folder Tahribat.com Forumları
linefolder Eğitim & Ödev & Bilimsel Döküman
linefolder Hangi Dil Nerede Karşımıza Çıkar (2.Dil Öğrenme Sorunsalı)



Hangi Dil Nerede Karşımıza Çıkar (2.Dil Öğrenme Sorunsalı)

  1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    herrero
    herrero's avatar
    Kayıt Tarihi: 06/Haziran/2015
    Erkek

    @317seref hocam İspanyolca ne yazık ki ülkemizde yaygın bir dil değil. Kullanım alanları çok kısıtlı. Yani ülke olarak turizm konusunda gerilediğimiz için çok fazla İspanyolca konuşan turist ile karşılaşmak pek mümkün olmuyor. Bir dönem altyapı projelerinde İspanyollar boy gösterdi ama sonra ihale alamayınca onlar da kayboldu gitti. Beni sorarsan da vatan aşığı bir insan olarak Dışişlerine girmeye çalıştım ama mülakatlarda elendim. O yüzden şu an da İspanyoca'dan ziyade İngilizce gerektiren bir işte çalışıyorum.  İspanyolca okuduğum için hiç pişman olmadım. Bu dil sayesinde çok güzel arkadaşlıklar edindim. Ama profesyonel olarak Türkiye'de sana artı değer katacak bir değil malesef. Ancak yurtdışına gitme hayali varsa emin ol hobi olarak bile belli bir seviyeye getirsen çok faydasını görürsün. Ülkemizde şu an en geçerli diller Almanca, Rusça ve Arapça. Bunları bilirsen hem devlette hem özelde illa ki birşeyler çıkıyor.

  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    RitmFarbRacourci
    RitmFarbRacourci's avatar
    Kayıt Tarihi: 14/Mart/2008
    Erkek
    herrero bunu yazdı

    " ... .Ülkemizde şu an en geçerli diller Almanca, Rusça ve Arapça. ... "Bunları bilirsen, hem devlette hem özelde, illa ki birşeyler çıkıyor.



    Merhaba yeniden

    Alıntıyı öylesine yaptım.

    Asıl merak ettiğim konuya dönersem:

    Bu İspanyolca ile ilgili, J ve H, Harflerinin dışında, özel olarak Başkaca neler söyleyebilirsin. Tabii vaktin olduğu kadarıyla.

    Özelde benim merak ettiklerim:

    Yazıldığında, farklı Okunan(yada Seslendirildiğinde{Okunduğunda}, Farklı yazılan harfler) başkaca Sesler ve/veya bitişik Sesli/Sessiz harfler grubu var mı?

    Tam örnekleyemiyorum ama Almancada : "TschüSS" , "Çüz" ^^D diye okunuyor ya, bunun gibi, örnekler var mı?

    Bir başka örnek: Kelime içerisinde geçen "ai" HarfGrubu, "ey" diye Okunuyor @@, ). Kelime olarak, örnek veremedim ben yine, sen anla.

    Gibi gibi..

    teşekkürler yeniden.


    RitmFarbRacourci tarafından 23/Nis/18 20:48 tarihinde düzenlenmiştir

    I'şıkY'ılı;^^`) Zk't^^` RnSySyTk.Ödl.SpRtÇzBşBkYd Kryptia.agogE Sa'd-l'Suûd az.ç'k 'lmyn'Dşn Pnct'tnAnNttn Blgi,YpBlgi 'Ct'nDrm.CmdyDrm.MdrnDrm hRşYdşR ClptcPth'Strsm M'nPhs' Ld,X/Y YrYnZmnGrçklk,AlgBzklğ KrzFrst'tr Tiytr' Pugchv,Jtrn,İmmlmn,FllngLef,Pik' SuprmcySprrty CoBehTh elFnmno:NzrioRonldo AdnKy TkSs,TkHrf(?) .RtNsTk.KvMp.Mk.TrmDyn ScklkNmRzgr ŞkHcBy ccp.kky Snrlr'Çz SnaSnLzmsn 'NsnKsknçtr BgDppr.MagllnCl'ds.S'thCro's Ch'kW'ng CreazioneDiAdamo^^`, Arctrs.Spic' ArcScnd,YySnye TrbProp,TrbJet,TrbFan ~3.10^5km/sn~343m/sn ~900-1240m/snMacH RamJt,ScRamJt Przdi^^' Tbu.XL Prsek MAtv^^` mLAT G'dWllHnting(f). 3id't^^` TareZmenPr ParaMotor TrflrVArsİlşklr (-)+.(/)*,~ ZminŞkil . ..Bu imza @SubZero tarafindan degistirilmistir. "Bu kadar uzun karmakarisik bir imza yapma diye uyardim ama heeheeeey(^^D)_hey kim söylüyor, kim dinliyor." Imzanizi SubZero'ya bilgi vermeden degistirmeyiniz. Tesekkurler...
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    kofcu
    kofcu's avatar
    Kayıt Tarihi: 29/Ağustos/2014
    Erkek

