Hangi Macbook

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    patates
    patates's avatar
    Erkek

arkdaşlar hiç macbook kullanmadım. Gçene yıl androidden iphone a geçtim. artık masa üstüne hiç oturmuyorum. 

macbook alırsam yatarken ederken öyle kucağımda birşey izlemek telefonla paralelel kullanmak bakımından düşünüyorum. 

oyun vs düşünmüyorum ps 5 var.

birde belki mini video düzenlemeler yapabilirim insragram için.  fakat hangi model işimi görür bilmiyorum . prolar var 100.000 küsü bunlar biraz aşırı geliyor gibi bana . kullanan ve şu işini görür şunlara bak dediğiğin modeller olabilir

2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Antikky
    Antikky's avatar
    Üstün Hizmet Madalyası Üstün Hizmet Madalyası
    Erkek

+1

Hatta 2. elde air bulursan o da olur.

Umursamaz Tavrımın Hastası Olunuz.
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    LynXMaSTeR
    LynXMaSTeR's avatar
    Erkek

Hocam m2 alınabilecek en kötü ssd yi barındırıyor içinde, m1 in yarısı oranında okuma/yazma hızları. Alınabiliyorsa m4>m3>m1 şeklinde tavsiye edebilirim.

İkinci el düşünürsen m1 16gb satıyorum bu arada.

LynXMaSTeR tarafından 20/Oca/26 19:08 tarihinde düzenlenmiştir

goo.gl/qBNZmW
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    shock56
    shock56's avatar
    Erkek
    LynXMaSTeR bunu yazdı

Hocam m2 alınabilecek en kötü ssd yi barındırıyor içinde, m1 in yarısı oranında okuma/yazma hızları. Alınabiliyorsa m4>m3>m1 şeklinde tavsiye edebilirim.

Evet hocam, ama @patates hocamın kullanım senaryosuna göre bu SSD hız farkını hissedeceğini pek düşünmüyorum.

Ayrıca M2 ve üstü modellerde MagSafe şarj girişi olduğu için, cihaz şarjdayken iki Type-C portu da boş kalıyor, bu da günlük kullanımda ciddi bir artı.

Eğer fiyat farkı önemli değil dersen, M4 Air'ler daha iyi tabii. Ama arada 11.000 TL fark var.

6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    erebos
    erebos's avatar
    Erkek
    shock56 bunu yazdı
    LynXMaSTeR bunu yazdı

Evet hocam, ama @patates hocamın kullanım senaryosuna göre bu SSD hız farkını hissedeceğini pek düşünmüyorum.

Ayrıca M2 ve üstü modellerde MagSafe şarj girişi olduğu için, cihaz şarjdayken iki Type-C portu da boş kalıyor, bu da günlük kullanımda ciddi bir artı.

Eğer fiyat farkı önemli değil dersen, M4 Air'ler daha iyi tabii. Ama arada 11.000 TL fark var.

evet hocam kasa değişikliği var malesef, m1 prolar şuan en iyi fiyat performans ürünleri ama airler m2 den başlıyor malesef. 

patates hocam bütçe yazmamışsın ama en ucuz olanını istiyorsan 16gb m2 macbook air alabilirsin, 2. ellerini 25 civarına bitirirsin.

bütçe sıkıntım yok diyorsan m4 al, hem işlemcisi 3nm(az enerji) hem de standart kullanımda 2 kat hızlı,bir de tabi 38 tops olduğu için bu ai mevzularında daha uzun ömürlü olur. 11 bin farka değer bence en az 4 sene fazladan rahat kullanırsın çünkü

ayrıca laptop özelliğini hiç kullanmayacaksan yani klavye olarak, 13 inch ipad de düşünebilirsin m3 işlemcilisi m2 macbook airden ucuz

Zira Kalemler kaldırılmış,sayfalar kurumuştur.
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    patates
    patates's avatar
    Erkek
    shock56 bunu yazdı
    LynXMaSTeR bunu yazdı

hocam geçen haftalarda senin konunu gördüm . Fikir zaten tamamen senin konudan çıktı. Bütçe 50 60 var am aşimi 100 üstünede çıkmak istemem durduk yere. sanıyorum bu durumda pro değil m4 işlemcili air almam işimi görüyor gibi

8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Huerfanos
    Huerfanos's avatar
    Erkek

m4 air 13.6 kullanıyorum. prodan geçersen sadece ekran kalitesi üzer ama daha önce hiç kullanmadıysan harika. ben de ilk kez mac kullanmaya başladım bu cihazda, başlarda biraz işletim sistemine alışmak zorladı ama şuan sorun yok.

şarjı video/youtube/sörf gibi işlemlerde 8 saatten fazla dayanıyor

edit/render yaptığım zamanlar 4 saatten fazla gidiyor

günlük kullanımla 1/2 saat takılsan haftada bir falan takarsın şarja

tek sıkıntı yönü benim için flash bellekleri çat diye çıkartırsan sorun olabiliyor. önce sağ tıklayıp çıkart diyeceksin, çıkartabilirsin dediğin çıkartacaksın. yıl olmuş 2026...

Huerfanos tarafından 21/Oca/26 18:06 tarihinde düzenlenmiştir

Anarsistherif...
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    LynXMaSTeR
    LynXMaSTeR's avatar
    Erkek
    Huerfanos bunu yazdı

m4 air 13.6 kullanıyorum. prodan geçersen sadece ekran kalitesi üzer ama daha önce hiç kullanmadıysan harika. ben de ilk kez mac kullanmaya başladım bu cihazda, başlarda biraz işletim sistemine alışmak zorladı ama şuan sorun yok.

tek sıkıntı yönü benim için flash bellekleri çat diye çıkartırsan sorun olabiliyor. önce sağ tıklayıp çıkart diyeceksin, çıkartabilirsin dediğin çıkartacaksın. yıl olmuş 2026...

benim de tek sıkıntı harici disk ve flash disk konusu. ntfs formantlı harici disklerde de aynı şekilde çıkart demeden çıkarınca hata veriyor. ayrıca dosya yazabilmek için bi eklenti kurmak gerekiyor.

goo.gl/qBNZmW
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ReyiZ
    ReyiZ's avatar
    Erkek
    Huerfanos bunu yazdı

Hocam render hangi programlarda aliyorsunuz adobe after effect falan mi  performans olarak nasil 

11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    weskeyy
    weskeyy's avatar
    Erkek

Eylül de şu Macbook pro 16 almıştım,ama laptop yani yapilabilecek şeylerde sınırsız.full olmayan orta Cadillac escalade ayarında.bahsettiğiniz gibi bireysel kullanımlar için ideal.

Bedenin BAKİRE olmasi onemli degil,Yeterki ruhun OROSPU olmasin!!!
Toplam Hit: 1047 Toplam Mesaj: 12
mackbok