folder Tahribat.com Forumları
linefolder Donanım & Driver
linefolder Hardware Sorunu : PC Device Listening De Kaliyor

Hardware Sorunu : PC Device Listening De Kaliyor

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    dhmm
    dhmm's avatar
    Erkek

Hocalar,

Elimde bir pc var ve device listening bolumune geldiginde kaliyor. Reset atmak zorunda kaliyorum....

Bu sorunu nasil cozebilirim ?

Simdiden tesekkurler

Ozgurluk aslinda her istedigini yapabilmek degildir, istemedigini yapmamaktir. // Verdigin degeri gormeyince, gordugun degeri ver !!! // Hayatin herkes icin bir bavulu vardir !!! // Dusmek gerekir bazen hayatta; kalkmayi ogrenebilmek icin
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    yunusdogan
    yunusdogan's avatar
    Erkek

Terim kullanmayaydın belki bi tuz katardık.. siyah ekrandaki hddleri falan listelediği ekrandan mı bahsediyon hocam ?

eğer öyle ise hddleri söküp deneyebilir misin o tip sorunlar oluyor. pc de donanım güncellemesi vs nasıl bir değişiklik yaptın ?

Yapmadıysan bios ayarlarını varsayılan'a getirmeyi denemelisin.

3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    dhmm
    dhmm's avatar
    Erkek
    yunusdogan bunu yazdı

Terim kullanmayaydın belki bi tuz katardık.. siyah ekrandaki hddleri falan listelediği ekrandan mı bahsediyon hocam ?

eğer öyle ise hddleri söküp deneyebilir misin o tip sorunlar oluyor. pc de donanım güncellemesi vs nasıl bir değişiklik yaptın ?

Yapmadıysan bios ayarlarını varsayılan'a getirmeyi denemelisin.

Hocam nasil anlatacagimi bilemedigimden oyle yazdim. Evet siyah ekran ve HDD fln gosterdigin hani altalta siraladigi ekran. IRQ larin hangi aygita ait oldugunu gosteren ekran.

Hocam pc eski yaw PIII :) ama yinede bazen boyle dandik isler icin lzm oluyor.

Ustunde birsey birakmadim hocam kartlar ve bellek var ama yinede ayni.

ACPI controlleri devre disi biraktim yine ayni yerde kaldi.

Motherboard'in uzerinde jumberin birini cikardim... Hic acilmadi... Tekrar taktim yine ayni problem :)

Var mi bir fikrin ?

EDIT : BIOSU da sifirlamistim hocam default ve fail-safe ayarlara getirdim ama nafile

EDIT EDIT: La DEVICE LISTING OLUCAK :( AMK ENG si :)

dhmm tarafından 07/Ağu/13 13:13 tarihinde düzenlenmiştir

Ozgurluk aslinda her istedigini yapabilmek degildir, istemedigini yapmamaktir. // Verdigin degeri gormeyince, gordugun degeri ver !!! // Hayatin herkes icin bir bavulu vardir !!! // Dusmek gerekir bazen hayatta; kalkmayi ogrenebilmek icin
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    dhmm
    dhmm's avatar
    Erkek

^

5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    yunusdogan
    yunusdogan's avatar
    Erkek

hem up olsun..

hdd söküp açmayı denedin mi ? hdd yok hatası verse bile listening kısmını atlar sorunun ne olduğunu daha rahat anlama imkanımız olur. yada cdromuda sök :D

6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    dhmm
    dhmm's avatar
    Erkek
    yunusdogan bunu yazdı

hem up olsun..

hdd söküp açmayı denedin mi ? hdd yok hatası verse bile listening kısmını atlar sorunun ne olduğunu daha rahat anlama imkanımız olur. yada cdromuda sök :D

Hocam anakart+bellek+grafik karti + ag karti var ustunde baska bisey yok :)

Calisan PC birden bu sorunu yapmaya basladi.

Yokmu bir bildigi olan veya bir fikri

7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Hayalet Avcısı
    TaRuZ
    TaRuZ's avatar
    Erkek

Board üzerindeki guç kabloları dahil söküp tekrar tak ama klavye ve mouse takma. O eski kasalar içinde hava kalmış kalorifer petekleri gibi oluyor :) sök-tak ama o iki zımbırtıyı takmadan açmaya çalış

Errare Humanum Est
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    dhmm
    dhmm's avatar
    Erkek
    TaRuZ bunu yazdı

Board üzerindeki guç kabloları dahil söküp tekrar tak ama klavye ve mouse takma. O eski kasalar içinde hava kalmış kalorifer petekleri gibi oluyor :) sök-tak ama o iki zımbırtıyı takmadan açmaya çalış

Hocam keyboard failure veriyor boyle :). 

Ve yine ayni sorun. :( Neden kaynaklaniyor ki bu simdi ? BIOS tan mi acaba dedim reset v.s attim bir sey olmadi :)

Acaba IRQ sorunu mu var... IRQ deviceleri listelerken kesiliyor ve donuyor sadece restartla tekrar basliyor.

BIOS a girebiliyorum.

9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    dhmm
    dhmm's avatar
    Erkek

Ne dersiniz hacilar baska fikri olan ??? Yoksa umutsuz vak'a mi ?

10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    yolbulucu
    yolbulucu's avatar
    Banlanmış Üye
    Homo
    dhmm bunu yazdı

hocam gorsek yaninda olsak biseyler uretiriz belki de uzaktan zor oluyo bu tur durumlar :|

29.99cm, titanyum kaplamalı, çift damarlı, su ve yağ soğutmalı.
  11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    dhmm
    dhmm's avatar
    Erkek
    ipTelefon bunu yazdı
    dhmm bunu yazdı

hocam gorsek yaninda olsak biseyler uretiriz belki de uzaktan zor oluyo bu tur durumlar :|

Hacim bak simdi....

Dugmeye basiyosun acilsin diye.

Basliyor bellegi saymaya.

Primary master, slave v.s goruyor.

Sonra bir yerde

Device listening diyor

IRQ 1 - IDE controller

IRQ 2 - Serial Bus controller

gibi bir tablo orada stop ediyor ve resete gerekyior

Toplam Hit: 1554 Toplam Mesaj: 13