    Arkadaşlar ek yapmak istedim. Hepimiz kendimize göre tavsiyede bulunmuşuz ama soru başlığına uygun şekilde index çıkarsak nasıl olur? Mesela ben İspanyolca demiştim, sanatsal ve kültürel sebeplerden dolayı.

    Bi de yanlış anlaşılmışım, İspanyolca bilmiyorum ama yeni dil öğrenecek zamanım ve imkânım olsa İspanyolca öğrenirdim demek istedim.

    Arapça: sokakta ve işyerlerinde

    İspanyolca: sanatsal ve kültürel etkinliklerde


    ben de sevgiden yanayım...
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ombra
    ombra's avatar
    Kayıt Tarihi: 04/Eylül/2005
    Erkek

    Hangi amaç için öğrenmek istiyorsun. Eğer iş için diyorsan. Hangi işi ve çalışacağın alan hangi bölgeleri kapsıyor.  Ona bak. Mesela ben İngilizcem iyidir. Uzun süreli Amerika tecrübemde var. Ancak Arap ülkeleri ve Çin ile iş yapıyorum. Çinde İngilizce çok fayda etmiyor. Bilmiyorlar, biliyorum diyeni de aksandan anlamıyorsun. Aksanları çok kötü. Arap ülkelerinde iyi kötü anlaşıyoruz. Mesela iş gezisi için gittiğimde yanımdaki arkadaşımın İngilizcesi çok iyi değildi. Ancak adamın inanılmaz bir özgüveni vardı ve Araplarda native speaker olmadığı için anlaşıyordu. Hatta hareketlerinden sempati bile toplamıştı.

    İngilizcenin ne seviyede olduğuna ve  native speaker ile anlaşıp anlaşamayacağına sen karar ver. Eğer bu bana yeter diyorsan ondan sonra bence 2.dile geç.  Yoksa dil öğrenmek uzun bir süreç. Hatta Amerikalıların İngilizceleri ile İngilizlerin ingilizcesinde bile fark var, bunu dile hakim oldukça anlıyorsun.

    Bana kalırsa Arapça (adamlarda para var üretim pek yok), Çince(adamların sanayisi iyi ve ucuza temin edebiliyorsun.) yada İspanyolca öğren.

    Ama İspanyolcanın şu sıkıntısı var. Mesela Latin arkadaşlarımda vardı. Ağırlıklı olarak Meksika, Arjantin ve Şilili. Adamlar birbirleriyle anlaşıyorlardı. Sıkıntı yoktu. Ama dedikleri şey onlar farklı konuşuyor. Bazı şeylerini anlamıyoruz. Hatta Latinler arasında en farklı konuşanlar Meksikalı ve Arjantinliymiş. Hatta arjantinli arkadaşım bizim dilimiz İtalyancaya daha çok benziyor demişti. Aksan farklılılarına girmiyorum.  Ben hatta şuna yorumlamıştım. Dil yaşayan bir varlıktır. Zamanla evriliyor ve değişiyor. Buna da koşullar etki ediyor. En basitinden Azerbeycan Türkleri ile biz adamların konuşlarını anlıyoruz. Bizde konuştuğumuzda onlarda anlıyor. Ama onlar gibi konuşmamız çok zor.

     

    Not: Eğer işe ticaret amaçlı bakıyorsan iş kurayım, iyi para kazanayım. Bu sadece çok iyi dil bilmeyle olmuyor. Belli bir maddiyat, özgüven ve tecrübe ile oluyor. Yurt dışında dil bilmeden adam gibi eğitimi olmadan cebinde 300-500 dolar oara ile gelip, iyi iş kurup iyi paralar kazananlarıda gördüm. İyi eğitimi, parası ve dili olup batanları da. Ha bu demek değil sıfırdan gelen zengin olur yada parası olan batar. O size kalmış bir olay.

