folder Tahribat.com Forumları
linefolder Donanım & Driver
linefolder Harddiski Biçimlendirmemek..

Harddiski Biçimlendirmemek..

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ZyreX
    ZyreX's avatar
    Erkek

Millett kısa bir süre önce Harddiskim yandı.Sebebini hala anlamış değilim.Birlgisayarı yeniden başlattıktan sonra sonra tekrar açılmadı harddisk.Format atarken de harddiski tanıması gereken kısımda takılıyor devamlı suretle açılıyor diyor,tabi açılmıyor..Şimdi düşünüyorumda hddyi ilk aldığım zaman 4 parça yapmıştım c:Winxp d:mp3 e:prog f:game seklind..Winxp ye format atacağm zaman(gerektiğinde) sadece c: yi biçimlendirip formatı attım..Diğer kısımları arşiv niteliğinden asla biçimlendirmemiştim..Birde 2 sene kadar kullandım hddyi.Normal şartlarda mp3çalarlar,flash vs bile bir süre sonra biçimlendirmek gerekiyor ayrıca da hızlanıyor.Hddyi asla biçimlendirmeyişim(diğer3 kısım tabi) yanmasına sebep olmuş olabilir mi??_? 

2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    vukuat
    vukuat's avatar
    Erkek
    biçimlendirmek o kadar önemli degil ama disk birleştirme yapmak gerekir.

yunusozturk.com
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Turkchaos
    Turkchaos's avatar
    Erkek

hdd yi birkaç durum bozar

-hdd çalışırken elektriği kesmek veya pc yi kapamak.

-çok kuvvetli manyetik alan.

-aşınmalar (hdd ye yapılan yüklemeler silmeler vs.)

-hdd ye yapılan darbe

-elektrik voltajındaki dalgalanmalar. (güçlü bir power supply varsa sorun olmaz) 

Erkek adamın imzası sözüdür.
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    renegadealien
    renegadealien's avatar
    Üstün Hizmet Madalyası Savaş Madalyası Başarı Madalyası Üstün Hizmet Madalyası Developer Madalyası
    Erkek

Bu yazılımsal bir işlemdir, hard diski bölmüşsün bölmemişsin biçimlendirmişsin biçimlendirmemişsin dizkin bozulmasına vs yol açmaz...

Donanımdır bu içindeki disk 7200 rpm de saniyede 120 kere dönüyor, İnsan yapısı bozulur...

Biçimlendirmedim die bozuldu biçimlendirdim die bozuldu cok dosya yazdım sildim bozuldu die birşey yok...

10.05.2013 tarihli google arama sonucu : Aradığınız - "herşeyin hayırlısı rampanın bayırlısı" - ile ilgili hiçbir arama sonucu mevcut değil. Kendi özlü sözümdür, kaynak belirterek kullanınız.
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    BuZuL
    BuZuL's avatar
    Erkek

evet rene hocam hakklı benim 40 gb laptop hdd si gitti onun yüzünden :D formatı 2 saate falan attım tekrar açılacak windows hoop hdd uçtu gitti formatla alakası yok bunun ama daha öncede gidip gelmeler donmalar olmuştu ama nerden aklıma gelsin hdd nin uçacağı elektrikten yapıyor olsa gerek diye düşünüyorum.

önemli dosyalarınızı arada yedekleyin ben dosyalarımı getirdim ama bi laptop parası bayıldım o ayrı mesele...

al bir harici veya dvd rw yedekle belirli periyodlarda dosyalarını.

DAĞDA ÜÇ BEŞ KOYUN SÜRÜSÜ, TUTTURMUŞ BİR KÜRDİSTAN TÜRKÜSÜ, ELİNE ALMIŞ BAYRAK DİYE BİR MASA ÖRTÜSÜ, SATSAN BEŞ PARA ETMEZ NE DİRİSİ NE DE ÖLÜSÜ, SOYU SOYSUZ OLAN SENSİN TOPRAK SENİN NEYİNE, İTE İTLİK YAPIP KAFA TUTMA BEYİNE, ANLASA DEDİĞİMİ SOKAKTAKİ KÖPEK AĞLAR HALİNE, DUY ULAN SOYSUZ NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE.......
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    cLust3R
    cLust3R's avatar
    Erkek

normal harddiskleri external hdd gibi kullandugmdan 4 harddisk yaktm.. o yüzden kullanıcı hatasıdır o.. teknik servisde oyle soyluor :P

7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Turkchaos
    Turkchaos's avatar
    Erkek

ne alaka anlamadım.

normal hdd den kastın ne? ide (pata) hdd mi yoksa laptop hdd si mi?

bak kardeş. iyi bir hdd kutun varsa bozulmaz. öyle hdd kutuları var ki artık o senin dediklerin eskide kaldı.

bu arada birazda bu senin hdd yi nasıl bağladığna bakar. 

