Hangi Telefon Alayım Tavsiye
-
samsung note2,
sony experia z,
htc one
bunlardan hangisini alayım yada sizin öneriniz varmı yardımcı olursanız sevinirim
-
Note 2 kullanıyorum son derece memnunum hiç bir sıkıntı yaratmadı şimdiye kadar.
-
Hocam bu seçim sizin telefondan ne beklediğinize göre değişir.
HTC One, oldukça tercih edilen bir model. Ama ne bataryası çıkabiliyor, ne de SD hafıza kartı takılabiliyor. Herhangi bir donma veya takılma gibi bir durum söz konusu olduğunda batarya çıkarılıp takılamadığı için ne yapılması gerekir bilemiyorum. Onun dışında, forumda arkadaşlardan birinin HTC servisi ile ilgili bir sorunu (Tüketici mahkemesi sonucunu mu ne reddetmişlerdi sanırım) olduğunu hatırlıyorum. İyi tarafları ise, malzeme kalitesi ve piyasadaki diğer telefonlardan çok daha kaliteli ses vermesi diyebilirim.
Sony Xperia Z1 de, su ve toz geçirmemezlik özelliği ile ön planda olan bir telefon. Elime alıp kurcaladığımda gerçekten zevk aldım. Ama gelin görün ki, internette verilen karşılaştırmalarda batarya dayanım süresi telefonla ne yaptığınıza göre çok farklılık gösteriyor. Mesela uzun süre telefonla sesli görüşme yapabiliyorken, aynı testlerde internette diğer telefonlara nazaran çok daha az süre gezinebiliyormuşsunuz. Testleri araştırabilirsiniz. Dahası, bu telefonun da bataryası çıkmıyor, SONY yedek batarya için bu telefon büyüklüğünde bir parça yapmış, yedek batarya istiyorsanız bu cihazı da almanız gerekebilir.
Samsung Note 2, bence piyasadaki telefonların en iyilerinden biri. Zaten Note 3 çıkınca fiyatı da düştü. Ayrıca Note 3'te, Note 2'de olan bazı özellikler (dahili radyo anteni, push e-mail özelliği vb.) bile yok. Hem bataryası çıkarılabiliyor, hem de SD kart yuvası var ve 32 GB bellek desteği mevcut. 3200 MAh gücünde bataryası var ki, bu telefon piyasadaki en güçlü batarya kullanan telefonlardan biridir. Ayrıca, Android 4.3 güncellemesi de alacağı söyleniyor. Bunun yanı sıra, S-pen (ekran kalemi) özelliği de var. Eksisi, diğer telefonlara göre biraz büyük :)
Siz sormamışsınız ama LG G2 ve Nexus 4 ve 5 modelleri de var. LG G2'nin de bataryası tümleşik ve SD kart yuvası yok. Onun dışında batarya dayanım süresinin muazzam olduğu söyleniyor. Ayrıca özellikleri bakımından piyasadaki en güçlü işlemciye sahip. Ancak LG'nin güncelleme sorunları olduğu söylenmekte ve LG'nin telefonlarının bir süre sonra ekran sorunlarını gösterdiği yorumları var. Ne kadar doğru bilemem, ama söyleyeyim dedim. Nexus modellerinin de işletim sistemi ile uyumluluğu dikkat çekici. Bildiğim kadarıyla bataryası onun da çıkarılamıyor. SD kart yuvası da var mı yok mu bilmiyorum. Tipleri hoşuma gitmediği için pek araştırmadım, bu nedenle batarya dayanımının ne kadar olduğu hakkında da bilgim yok.
edit: İmla
RaNGeR tarafından 14/Ara/13 14:45 tarihinde düzenlenmiştir -
GM Discovery
-
illa bunlardan biriyse note2 derim. param çok olsa ondan alırım. bilgisayar gibi birşey. ekran büyüklüğü de tatmin edici.
-
Hocam htc one ya da xperia z1 :) samsung klasikleşti artık , herkesin elinde görüyorum iphone ve samsung herkesin elinde yani şu anda ben alacak olsam sony xperia ya da z1 arasında kalırdım samsung u seçenekler arasına bile koymazdım hiç hoşuma gitmiyor samsung :) tercih meselesi tabii.
-
htc one kullanıyorum tavsiye ederim hacı pişman olmazsın... merak ettiğin şeyler varsa sorabilirsin.
edit:
eski kulladığım cihazlar
note 2
iphone 5
lumia 920
iphone 4s
samsung wave 2
samsung d880
samsung 5630 preston
nokia 2100
ericsson GH688
-
Bence hiçbirini alma parana yazık git ucuz bişi al kullan sonra bıkıyor insan
-
byincesu bunu yazdı
htc one kullanıyorum tavsiye ederim hacı pişman olmazsın... merak ettiğin şeyler varsa sorabilirsin.
edit:
eski kulladığım cihazlar
note 2
iphone 5
lumia 920
iphone 4s
samsung wave 2
samsung d880
samsung 5630 preston
nokia 2100
ericsson GH688
adam ne çıktıysa almış amk
bende bundan var tavsiye ederim.mesaj gönderebiliyo
-
onları alacağına şu resimdekini al daha iyi
onların yaptıklarını fazlasıya yapacak gm discovery var ve çok daha uygun
-
murdery bunu yazdıbyincesu bunu yazdı
edit:
eski kulladığım cihazlar
note 2
iphone 5
lumia 920
iphone 4s
samsung wave 2
samsung d880
samsung 5630 preston
nokia 2100
ericsson GH688
adam ne çıktıysa almış amk
bende bundan var tavsiye ederim.mesaj gönderebiliyo
hahahahha... hacı gençlik işte.. turkcell kurumsalda çalıştım bi ara ondan değiştim çok...
byincesu tarafından 14/Ara/13 21:10 tarihinde düzenlenmiştir