  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Yucel
    Yucel's avatar
    Kayıt Tarihi: 16/Haziran/2006
    Erkek

    İspanyolca öğrenmeni tavsiye ederim. İspanyolca'yı tam anlamıyla kavrarsan Portekizce, Fransızca ve İtalyanca'ya da nispeten zıplayabilirsin. Fransız, İtalyan ve Portekizli arkadaşlarım çok kolay öğreniyorlardı İspanyolca'yı. Mesela bir kelime'yi ispanyolca'da bilemediklerinde fransızca, italyanca ya da portekizce'den yuvarlayıp seslendirdiklerinde ispanyollar "ha tamam sen şunu demek istiyosun" diyip tamamlıyorlardı :)

    6 ay boyunca Budapeşte'de ve Malaga'da kaldım. Bu süre zarfında ispanyolca çokca, kısmen de macarca ve yunanca ile içli dışlı oldum. İspanyolca gerçekten öğrenmesi zevkli ve anlaşılır bir dil. İlk başta sıfatları sona atma durumu, la ve el artikelleri gibi konularda zorlanabilirsin ama zamanla kelimeleri isim soyisim gibi hafızana attıkça; örneğin; la mujer, el hombre, la mesa vb. aklında kalıyor. Macarca'da ise Türkçe ile ortak kelime çokca. Alma-Elma, Kapu-Kapı, Pabuç-Pabuç, Cep-Zseb,  gibi. Aynı şekilde sondan eklemeli bir dil. Fakat telaffuzu biraz zor. Diğer bir yandan Yunanca için konuşmak gerekirse, ortak kelimeler yine Macarca'dan daha fazla diyebilirim. Alfabesi de çoğunu matematikden aşinasındır, alfa beta gama zeta teta gibi. Çoğu kelimenin sonuna -i eki getirerek kelimeyi yunanca yapabiliyorsun :p Tabi bu söylediklerim bir dil'i kolaylaştırmıyor, emek gerektiriyor.

    Velhasıl kelam, hobi olarak öğrenmek istersen İspanyolca, Turizm vs. dersen Almanca & Rusça, Ticaret de Arapça gibi duruyor.


    less than one, more than zero.
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    RitmFarbRacourci
    RitmFarbRacourci's avatar
    Kayıt Tarihi: 14/Mart/2008
    Erkek
    ombra bunu yazdı

    "… Hatta *hareketlerinden* sempati bile toplamıştı.…"




    Alıntıladığım kısım içerisindeki, ama özellikle "*" `lar arasındaki kelimeden hareket`le, biraz dâhâ Detaylandırabilir misin?

    Gerçi, Birinci(1.) ParaGrafının Sondan bir önceki cümle, ve O`ndan bir Önceki cümle ile, açıklamışsın; lâkin benim Merak ettiğim, dâhâ çok, "Benden Dil`ine" yansıyan bir durum var mıdır?

    Kültürden, Dinden, Kadın-Erkek ilişkilerinden, Grup halinde , ve/veya bir köşede İkili-ilişkiler halindeykenki Hareketlerinde(BedenDilinde), Ne gibi farklılıklar gördün?

    Hâni, biraz daha açıklamak gerekirse: Ellerin içini ve/veya Dışını göstermek, işaret parmağıyla göstermek, Omuzuna yan`ından temas etmek, Ayakların açık ve/veya kapalı konumu, Alçak ve/veya yüksek sesle (Tiz`den, Bas`dan, Yumuşak, uzatarak, kısaltarak ) konuşmak, Konuşurken kafayı yana yatırmak, Vücudu biraz daha Öne ve/veya geriye yatırmak, Aradaki Mesafeyi daraltmak(kişisel sınırları(?) AşMadan{bir Yumruk yada KolBoyu mesafesini}),
    gibi gibi.

    Para, Genel görünüm(Giyim-Kuşam), ve yabancı Dil kısmını Hariç tutuyorum.

    Tşkler.


    @Yucel , bu arada, Sana da tşkler.
    "... İlk başta sıfatları, sona atma durumu; la ve el artikelleri gibi konularda zorlanabilirsin; ama zamanla kelimeleri, isim-soyisim gibi, hafızana attıkça; örneğin; la mujer, el hombre, la mesa v.b., aklında kalıyor. ..


