Hareketli Ama Değil
-
Beynimiz bunu bize niye yapıyor?

-
1 noktaya odaklanınca birşey yok gözümüzü çok hızlı oynattığımızdan resminde şekli itibari ile öyle oluyor.
-
hep düşünmüşümdür bu tür resimleri oturup aynı ölçü,boyut ve renklerle elimle çizsem aynı olay olur mu?
-
ben asıl bunları bulanlar nası buluo onu merak ediyorum
mesela şaşı bak şaşırlar vardı
-
mizahi bunu yazdı:
-----------------------------hep düşünmüşümdür bu tür resimleri oturup aynı ölçü,boyut ve renklerle elimle çizsem aynı olay olur mu?
-----------------------------
çıktısını al -
bir büyüteci tırtıklı yüzeye yakından bakarak hareket ettirdiğimizde de bu sekilde sanki hareketliymiş gibi görünebilir. bence bu resme baktıgımızda hareket ediyor gibi görünmesinin sebebi bir noktaya baktıgımızda oraya zoom yapıyoruz sonra yer değiştirince zoom out oluyor hızlı şekilde. buda bize hareket etmiş gibi görünüyor
-
bi defterin her sayfasına birbirini tamamlayan resimler çizip daha sonra sayfaları hızlı hızlı geçtiğimizde çizdiklerimiz resimlikten çıkar animasyona dönüşür.aynı mantık sanırsam.çünük bunda da sabit noktaya baktığında hareketlenme yok.ama farklı noktalara ard arda bakınca hareketliymiş gibi görünüyor.
-
MaTRiXe bunu yazdı:
mizahi bunu yazdı:
hep düşünmüşümdür bu tür resimleri oturup aynı ölçü,boyut ve renklerle elimle çizsem aynı olay olur mu?
çıktısını al
:D:D olay budur :D -
slmarlq bunu yazdı:
bir büyüteci tırtıklı yüzeye yakından bakarak hareket ettirdiğimizde de bu sekilde sanki hareketliymiş gibi görünebilir. bence bu resme baktıgımızda hareket ediyor gibi görünmesinin sebebi bir noktaya baktıgımızda oraya zoom yapıyoruz sonra yer değiştirince zoom out oluyor hızlı şekilde. buda bize hareket etmiş gibi görünüyor
----------------------------- -
ctrl a ile resmin tümünü seçtim hareketlenme çok azaldı :D
-
belki flash :D