Hamam'da Fotograf Çekmek ?
-
benim aklıma ilk gelen bu tip zımbırtılar ama kimse yazmamış iş görmez mi ?
http://www.hepsiburada.com/liste/sualti-kiliflari/department.aspx?categoryId=1101560
-
LynXMaSTeR bunu yazdıSaNaL_AjaN bunu yazdıLynXMaSTeR bunu yazdı
hocam bu araba camlarına sıkılan buğu önleyiciler var. lensin önüne bi tane UV filtre tak, bu UV filtrenin içine ve dışına da cam buğu önleyicilerden biraz sık, sanırım 3-5 dakika işini görür.
hocam deneyecem tşk ama lense sıkınca mecbur temizlemem gerekecek,temizlemezsem görüntü bozuk çıkabilir ama yinede mantıklı :)
hocam o dediğim zımbırtı özel bi sıvı, sıktıktan sonra ovalayarak yediriosun cama, cam tertemiz, hiçbir iz kalmıyor. çok aşırı buğulanma olayı olacağı zaman hafif ıslaklık oluyor ama o ana gelene kadar işin biter diye tahmin ediorum
hocam bide ben katı el sabununu bir beze sürerek bezdeki sabun ile lensi silince nem tutmayacağını duydum bu konuda fikrin varmı ? eski bir yöntemmiş...Senin yöntemde çok güzel hoşam tşk
-
Gzx bunu yazdıSaNaL_AjaN bunu yazdıGzx bunu yazdı
kendi görüşümü aktarıyorum (kesinlikle emin olarak yazdığım birşey değildir) 3-5 dakka falan sıkıntı yaratmaz bence girmeden önce makinayı sıcak ortamda bulundur ama öyle direk sıcak ortama sokma bulunduğu ortamı yavaş yavaş sıcaklaştır makine mümkün olduğunca ısınsın daha sonra masraf yapmak istemiyorsan bir tane bim poşeti al poşeti makineye geçir posetin açık olan yerinden lensin kafası çıksın sonra poşeti güzelce sardığınadn emin olduktan sonra güzelce bantla herhangi bir sıkıntı olmaz ben bu şekilde firtinada fotoğraf çekmişliğim var :)
ekstra olarak her ihtimale karşı yanında bez bulundur gözlük bezleri dediklerinden buharlaşırsa siliverirsin direk bu şekilde istediğin kadar takılabilirsin sıkıntı olmaz kendi kanaatim
evet hocam araştırmalarım da senin bahsettiğin gibi yapacan başka yolun yok dio :D ama tahminimden zor olacak :(
yok ya herhangi bir zorluğu yok emin olabilirsin :) sadece korkma, korku seni hataya iter rahat ol relax :)
zaten tutupta makineyi suyun altına sokmucağın için çok sıkıntı olmaz poşetlemesen bile olur o kadar çıtkırıldım makineler değil merak etme :) benim makinemin başına geler geldi bilsen :D
makine 2 kere lensin üstüne düştü boyun hizasından
üstüne 0,5 L su serpildi veletler sağolsun su savaşı yaparlerken makineyi hedef aldılar
sayısız defa sağa sola çarpıldı makine
vsvshala sağlamdı çalınana kadar :D
edit:@BosphorusPasha nın avatarı makinemden kalan hatıralar arasında hatta :(
yaa korku değil de bi konuda tecrübesizlik beni biraz düşündürüyor ama inanıyorum ki olacak hepiniz bir fikir sundunuz tşk ederim bir çok kafamdaki soru işareti kalktı.Senin alette sağlammış heee :))
-
resulkaynar bunu yazdı
gopro fikrini bende desteklerim. Su altı çekimi için zaten, bi de yarı yolda bırakmayan bir makine, çok da pahalı değil.
evet hocam bende deneyecem ortalama fiyatı gördüğüm kadarıyla 700 800 tl kadar.En sağlıklısı o olacak gibi
-
g2k bunu yazdı
http://www.hepsiburada.com/liste/sualti-kiliflari/department.aspx?categoryId=1101560
yazanlar oldu hocam buda alternatifler arasında tşk
-
SaNaL_AjaN bunu yazdıg2k bunu yazdı
suyun altına girmiceksin ki hocam bence gereksiz :)
ayrıca bunlar slr makineler için değil hiçmi dikkat etmediniz :)
edit:slr için olanlar daha pahalı
Gzx tarafından 08/Mar/13 18:39 tarihinde düzenlenmiştir -
makine değiştirebilirim demişşin motorlu lens kullanan bi makine sec tavsitem nikon d7000 ben kullanıyorum gecen ay okul gereği hamamda iç çekim yapmam gerekti ortama ısınması 1dk sürdü sonrasında hiçbir sorun yaşamadım hee bide filtre kullanmanı tavsiye ederim
TrC tarafından 08/Mar/13 19:59 tarihinde düzenlenmiştir -
müşterisi olmayan bi hamamla geceden anlaş. hamamı bi günlüğüne yakmayıversinler sende rahat rahat çekersin fotonu .. sonuçta fotonun sıcakta veya soğukta çekildiği yazmıcek üstünde. nemdende kaçıyosun hem.:D
-
Gzx bunu yazdıSaNaL_AjaN bunu yazdıg2k bunu yazdı
suyun altına girmiceksin ki hocam bence gereksiz :)
ayrıca bunlar slr makineler için değil hiçmi dikkat etmediniz :)
edit:slr için olanlar daha pahalı
hocam su girmesinden korktuğumuz için değil de nemden dolayı düşünüyorduk o yüzdn tşk
-
TrC bunu yazdı
makine değiştirebilirim demişşin motorlu lens kullanan bi makine sec tavsitem nikon d7000 ben kullanıyorum gecen ay okul gereği hamamda iç çekim yapmam gerekti ortama ısınması 1dk sürdü sonrasında hiçbir sorun yaşamadım hee bide filtre kullanmanı tavsiye ederim
anladım hocam.Peki çekim esnasında hamam sıcakmıydı ? eğer sıcaksa lens ucunu buğlandırmadan çekim yapabildiniz mi yada nasıl çözüm yarattınız ?