Hareket Sensörleri
-
Merhabalar arkadaşlar. Bu gün hareket sensörlerini taktım kafaya geçtim ofiste ayaklarımı parmakuçlarımdan hareket ettirerek 0.5 m gidiyorum
0.5 m den sonra yanıyor ışığı :) Bu aletlerin mantığı nedir? Bugları falan varmıdır :) Bir sürü kablo gidiyor o kablo nereye gider :) -
Evmi soyacaksın ;) ?
-
PathfindeR00 bunu yazdı:
-----------------------------
Evmi soyacaksın ;) ?
-----------------------------Benim kimsenin evinde işinde gözüm yok sen merak etme hocam.
-
ahaha takıntıya bak :D
-
Alarmlarda ki sensörlerde binalardakinin neredeyse aynısı, bayaa bi keskini ama.küçük bi parmak hareketini algılıyorlar.
-
PathfindeR00 bunu yazdı:
Alarmlarda ki sensörlerde binalardakinin neredeyse aynısı, bayaa bi keskini ama.küçük bi parmak hareketini algılıyorlar.
Hocam benim bildiğim bunlar ışığı algılamıyor. :) Güçlü bir el fenerini tutsam üstüne görüş alanı falan kapanır herhalde?: ) -
şimdi bu cihaz sen o hareketi yapana kadar elektrik devrelerinde elektriği ışık hızında ileteceği için mal gibi kalırsın büyük ihtimal.kör noktalarını bulup tavandan yürümek lazım :/
-
ayna işini görür .
-
Belirli bi mesafeye kadar frekans yolluyorlar ve her yolladığı frekansın dalga boyunu (mesafesini falan ölçüyordur) frekansın uzunluğu kesilince çalışır.Binalardaki merdiven otomatikleri yada fotoselli musluklar falanda aynı mantıkla çalışıyor.tabii sensörler daha ileri düzeyde programlanmış mikrokodromlarla çalışır..bu kadarını biliyorum
Not : bilimsel değildir sadece aklımda kalanlar :) -
PoLLBuLL bunu yazdı:
ayna işini görür .
-----------------------------aynada hareket edecek sonuçta?
-
PoLLBuLL bunu yazdı:
ayna işini görür .
-----------------------------aynada bi cisimdir onuda algılar...