folder Tahribat.com Forumları
linefolder İş - Güç, E-Ticaret, Alışveriş
linefolder Harbiden 0 Vergili Ve Kolayca Şirket Açılabilen Bir Ülke Var Mı?

Harbiden 0 Vergili Ve Kolayca Şirket Açılabilen Bir Ülke Var Mı?

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    yolbulucu
    yolbulucu's avatar
    Banlanmış Üye
    Homo
    rajooonn bunu yazdı
    NoktaliVirgul bunu yazdı

Dubaide vegi yok belki ama bildiğim kadarıyla açılış masrafı yüksek.

---

yurtiçinde iş yaparken yurtdışı şirket açıp vergiden nasıl kaçınabiliriz? Bunun yöntemi var mı?

Bildigim kadariyla Dubai'de sirket acabilmek icin UAE vatandasi bir ortagin olmasi lazim.

hocam izlediğim kadarıyla o şartı kaldırmışlar

29.99cm, titanyum kaplamalı, çift damarlı, su ve yağ soğutmalı.
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    yolbulucu
    yolbulucu's avatar
    Banlanmış Üye
    Homo
    Genki bunu yazdı

nisanda kıprıs için aldığım teklif ve detaylar ;

Tek Seferlik Hizmetler
    - Şirket Kuruluşu : 4750$

Ödeme Planı;
    1- Birinci Ödeme : 1500$
    2- İkinci Ödeme : 1750$
    3- Üçüncü Ödeme : 500$
    4- Dördüncü Ödeme : 1000$

Aylık Hizmetler
    1- Muhasebe hizmeti : 250€ / ay
    2- Ön Muhasebe / Fatura hizmeti : 200€ / ay (opsiyonel)

Opsiyonel Tek Seferlik Hizmetler
    1- Şirket ofis adresi tutulması halinde resmi daire kayıtları : 500$
    2- Personel bulma ve kayıt işlemleri : 400$

Opsiyonel Yıllık Hizmetler
    - Resmi ofis adresi ve KKTC temsilci : 2000€ / yıl

KKTC’de kuracağınız serbest liman (freezone) şirketi ile 3 Ülkelerde (Cayman, BVI,
    Bahamas,...) kuracağınız şirketlere göre birçok avantajlarınız vardır;
    KDV YOK, GELİR VERGİSİ YOK %0 VERGİ
    - Türkiye ile aynı zaman dilimi
    - Türkiye ile aynı para birimi
    - Para transferlerinde çok düşük maliyet (Havale, EFT)
    - Kur farklarından etkilenmeme
    - Olası bir yasal anlaşmazlık durumunda aynı dili konuşarak sorunları kolayca çözebilme
    - Kar dağıtımlarında vergi YOK
    - Şirket Kuruluş işlemleri için KKTC’ye gelmenize gerek yok.

Serbest Bölge Teşvik ve Avantajları;
    - 100% Gelir ve Kurumlar Vergisi muafiyeti
    - Serbest Kar transferi
    - KDV Muafiyeti

Şirketin işleyişi
    KKTC Serbest Liman bölgesinde faaliyet gösteren şirketler faaliyetlerini kendi şirket
    isimlerine kiralayacakları bir işyeri/ofis veya muhasebe ofisi ile yapılacak sözleşme ile
    belirlenecek sanal ofis adresinde göstermelidirler.
    Serbest Liman şirketleri,kendi ofislerini kiralamaları halinde yasal mevzuatlara uygun bir
    şekilde en az bir KKTC vatandaşı personel istihdam etmek zorunda ve sosyal güvenlik
    yasalarının gerektirdiği koşulları yerine getirmelidir.
    Muhasebe ofisi ile ofis kullanım sözleşmesi yapılması durumunda muhasebe ofisinin
    belirleyeceği KKTC vatandaşı temsilci serbest liman tarafından kabul edilecektir ve ek
    personel istihdamına gerek kalmayacaktır.
    Serbest Liman şirketleri, faaliyetlerini tamamı ile KKTC sınırları dışındaki müşteriler
    için gerçekleştirirlerse, bu faaliyetlerden sağlanacak gelir üzerinden kurumlar ve Gelir
    vergisinden muaf olacaktır. Ayrıca serbest liman şirketleri KDV yükümlüsü değildir.

