Hangi Harici Harddisk Kutusunu Alayım?
-
Merhaba arkadaşlar,
Hepsiburada.com'da 2 adet Quake markalı harddisk kutusu var. Biri gd35617 diğeri ise gd35621 model. Sonu 21'le bitenin daha yüksek model olması lazım ama fiyatı daha ucuz, üstelik 17'nin yüzde 40 indirimli fiyatının bu olduğu iddia ediliyor. Bu işte bir bit yeniği var gibime geldi siz ne diyorsunuz? Ayrıca Quake markasının websitesini bulamadım, bulabilecek olan var mı?
-
up
-
muhtemelen pek bi farkı yoktur hocam almışken usb 3.0 alsana ?
bence
GD35621 in tipi daha güzel ondan al bence
-
17 milyona vatandan aldıydım hdd yi bile bozdu :D öyle bişi almada seninkilerin tipi güzel..
-
Bencede hocam almışken 3.0 yada e sata çıkışı tercih edebilirsin.Büyük dosya aktarımlarında saatlerce sürmesi sinirlerinizi bozabilir :)
-
fiyatı uygun bir tane 3.0 tavsiye edebilir misiniz hocalar?
-
Bende;
1 Adet : Quake GD35621 Sata 3,5” Harici Hard Disk Kutusu - Siyah (Bundan)
1 Adet : FRISBY FHC-3520S 3.5" SATA HARDDISK KUTUSU USB 3.0 - SİYAH (Bundan)
Var. İkisinden de memnunum ama USB 3.0 daha iyi. Tavsiye ederim.
BaD_BoYs tarafından 27/Nis/13 14:06 tarihinde düzenlenmiştir -
kutuya gerek kalmadan sadece aparatla halledebiliyor muyuz bu işi? satışlan böyle bir aparat var mı?
-
Evet var dostum resmi aşağıda. IDE & SATA to USB diye aratırsan bulursun. Ama kutu alman daha faydalı olacaktır bu ürün daha çok teknik servisler için tak çıkar işlerinin çok olduğu yerlerde kullanılıyor.
http://www.bitenekadar.com/yeni-nesil-sata-ve-ide-usb-cevirici-adaptor-seti-34955-firsat-urun
-
müritler 2.5 " harici wd pasaport 1 tb var elimde. 4 5 gündür çalışmıyor.
kabloyu takınca ışığı flashör gibi ışığı yanıp yanıp sönüyo arka arkaya. hdd den de çalışma sesi geliyo. 5 10 sn sonra sanki bi yere sürtüyo gibi tırk tırk diye ses geliyo. baya bi bekliyom 20 25 dk falan ama pc görmüyor. ne hata veriyor ne pcde yönette gözüküyor. wdnin quick formatter firmware ve driver update prolarını yükledim ama gene görünmüyor. kabloda arıza var gibiydi (ara sıra oynatınca bağlantı kopuyodu) s2 nin kablosuyla denedim bir süre önce onla çalışıyodu 10 15 gün önce ama 4 5 gündür pc ye tanıtamıyorum.
kutuyu değiştirmeyi düşünüyorum bir de öyle denicem kutuyu açtım hddyi çıkardım usb girişi lehimli. ben buna uygun hangi kutuyu almam lazım.
daha önce 2.5 hdd alıp kutuya koyup harici yapmıştım ama bu gibi usbsi lehimli değildi.
resim yüklüyorumkutu tavsiye edebilecek ya da sorunumun ne olduğunu çözümünü söyleyecek birisi var mı?
kendi orj kablosunda temassızlık vardı bazen hafif pcyi oynatınca falan gidip geliyodu. acaba sürekli bağlantı kopup gelmesinden mi bozuldu? çözüm ne olabilir.
windows 7 xp ve pardusta denedim, 2 kablo ile 3 farklı pcde denedim ama sonuç aynı görmüyor..
-
Coiner bunu yazdı
Evet var dostum resmi aşağıda. IDE & SATA to USB diye aratırsan bulursun. Ama kutu alman daha faydalı olacaktır bu ürün daha çok teknik servisler için tak çıkar işlerinin çok olduğu yerlerde kullanılıyor.
http://www.bitenekadar.com/yeni-nesil-sata-ve-ide-usb-cevirici-adaptor-seti-34955-firsat-urun
Bunun fiyatı da az değilmiş hocam 7-8 lira olur diye ummuştum. Bu parayı vereceğime 12 lira daha verip kutuyu almak daha mantıklı.