Hangi Veritabanını Kullanayım?
-
Yok dersen, paradox için illa BDE engini kullanacaksın diye bir şart yok direkt dosyaya erişebilrsin.
--------------------------------------------------------------
bunu biraz açabilirmisin? -
kardeş açık konuşayım, ben programcıyım ama delphi fazla bilmem, sadece giriş seviyesini bilirim ama sorduğun soru için çok iyi delphi bilmeyede gerek yok.Sonuç olarak delphi ile yapılmış çok program gördüm BDE kurmadan direkt paradox db kullanan.Biraz araştırma yap derim ben sana.
Sen en iyisi kurulum cdsindeki delphinin kendi setup maker kullan, oda installshield firması tarafından yapılmış.Herşeyi otomatik ayarlayor olması lazım.Gayet güçlü ve güzel.
Unutma her programlama cd içerisinde (c++,VB6,Delphi...) mutlaka ona özgü bir kurulum aracı çıkar. -
Sonuç olarak delphi ile yapılmış çok program gördüm BDE kurmadan direkt paradox db kullanan
--------------------------------------------------
bunu demişsin fakat birşey sormak istiyorum. sen o programları çalıştırırken senin pc de bde yüklümüydü?? -
muhabbet uzadı chate döndü, msn gel boşuna burayı meşgül etmeyelim : cukurovax@hotmail.com
-
Be allahın eziği (o kendini biliyor) bilmiyorsan konuşma "nenemun sığıri"
Yahoo Finance MySQL üzerinde çalışıyor.
http://www.mysql.com/why-mysql/mysql_power.html
Transaction Mysql de de var. Commit Rollback nası yapar yoksa.
Stor. Prco. 5 e kadar yok idi. şu an var. -
tagext, kaşınmasan olmaz dimi, kapanmış bir konuya niye cvp yazarsın ki anlamam, bu sinirini de daha önceki kuyruk açısına sayıyorum ve cevaplıyorum,
1. Sen Yahoo! mysql kullanıyor dedin, Yahoo! Finance değil.
2.Yahoo! Finance daki login veya reklamların tutulduğu DB nin mysql kullanıldığını ispatla, ne istersen veririm veya yaparım. Ama işte boş konuşuyorsun.
3. Aslında gidip mysql reklamına bakacağın yere Yahoo! Finance about baksaydın durumu anlardın. Orada bir sürü içerik sağlayıcı var finansal olarak ve yahoo bu bilgilerin doğruluğunun kendini bağlamayacağını açıkca söylüyor.Sorumluluğu içerik danışmanlarına atıyor.Ve sadece o malların veri (borsa,döviz...) gibi veriler girmesini sağlamak için kendi db kullandırmak yerine mysql gibi bir yapı kullanıyor.Yani adamların si..kinde değil.
http://finance.yahoo.com/ enalt satırını oku ve http://finance.yahoo.com/exchanges sitesine bak.Bu sana yeter sanırım.
4. Forumda asıl sorulan soru küçük bir delphi uygulaması için db yardımıydı.Adama küçük bir program için db server önermeni de cahilliğine veriyorum.Neyse eleman mdb de halletmiş zaten.
5. Bir daha bir boku iddaa etmeden önce araştır.Sonra böyle mal gibi kalırsın, ettiğin laflarda sana girer.
-
MySQL i neden önerdim?
ücretsiz ,lisans gerektirmez, transaction yapısına sahip ( ki bundan haberin yokmuş), eleman belliki birşeyler öğrenmeye çalışıyor access gibi zikimdirik databaseler ile uğraşacağına adam gibi birşey öğrensin.
AL SANA ISPAT (inşalla ingilizcen vardır)
Aşağıdaki yazıyı yazan.
Jeremy Zawodny yahoo finance projesini yöneten developerlardan bir tanesi.
Yahoo! Inc. is a leading provider of comprehensive online products and services to consumers and businesses worldwide. Yahoo! reaches more than 219 million individuals worldwide each month and is the number one Internet brand globally. Yahoo!'s global network includes 25 world properties such as Yahoo! Finance, a popular Web site that provides the full spectrum of financial services and information.
PLATFORMS: Hardware: Various Intel-based single and dual-CPU servers. O/S: FreeBSD and Linux, synchronized using MySQL replication.
PROBLEM SOLVED: Prior to switching to MySQL in 2000, Yahoo! Finance managed its database needs through homegrown flat files and Berkeley DB databases. However, those solutions proved to be inflexible and not scalable enough for our needs, with the volume of data nearly doubling every few months. Our needs vary considerably, and that is one reason that MySQL works well with us. Not only is MySQL more flexible, it is also a lot faster.
PRODUCT FUNCTIONALITY: Yahoo! uses the MySQL database to power many of the services on Yahoo! Finance. MySQL is behind Yahoo! Finance's high-traffic area of news headlines, which is aggregated from more than 100 sources worldwide, as well as its stock charts, insider trading, SEC filings, conference calls and earnings reports, among others. MySQL features such as replication and the ready-to-use APIs and libraries have also helped us manage Yahoo! Finance's demanding applications smoothly. With the integration of InnoDB into MySQL, Yahoo! is building some of its next-generation applications to take advantage of MySQL's transactions, row-level locking and referential integrity.
Kuyruk acısı derken neyi kastediyorsun?
-
http://jeremy.zawodny.com/bio.html buda biyografisi
-
esküel :D
-
Database desktoptan istediğin veri tabanını seç
setup yaparken install shiel kullanman lazım alias kullanacaksan gene setupta seçenekleri var ayrıca sql komutlarını her veri tabanında kullanabilirsin sadece delphide BDE kısmından sql query i eklemen lazım formuna komutlarıda query1.next; vs vs şeklinde kullanıyorsun ancak databaseini querynin SQL string kısmında belirliosun atıyorum şu şekilde select * from data.dbf bu kadar basit sana kolay gelsin
Toplam Hit: 8338 Toplam Mesaj: 32