Talep Edilen Evraklar;
    - Pasaport veya kimlik kartınızın kopyası
    - e-devlet’ten alınmış ikamet belgesi
    - edevlet’ten alınmış adli sicil belgesi
    Muhasebe Hizmeti
    Muhasebe departmanımız, işletmelerin finansal kayıtlarının düzenlenmesi, mali
    durumunun izlenmesi ve raporlanması konusunda alanında uzman yetkili muhasipler
    tarafından oluşmaktadır.
    Muhasebe, bir şirketin mali faaliyetlerini takip etmek, finansal durumunu değerlendirmek,
    vergi yükümlülüklerini yerine getirmek ve yöneticilere karar alma süreçlerinde destek
    sağlamak gibi önemli bir rol oynar.
    İşletmeler, muhasebe hizmetlerini içeride bir muhasebe birimi kurarak ya da şirketimizin
    profesyonel muhasebe departmanından destek alarak oluşturabilirler. Bu hizmetler,
    işletmenin büyüklüğüne, karmaşıklığına ve özel ihtiyaçlarına bağlı olarak çeşitli
    düzeylerde sunulabilir.

Muhasebe sürecinizi size sağlayacağımız muhasebe programı üzerinden kendiniz
    yürütebileceğiniz gibi ek olarak ön muhasebe hizmetini de şirketimizden alabilirsiniz.
    Ön muhasebe hizmeti alan müşterilerimizin tüm gelir faturası ihtiyaçları firmamız
    tarafından size sağlanan ön muhasebe temsilcisi tarafından hazırlanır ve müşteriniz ile
    paylaşılır veya size pdf formatında iletilir.
    Ön muhasebe hizmetini tercih etmeyen müşterilerimiz tüm gelir ve gider faturalarını
    her ay başında sizlere sağlanacak portala yüklemesi gerekmektedir. Şirkete ait banka
    ekstrelerinde bulunan tüm hareketlerin resmi fatura veya gelir, gider belgeleri olmalıdır.

hocam baya iyiymiş, çok teşekkür ederim. hangi firmadan aldın bu teklifi acaba? 

sormak istediğim bi kaç şey var adamlara: 

kimse ülke olarak tanımadığı için swift yapabiliyor muyuz ?

sanal pos alıp online ödeme almak istedik vs, trdeki iyzico vs kullanabiliyor muyuz, yoksa kıbrısta mı bu tarz hizmetler bulacağız. kıbrısta var mı

3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    LaNCeLoT
    LaNCeLoT's avatar
    Erkek

Olm nakit tamamen kalksin devlet herkesden vergi alsin , kayıt=Full Kredi Kartı

Sgk kalksin neden devlet hastaya bakacakmış

Egitim parali olmali devlet okulu ne abiiii

Herkesden sike sike vergi almali devlet , yok oyle muafiyet mahsup af maf

Falan diyen sen degil miydin sahi ?

Nsnsns

Kurtlar tasma takmaz....
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    yolbulucu
    yolbulucu's avatar
    Banlanmış Üye
    Homo
    LaNCeLoT bunu yazdı

Olm nakit tamamen kalksin devlet herkesden vergi alsin , kayıt=Full Kredi Kartı

Sgk kalksin neden devlet hastaya bakacakmış

Egitim parali olmali devlet okulu ne abiiii

Herkesden sike sike vergi almali devlet , yok oyle muafiyet mahsup af maf

Falan diyen sen degil miydin sahi ?

Nsnsns

evet diyorum.

devlet kazandığımın 40% ına çöküp sik sok hastane işletmese, beleşe üniv açmasa böyle şeyler kovalamazdık. ben yilin 150 günü çalıştığımı devlete vermek zorunda mıyım lan :D

nakit kalksın dememin sebebi başka . nakit kalkmalı çünkü suçu kaldırmış oluyosun. nakit kullanmayı zorlaştırırsan sadece çok iyi bağlantısı, avukatı, muhasebecisi olanlar dışında suç işleyecek adam kalmaz. 

şu an istersen git 5 milyon nakitle ev al kimse demez sana "nerden geldi bu para" diye. oysa sen haraç almış, vergisiz iş yapmış, birilerini soymuş vs olabilirsin.

sonra devlet o adamdan alamadığı vergiyi kolayca alabildiklerine kitliyor. bunlarda kim, düzgünce iş yapmaya çalışan insanlar.

al olm ben örneğim şu an. ihracat yapıyorum, ülkeye döviz sokuyorum. ama vergiler yüzünden bıraktım. başka ülkeye taşıyacağım ya da hiç yapmayacağım.oysa böyle mal vergiler olmasa ben kazandığım parayı tr ye sokuyor ve burda harcıyordum. hepimize faydası oluyordu.

