Hardware Sorunu : PC Device Listening De Kaliyor
-
Hocalar,
Elimde bir pc var ve device listening bolumune geldiginde kaliyor. Reset atmak zorunda kaliyorum....
Bu sorunu nasil cozebilirim ?
Simdiden tesekkurler
-
Terim kullanmayaydın belki bi tuz katardık.. siyah ekrandaki hddleri falan listelediği ekrandan mı bahsediyon hocam ?
eğer öyle ise hddleri söküp deneyebilir misin o tip sorunlar oluyor. pc de donanım güncellemesi vs nasıl bir değişiklik yaptın ?
Yapmadıysan bios ayarlarını varsayılan'a getirmeyi denemelisin. -
yunusdogan bunu yazdı
Terim kullanmayaydın belki bi tuz katardık.. siyah ekrandaki hddleri falan listelediği ekrandan mı bahsediyon hocam ?
eğer öyle ise hddleri söküp deneyebilir misin o tip sorunlar oluyor. pc de donanım güncellemesi vs nasıl bir değişiklik yaptın ?
Yapmadıysan bios ayarlarını varsayılan'a getirmeyi denemelisin.Hocam nasil anlatacagimi bilemedigimden oyle yazdim. Evet siyah ekran ve HDD fln gosterdigin hani altalta siraladigi ekran. IRQ larin hangi aygita ait oldugunu gosteren ekran.
Hocam pc eski yaw PIII :) ama yinede bazen boyle dandik isler icin lzm oluyor.
Ustunde birsey birakmadim hocam kartlar ve bellek var ama yinede ayni.
ACPI controlleri devre disi biraktim yine ayni yerde kaldi.
Motherboard'in uzerinde jumberin birini cikardim... Hic acilmadi... Tekrar taktim yine ayni problem :)
Var mi bir fikrin ?
EDIT : BIOSU da sifirlamistim hocam default ve fail-safe ayarlara getirdim ama nafile
EDIT EDIT: La DEVICE LISTING OLUCAK :( AMK ENG si :)
dhmm tarafından 07/Ağu/13 13:13 tarihinde düzenlenmiştir -
^
-
hem up olsun..
hdd söküp açmayı denedin mi ? hdd yok hatası verse bile listening kısmını atlar sorunun ne olduğunu daha rahat anlama imkanımız olur. yada cdromuda sök :D -
yunusdogan bunu yazdı
hem up olsun..
hdd söküp açmayı denedin mi ? hdd yok hatası verse bile listening kısmını atlar sorunun ne olduğunu daha rahat anlama imkanımız olur. yada cdromuda sök :DHocam anakart+bellek+grafik karti + ag karti var ustunde baska bisey yok :)
Calisan PC birden bu sorunu yapmaya basladi.
Yokmu bir bildigi olan veya bir fikri
-
Board üzerindeki guç kabloları dahil söküp tekrar tak ama klavye ve mouse takma. O eski kasalar içinde hava kalmış kalorifer petekleri gibi oluyor :) sök-tak ama o iki zımbırtıyı takmadan açmaya çalış
-
TaRuZ bunu yazdı
Board üzerindeki guç kabloları dahil söküp tekrar tak ama klavye ve mouse takma. O eski kasalar içinde hava kalmış kalorifer petekleri gibi oluyor :) sök-tak ama o iki zımbırtıyı takmadan açmaya çalış
Hocam keyboard failure veriyor boyle :).
Ve yine ayni sorun. :( Neden kaynaklaniyor ki bu simdi ? BIOS tan mi acaba dedim reset v.s attim bir sey olmadi :)
Acaba IRQ sorunu mu var... IRQ deviceleri listelerken kesiliyor ve donuyor sadece restartla tekrar basliyor.
BIOS a girebiliyorum.
-
Ne dersiniz hacilar baska fikri olan ??? Yoksa umutsuz vak'a mi ?
-
dhmm bunu yazdı
hocam gorsek yaninda olsak biseyler uretiriz belki de uzaktan zor oluyo bu tur durumlar :|
-
ipTelefon bunu yazdıdhmm bunu yazdı
hocam gorsek yaninda olsak biseyler uretiriz belki de uzaktan zor oluyo bu tur durumlar :|
Hacim bak simdi....
Dugmeye basiyosun acilsin diye.
Basliyor bellegi saymaya.
Primary master, slave v.s goruyor.
Sonra bir yerde
Device listening diyor
IRQ 1 - IDE controller
IRQ 2 - Serial Bus controller
gibi bir tablo orada stop ediyor ve resete gerekyior