazacaklarımla ilgili dalga geçmemenizi diliyorum :)
hocam bende sürekli yorgunluktan muzdariptim..malum okul,sınavlar falan.ilaç kullanmayı sevmediğim için doğal yollara başvurdum..
doktor tavsiyesi üzerine ceviz+fındık+badem+yer fıstığı dörtlüsünü balla karıştırıp sabah aç karnına bir tatlı kaşığı ye..sonra istersen tüm gün gez dolaş kendini hep enerjik hissediyorsun :)
-
aybke bunu yazdı
öncelikle yazacaklarımla ilgili dalga geçmemenizi diliyorum :)
hocam bende sürekli yorgunluktan muzdariptim..malum okul,sınavlar falan.ilaç kullanmayı sevmediğim için doğal yollara başvurdum..
doktor tavsiyesi üzerine ceviz+fındık+badem+yer fıstığı dörtlüsünü balla karıştırıp sabah aç karnına bir tatlı kaşığı ye..sonra istersen tüm gün gez dolaş kendini hep enerjik hissediyorsun :)
hacı işte erkekle kız arasında farklı etki yapailirim :D
dostum sen git önce kan değerlerini ölçtür. kansızlık belirtilerinden birisi bu. ha vitamn eksikliğinden de olabilir.
belki hiçbişi yoktur alerjin vardır hava değişmesi falan da olabilir.
-
joe_black bunu yazdı
dostum sen git önce kan değerlerini ölçtür. kansızlık belirtilerinden birisi bu. ha vitamn eksikliğinden de olabilir.
belki hiçbişi yoktur alerjin vardır hava değişmesi falan da olabilir.
+1. Ama sen de benim gibi doktora gitmeye üşeniyorsan gece yatmadan önce 1-2 çorba kaşığı pekmez yiyip ya da suya karıştırıp içip yat.Bir haftaya kalmaz muhakemenin arttığını,uykusuzluğun azaldığını göreceksin.İlave olarak maydanoz,ıspanak,kuru incir,balık belirli aralıklarla tüketmeye çalış.Kafayı toparlarsın biraz daha
-
yorganın altına az gir hocu :D şaka bi yana,uykusuzluk tabi ki en temel nedenlerden
-
pharmaton kullanmanı tavsiye ederim gerçekten etkili onun dışında diğer arkadaşlarında dediği gibi uyku düzenini iyi ayarla,,
baktın bunlarda olmuyor hastanede dahiliye servisine git ve kan değerlerini bir ölçtür...