Hangi Kapı?
-
zamanın birinde bir adam yargılanır.Öyle bir şey yapmıştır ki cezası idamdır.Ama masumdurda.Samaları gerekir.İdamdı özgürlüktü karar veremezler
ve kaderini kendisinin belirlemesini isterler.
bi odaya sokarlar bunu 2 tane kapı vardır.Kapılardan birinin ardında cellat diğerinin ardındaysa özgürlük vardır.Kapıların önündeyse birer adam vardır.Bu adamlardan biri sürekli yalan diğeriyse doğru söylemektedir.ve kapıların ardında ne olduğunu sadece bu iki adam bilmektedir.
mahkuma derler ki;
kapı bekçilerinden birine bir soru sorma hakkın vardır.İstediğin kapıyı seç.
mahkum kapı bekçilerinden birine öyle bir soru sorar ki doğru kapının hangisi olduğunu öğrenir.
sizden bu sorunun ne olduğunu istiyorumNot: Bosuna internetten arastırmayın bulursanız bile benımkı kadar net bi cvpı yok :)
Alıntı deqıldır!
-
s3rs3ri bunu yazdı:
-----------------------------cellat nerede
-----------------------------Tam olarak okumadın heralde :D
Bi kapıda Özgürlük diger kapıda cellat var
-
bunu daha önceden duymuştumda unuttum cevabını tüh :) kısa bi soru soruyodu sankı
-
1011010 bunu yazdı:
-----------------------------
bunu daha önceden duymuştumda unuttum cevabını tüh :) kısa bi soru soruyodu sankı
Mantıklı bir kac kelime :) -
dogru söyleyene sorar özgürlük hangi kapıda diye :S Merak ettim baya bi :D
-
fisek bunu yazdı:
dogru söyleyene sorar özgürlük hangi kapıda diye :S Merak ettim baya bi :D
-----------------------------Doğru & Yalan söyleyenin hangisini oldugunu bilmiyor ki :/
-
"Arkadaşına sorsam doğru kapının hangisi olduğunu söylerdi?" diye sorar... Verilecek cevap ise her zaman yanlış kapıdır.
Doğal olarak adam diğerinden çıkar gider =)
-
ZoktriP bunu yazdı:
-----------------------------"Arkadaşına sorsam doğru kapının hangisi olduğunu söylerdi?" diye sorar... Verilecek cevap ise her zaman yanlış kapıdır.
Cevap bu...
-
Andrei bunu yazdı:
-----------------------------ZoktriP bunu yazdı:
-----------------------------"Arkadaşına sorsam doğru kapının hangisi olduğunu söylerdi?" diye sorar... Verilecek cevap ise her zaman yanlış kapıdır.
Cevap bu...
-----------------------------emin misin ?
-
Büyük ihtimal,aynı soruyu bana bi yarısmavari bişeyde sormuslardı...
-
Ben eminim, istediğiniz kombinasyon şeklinde yerleştirip istediğiniz adama sorun, her halükarda yanlış kapı çıkacak...