Haram Para İle Hayır Yapmak Ne Kadar Doğru?
-
Arkadaşlar bi kaç yerde okudum ama net bir cevap bulamadım.Sizin görüşleriniz neler?
not : bu iletinin yeri genel değil derin konulardır. d -
doğru değil haram para kazanmak için uğraşmak günah.bu parayı hayır işlerine harcamakda sevabı günahı olmayan bir iştir.haa tabii niyet önemli sen haram para kazanıp artık töövbe ediyorum diyip kazandığın paranın tamamını hayır işlerine harcarsan sevap kazanabileten yüksektir ama haram para kazanıp ohh bir kısmını çatır çatır yiyim kalanınıda fakire dağıtayım dersen sol tarafına günah yazmaktan başka bir şey kazanamazsın.yerinde olsam ya hiç haram para için çalışmam yada haram kazanmışsamda hayıra ayırmam.
-
la olum haram diyosun haram hakka girer hak yemiş olursun. bunu allah bile bagıslamaz.(helallik alman lazım ).
günahın iyisi olmaz.
-
Yanlış anlamayın haram para kazandığım falan yok.İnş. öyle bişi de olmas.Sadece merak ettim.
-
bu şuna benzer kumardan kazandığın parayı hayır kurumuna bağışlamak,sevabı vardır bence ama günahı da var tabii
-
Arkadaşaım haram para kazan hayıt et anlamında söylemiyorum ama haram paranın günahından kurtulmanın tek yolu vakıfa fakirlere ihtiyacı olan insanlara hayır etmektir olurya insan hakka girpi ticcaret yaparken yapar pişman olur bunun en gözel yolu onu yememesi ve hayır etmesidir bunu kafamdan atmıyorum sanırım hadisti..
-
dostum haram parayı kazanırken zten günah işliosun bncede hakka girerek alıosun o parayı hayır yapsan da işe yaramaz helallik dilemedikten sonra..
-
haram oarayla sewap işlemeye calısmak cok buuk sacmalıkdır..
-
şahsi görüşümdür alıntı yapananın ...
haram para için kasmazsın ama bi gün gelir kapını çalar sende bu işle hayır yaparsın mesela bir şirket kurarsın insanlar çalışsın diye sonra o şirket büyür microsoft olur daha sonrada hayır kurumu açarsın :D 5:47 iyice şalterler attı -
a.q Ben böyle Düşünenlerin hayatımda böyle saçma soru görmedim saçma saçma sorularıda konu yapıp açmayın a.q bok var dimi ala ala yaa
-
devletin kazandığı para şüphesiz helal değildir. mafyanın kazandığı para da şüphesiz helal değildir. ve boktan işler yapan bokların parası helal değildir.
farzetki sen devleti dolandırdın, mafyanın ya da bok adamların cc'lerinden bi ton bişey çektin. sonra bunlarla da hayır yaptın...
bence uygun olabilir ama dini boyutta tam olark bilemem.
Toplam Hit: 2872 Toplam Mesaj: 18