    <


    RitmFarbRacourci tarafından 25/Nis/18 07:54 tarihinde düzenlenmiştir

    I'şıkY'ılı;^^`) Zk't^^` RnSySyTk.Ödl.SpRtÇzBşBkYd Kryptia.agogE Sa'd-l'Suûd az.ç'k 'lmyn'Dşn Pnct'tnAnNttn Blgi,YpBlgi 'Ct'nDrm.CmdyDrm.MdrnDrm hRşYdşR ClptcPth'Strsm M'nPhs' Ld,X/Y YrYnZmnGrçklk,AlgBzklğ KrzFrst'tr Tiytr' Pugchv,Jtrn,İmmlmn,FllngLef,Pik' SuprmcySprrty CoBehTh elFnmno:NzrioRonldo AdnKy TkSs,TkHrf(?) .RtNsTk.KvMp.Mk.TrmDyn ScklkNmRzgr ŞkHcBy ccp.kky Snrlr'Çz SnaSnLzmsn 'NsnKsknçtr BgDppr.MagllnCl'ds.S'thCro's Ch'kW'ng CreazioneDiAdamo^^`, Arctrs.Spic' ArcScnd,YySnye TrbProp,TrbJet,TrbFan ~3.10^5km/sn~343m/sn ~900-1240m/snMacH RamJt,ScRamJt Przdi^^' Tbu.XL Prsek MAtv^^` mLAT G'dWllHnting(f). 3id't^^` TareZmenPr ParaMotor TrflrVArsİlşklr (-)+.(/)*,~ ZminŞkil . ..Bu imza @SubZero tarafindan degistirilmistir. "Bu kadar uzun karmakarisik bir imza yapma diye uyardim ama heeheeeey(^^D)_hey kim söylüyor, kim dinliyor." Imzanizi SubZero'ya bilgi vermeden degistirmeyiniz. Tesekkurler...
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    NoktaliVirgul
    NoktaliVirgul's avatar
    Kayıt Tarihi: 02/Temmuz/2007
    Erkek

    sokakta fransızca biliyorum diyip burjuva havasına sahip olmak para kazandırmayacak. Çince daha mantıklı


    If my calculations are correct, when this baby hits eighty-eight miles per hour... you"re gonna see some serious shit.
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ombra
    ombra's avatar
    Kayıt Tarihi: 04/Eylül/2005
    Erkek

    Öncelikle kol boyu, el ayak yönü şu bu genel olarak çok dikkat etmedim. Ancak Araplarında bizler gibi bişeyler anlatırken el kol hareketi çok fazla. Özellikle sinirlenirken. Kadına çok değer vermiyorlar. Kendilerinin yaptıkları bir hareketi kadın yaptığında ayıp olarak görüyorlar. İçki içmek yada karşı cinsle konuşmak gibi yakın temasa girmek.

    Özelikle vücut dili milletlere has olsada bazı hareketler ortaktır.

    Mesela genelde güler yüzlü olun. Sırıtmayın tatlı bir tebessüm yeterlidir. Konuşurken orta tonda konuşun. Çok yüksek sesli konuşunca karşı taraf yanlış anlayabiliyor. Ancak iş ticaret olunca bazı yerlerde sesi biraz yükseltmek gerekiyor. Arkadaşım çok fazla vücut teması yapan bir insandı. Araplara 40 yıllık arkadaşı gibi elini omzuna atardı. Bunda tabi özgüveninin payı vardı. Ben bazı şeylerde acaba yanlış anlarlar mı diye düşünene kadar. O gider konuşurdu, iyi kötü işi bağlardı. Tersleseler bile pek iplemeyen takmayan biriydi.

  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    RitmFarbRacourci
    RitmFarbRacourci's avatar
    Kayıt Tarihi: 14/Mart/2008
    Erkek
    ombra bunu yazdı

    Özelikle vücut dili, milletlere has olsa da, bazı hareketler ortaktır.

    Mesela genelde, güler yüzlü olun.

    Sırıtmayın, tatlı bir tebessüm, yeterlidir.

    Konuşurken, orta tonda konuşun. Çok yüksek sesli konuşunca, karşı taraf, yanlış anlayabiliyor.

    Ancak iş, ticaret olunca, bazı yerlerde sesi, biraz yükseltmek gerekiyor.