8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Turkchaos
    Turkchaos's avatar
    Erkek
    renegadealien bunu yazdı:
    -----------------------------

Bu yazılımsal bir işlemdir, hard diski bölmüşsün bölmemişsin biçimlendirmişsin biçimlendirmemişsin dizkin bozulmasına vs yol açmaz...

Donanımdır bu içindeki disk 7200 rpm de saniyede 60 kere dönüyor, İnsan yapısı bozulur...

Biçimlendirmedim die bozuldu biçimlendirdim die bozuldu cok dosya yazdım sildim bozuldu die birşey yok...

bu yanlış bir mantık. hdd yi bölmek aslında ömrünü uzatır. ne diyo bu dangalak diyebilirsiniz. ancak hdd bölündüğünde bölünmediğine oranla daha az işlem yapar.

bu dönüş hızını etkilemese de okuyucu kafanın veriyi bulmasını kolaylaştırır ve okuyucu kafanın yıpranması azalır.

aynı zamanda hdd nin işlemcisi de daha az işlem yapacağından işlemcinin deforme olması da daha uzun süre gerektirecektir.

hdd yi abartmadan (100 gb hdd yi de tutup z ye kadarda oluşturmayın vakit kaybı 2 veya 3 parça olması yeterli olacak şekilde bölerseniz hdd nin ömrünü uzatırsınız.

9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    renegadealien
    renegadealien's avatar
    Üstün Hizmet Madalyası Savaş Madalyası Başarı Madalyası Üstün Hizmet Madalyası Developer Madalyası
    Erkek
    cLust3R bunu yazdı:

normal harddiskleri external hdd gibi kullandugmdan 4 harddisk yaktm.. o yüzden kullanıcı hatasıdır o.. teknik servisde oyle soyluor :P

Harddiskteki problemde kullanıcı hatası die birşey yoktur, eğer üzerindeki anakartta biz yanık izi yoksa garantiye girer... Ayak üstü mahabbete getirmiş olabilirler seni :)

10.05.2013 tarihli google arama sonucu : Aradığınız - "herşeyin hayırlısı rampanın bayırlısı" - ile ilgili hiçbir arama sonucu mevcut değil. Kendi özlü sözümdür, kaynak belirterek kullanınız.
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    renegadealien
    renegadealien's avatar
    Erkek
    Turkchaos bunu yazdı:
    renegadealien bunu yazdı:

Donanımdır bu içindeki disk 7200 rpm de saniyede 60 kere dönüyor, İnsan yapısı bozulur...

bu yanlış bir mantık. hdd yi bölmek aslında ömrünü uzatır. ne diyo bu dangalak diyebilirsiniz. ancak hdd bölündüğünde bölünmediğine oranla daha az işlem yapar.

bu dönüş hızını etkilemese de okuyucu kafanın veriyi bulmasını kolaylaştırır ve okuyucu kafanın yıpranması azalır.

aynı zamanda hdd nin işlemcisi de daha az işlem yapacağından işlemcinin deforme olması da daha uzun süre gerektirecektir.

hdd yi abartmadan (100 gb hdd yi de tutup z ye kadarda oluşturmayın vakit kaybı 2 veya 3 parça olması yeterli olacak şekilde bölerseniz hdd nin ömrünü uzatırsınız.

Hocam sanırım diskin tam mantığını bilmiyorsun...

Harddiske veri şu şekilde yazılır... Diskin en başındaki ilk 64 kb lık yeri diskin mbr yani master boot record dediğimiz bölümüdür. Veriler aynı bir kitabın içindekiler kısmı gibi verniin hangi sektörden hangi sektöre yazıldığı, hangi sektörle hangi sektör arasında C ve/veya d diskinin olacağı tanımlanır ve veriler o mbr ye yazılan adreslerine göre diskin yüzeyindeki yerlerine yazılır...

Yani diski c yada d die ayırman aslında donanımsal bir işlem değil anlayacağınız ve araştırdığınızda göreceğiniz üzere... Kaldıki diskler milyonlarca gb'ı yazıp silecek şekilde üretilirler, diskin bölünmesi sadece yazılımsaldır...

11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    demirci
    demirci's avatar
    Erkek

disk bolunmus olmasaydi ne diyecektiniz

bolme birlestirme ile alakasi olan bir durum degil

donanimsal bir ariza kardes

Bir vatanin vardi da biz mi aldik elinden Bir bayragin vardi da biz mi indirdik. dedeleriniz zamaninda savasti da biz mi ellerinden aldik simdi sen neyin hakkini istiyorsun simdi sen nerenin bir karis topragini istiyorsun 30 yildir ruyalardasin birak bu siyonist gorusu birak bu ermeni dusunceyi birak....
Toplam Hit: 2993 Toplam Mesaj: 16