5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ★★★★
    Genki
    Genki's avatar
    Erkek

https://www.ortacglobal.com/

hocam adamların site bura whatsapp hatları var istersen direkt aklına gelen herşeyi oraya sor

Trdeki sanal pos firmalarını kullanabiliyorsun diye biliyorum ama swift olayı hakkında bilgim yok

6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    noname
    noname's avatar
    Erkek
    yolbulucu bunu yazdı
    Genki bunu yazdı

nisanda kıprıs için aldığım teklif ve detaylar ;

Tek Seferlik Hizmetler
    - Şirket Kuruluşu : 4750$

Ödeme Planı;
    1- Birinci Ödeme : 1500$
    2- İkinci Ödeme : 1750$
    3- Üçüncü Ödeme : 500$
    4- Dördüncü Ödeme : 1000$

Aylık Hizmetler
    1- Muhasebe hizmeti : 250€ / ay
    2- Ön Muhasebe / Fatura hizmeti : 200€ / ay (opsiyonel)

Opsiyonel Tek Seferlik Hizmetler
    1- Şirket ofis adresi tutulması halinde resmi daire kayıtları : 500$
    2- Personel bulma ve kayıt işlemleri : 400$

Opsiyonel Yıllık Hizmetler
    - Resmi ofis adresi ve KKTC temsilci : 2000€ / yıl

KKTC’de kuracağınız serbest liman (freezone) şirketi ile 3 Ülkelerde (Cayman, BVI,
    Bahamas,...) kuracağınız şirketlere göre birçok avantajlarınız vardır;
    KDV YOK, GELİR VERGİSİ YOK %0 VERGİ
    - Türkiye ile aynı zaman dilimi
    - Türkiye ile aynı para birimi
    - Para transferlerinde çok düşük maliyet (Havale, EFT)
    - Kur farklarından etkilenmeme
    - Olası bir yasal anlaşmazlık durumunda aynı dili konuşarak sorunları kolayca çözebilme
    - Kar dağıtımlarında vergi YOK
    - Şirket Kuruluş işlemleri için KKTC’ye gelmenize gerek yok.

Serbest Bölge Teşvik ve Avantajları;
    - 100% Gelir ve Kurumlar Vergisi muafiyeti
    - Serbest Kar transferi
    - KDV Muafiyeti

Şirketin işleyişi
    KKTC Serbest Liman bölgesinde faaliyet gösteren şirketler faaliyetlerini kendi şirket
    isimlerine kiralayacakları bir işyeri/ofis veya muhasebe ofisi ile yapılacak sözleşme ile
    belirlenecek sanal ofis adresinde göstermelidirler.
    Serbest Liman şirketleri,kendi ofislerini kiralamaları halinde yasal mevzuatlara uygun bir
    şekilde en az bir KKTC vatandaşı personel istihdam etmek zorunda ve sosyal güvenlik
    yasalarının gerektirdiği koşulları yerine getirmelidir.
    Muhasebe ofisi ile ofis kullanım sözleşmesi yapılması durumunda muhasebe ofisinin
    belirleyeceği KKTC vatandaşı temsilci serbest liman tarafından kabul edilecektir ve ek
    personel istihdamına gerek kalmayacaktır.
    Serbest Liman şirketleri, faaliyetlerini tamamı ile KKTC sınırları dışındaki müşteriler
    için gerçekleştirirlerse, bu faaliyetlerden sağlanacak gelir üzerinden kurumlar ve Gelir
    vergisinden muaf olacaktır. Ayrıca serbest liman şirketleri KDV yükümlüsü değildir.

Talep Edilen Evraklar;
    - Pasaport veya kimlik kartınızın kopyası
    - e-devlet’ten alınmış ikamet belgesi
    - edevlet’ten alınmış adli sicil belgesi
    Muhasebe Hizmeti
    Muhasebe departmanımız, işletmelerin finansal kayıtlarının düzenlenmesi, mali
    durumunun izlenmesi ve raporlanması konusunda alanında uzman yetkili muhasipler
    tarafından oluşmaktadır.
    Muhasebe, bir şirketin mali faaliyetlerini takip etmek, finansal durumunu değerlendirmek,
    vergi yükümlülüklerini yerine getirmek ve yöneticilere karar alma süreçlerinde destek
    sağlamak gibi önemli bir rol oynar.
    İşletmeler, muhasebe hizmetlerini içeride bir muhasebe birimi kurarak ya da şirketimizin
    profesyonel muhasebe departmanından destek alarak oluşturabilirler. Bu hizmetler,
    işletmenin büyüklüğüne, karmaşıklığına ve özel ihtiyaçlarına bağlı olarak çeşitli
    düzeylerde sunulabilir.