    Arkadaşım, çok fazla vücut teması yapan, bir insandı. Araplara, 40 yıllık arkadaşı gibi ,elini, omzuna atardı.

    Bunda tabi ,özgüveninin payı vardı. Ben, bazı şeylerde acaba yanlış anlarlar mı, diye düşünene kadar, O gider konuşurdu; iyi kötü, işi bağlardı.

    Tersleseler bile, pek iplemeyen, takmayan biriydi.




    Tşkler. Cidden. özellikle Son ParaGraf ve hemen önündeki ParaGrafımsı tam aradığım cümleler.

    Nokta atışı cümleler kurmuşsun.

    Hele, vurgulamadığım 2tane kesin yargın var ki; 10numara, 5Yıldız, 1.Sınıf.

    Tâbi , bunlar benim düşüncelerim.


    Tekrâren Teşekkür ederim.


    Yeniden bir Not:
    Yüksek Ses kullanma ifadesiyle, kendimi tam olarak anlatamamışım. Normalde, Artikülasyon ve Diksiyon, kelimeleri üzerinden yürümem gerekiyordu oysa. Ne bileyim, kelimelerin ilk hecelerinde yada son hecelerinde vurgulamak mi gerekiyor. Nefes alma ve verme, süreçleri de var örneğin.

    Konuşurken, arada bir Vurgulanması gereken yerlerde, Sesin yükseltilmesi gerekebilir , diye düşünmüştüm.

    Bir diğer konuda, bu AnaHaber sunucuları Arada bir dikkat çekmek için Kaşlarını hareket ettirip gözlerini büyütüyorlar. Gerçi kimileri bunu ters uyguluyor gibi geliyor bana. @@,) özellikle bu FoxTV deki TOSUN Gülbin ve sabah haberlerindeki eleman (ailenizin oğlu bilmem ne ^^D)) yapıyor. ^^D) . İnsan doğası herhalde, hareketli şeylere kolay odaklanabiliyoruz.



    RitmFarbRacourci tarafından 25/Nis/18 15:41 tarihinde düzenlenmiştir

    I'şıkY'ılı;^^`) Zk't^^` RnSySyTk.Ödl.SpRtÇzBşBkYd Kryptia.agogE Sa'd-l'Suûd az.ç'k 'lmyn'Dşn Pnct'tnAnNttn Blgi,YpBlgi 'Ct'nDrm.CmdyDrm.MdrnDrm hRşYdşR ClptcPth'Strsm M'nPhs' Ld,X/Y YrYnZmnGrçklk,AlgBzklğ KrzFrst'tr Tiytr' Pugchv,Jtrn,İmmlmn,FllngLef,Pik' SuprmcySprrty CoBehTh elFnmno:NzrioRonldo AdnKy TkSs,TkHrf(?) .RtNsTk.KvMp.Mk.TrmDyn ScklkNmRzgr ŞkHcBy ccp.kky Snrlr'Çz SnaSnLzmsn 'NsnKsknçtr BgDppr.MagllnCl'ds.S'thCro's Ch'kW'ng CreazioneDiAdamo^^`, Arctrs.Spic' ArcScnd,YySnye TrbProp,TrbJet,TrbFan ~3.10^5km/sn~343m/sn ~900-1240m/snMacH RamJt,ScRamJt Przdi^^' Tbu.XL Prsek MAtv^^` mLAT G'dWllHnting(f). 3id't^^` TareZmenPr ParaMotor TrflrVArsİlşklr (-)+.(/)*,~ ZminŞkil . ..Bu imza @SubZero tarafindan degistirilmistir. "Bu kadar uzun karmakarisik bir imza yapma diye uyardim ama heeheeeey(^^D)_hey kim söylüyor, kim dinliyor." Imzanizi SubZero'ya bilgi vermeden degistirmeyiniz. Tesekkurler...
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    317seref
    317seref's avatar
    Kayıt Tarihi: 02/Ağustos/2005
    Erkek

    Kafamda ispanyolca olarak bitirip belirledim hocalar.Suanda Barcelonada stajdayim bir yandanda bir kac odev isimle ugrasiyorum.
    Ispanyolca icin dusunceleriniz ve onerileriniz varsa rica edeyim sizlerden.Bol tesekkur!


    ## sen istiyor duj verecek yüz daha
Toplam Hit: 4163 Toplam Mesaj: 31
kültür 2.dil dillerin önemi dil öğrenme