Muhasebe sürecinizi size sağlayacağımız muhasebe programı üzerinden kendiniz
    yürütebileceğiniz gibi ek olarak ön muhasebe hizmetini de şirketimizden alabilirsiniz.
    Ön muhasebe hizmeti alan müşterilerimizin tüm gelir faturası ihtiyaçları firmamız
    tarafından size sağlanan ön muhasebe temsilcisi tarafından hazırlanır ve müşteriniz ile
    paylaşılır veya size pdf formatında iletilir.
    Ön muhasebe hizmetini tercih etmeyen müşterilerimiz tüm gelir ve gider faturalarını
    her ay başında sizlere sağlanacak portala yüklemesi gerekmektedir. Şirkete ait banka
    ekstrelerinde bulunan tüm hareketlerin resmi fatura veya gelir, gider belgeleri olmalıdır.

hocam baya iyiymiş, çok teşekkür ederim. hangi firmadan aldın bu teklifi acaba? 

sormak istediğim bi kaç şey var adamlara: 

kimse ülke olarak tanımadığı için swift yapabiliyor muyuz ?

sanal pos alıp online ödeme almak istedik vs, trdeki iyzico vs kullanabiliyor muyuz, yoksa kıbrısta mı bu tarz hizmetler bulacağız. kıbrısta var mı

Paypal var mı Kıbrıs'ta acaba

Paypal kullanabiliyorsak açalım amk sıfır vergi...

Parayı kıbrıstaki şirketten burada direkt şahsi hesabıma çekebilir miyim ki

Bir de yurtiçi ödeme alırken nasıl olur acep

...said addicted.
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Kaan
    Kaan's avatar
    Erkek

Bu isler +1m usd uzerinde girilecek isler

8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    yolbulucu
    yolbulucu's avatar
    Banlanmış Üye
    Homo
    Kaan bunu yazdı

Bu isler +1m usd uzerinde girilecek isler

niye ki

gördüğüm kadarıyla dubai de şirket kurmak 5k dolar civarı

aylık 300 dolar falan da muhasebe ücreti var.

100 bin dolara kadar 0 vergi var

1 yıldan düşünelim:( 5000/12 = 420 dolar) + 300 dolar muhasebe ücreti = 720 dolar, 750 diyelim düz 

tr de şirket kurdun yurtiçi fatura kestin bilmem ne 40% civarı vergi veriyosun : (750/40)*100 = 1875 eder. 1875 doların üstünde kar ediyosan aylık kurtarıyor.

ha yurt dışına fatura kesiyosan (kdv yok) , sadece 25% gelir  vergisi diyelim, aynı şekil  : (750/25)*100  = 3000 ediyor. 3000 doların üstünde kar etmek uçuk bir şey değil. 

- trdeki muhasebe ücretini de düşmek lazım aslında burdan ama uğraşmadım.

- kurulum ücreti tek seferlik, şirketi 4 yıl kullansan aylığa vurunca maliyeti düşecek.

atıyorum 5k civarı kar eden bi şirket için saçma mı bu senaryo da ?

her iş için geçerli değil ama dubai de şirketin olursa doğru düzgün ödeme yöntemlerini kullanabileceksin. atıyorum stripe kullanıp trdeki sik sok sanal poslardan daha düşük komisyonla 1 haftada ödemeni alabileceksin. 

mesela iyzico da komisyon 3.5% civarı, stripe da 1.5%

stripe için milyon tane hazır eklenti ot bok var, iyzico için her şeyi kendin geliştirmen gerekiyor vs.

9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ★★★★
    Genki
    Genki's avatar
    Erkek

Çoğu şeyi sormuştum nereye not aldım bir türlü bulamadım, mailde yok uçmuş gitmiş sanki

dubai açılış işlemleri daha sancılı diye hatırlıyorum, işlemleri halledebilmek için orada 1 hafta konaklamaktan bahsediyorlardı. 

aha linkler ; 

https://www.r10.net/off-topic/4056392-dubai-de-bayram-kampanyasi-sirket-kurarak-tl-turk-lirasi-sanal-posun-1-haftada-hazir.html

https://www.r10.net/off-topic/4038415-kuzey-kibris-serbest-bolge-sirket-kurulusu-mart-2024-guncel-bilgi.html

muhtemelen sormak istediğin çoğu soruyu millet sormuş adamlarda cevaplamıştır biraz göz atsan kafi

10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    yolbulucu
    yolbulucu's avatar
    Banlanmış Üye
    Homo
    Genki bunu yazdı

Çoğu şeyi sormuştum nereye not aldım bir türlü bulamadım, mailde yok uçmuş gitmiş sanki

dubai açılış işlemleri daha sancılı diye hatırlıyorum, işlemleri halledebilmek için orada 1 hafta konaklamaktan bahsediyorlardı. 

aha linkler ; 

https://www.r10.net/off-topic/4056392-dubai-de-bayram-kampanyasi-sirket-kurarak-tl-turk-lirasi-sanal-posun-1-haftada-hazir.html

https://www.r10.net/off-topic/4038415-kuzey-kibris-serbest-bolge-sirket-kurulusu-mart-2024-guncel-bilgi.html

muhtemelen sormak istediğin çoğu soruyu millet sormuş adamlarda cevaplamıştır biraz göz atsan kafi

çok teşekkür ederim abi, pzt konuşacağım adamlarla.

Toplam Hit: 1326 Toplam Mesaj: 21
vergi dubai