Harf Yerine Sayı Basmak

  1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Fear_DaRkNeSs
    Fear_DaRkNeSs's avatar
    Kayıt Tarihi: 23/Eylül/2003
    Erkek
    Selam arkadaşlar bana harf yerine sayı basacak ve bu sayıları tek tuşla encode edecek.Sayılarıda harfe çevirecek Visual basic kodu lazım.Yardımlarınızı bekliyorum.

    $aban matrix reloaded
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    CHaRMaNDeR
    CHaRMaNDeR's avatar
    Kayıt Tarihi: 05/Nisan/2003
    Erkek
    anlayamadımki ne yapmaya çalıştığını

    Düşünüyorum, o halde varım.
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    MohEmre
    MohEmre's avatar
    Kayıt Tarihi: 01/Temmuz/2003
    Erkek
    CHaRMaNDeR bunu yazdı:
    -----------------------------
    anlayamadımki ne yapmaya çalıştığını
    -----------------------------

    mesela a yerine 1 b yerine 2 c yerine 3
    sen a b c ye basınca 123 olcak
    adam da onu abcye çevircek.ama 12 ve 3 olursa ne olur bilemem.yani bi 12 bi de 3 kodu varsa.hepsinin başınca 0 olcak mesela
    010203 şeklinde.o zmn işe yarar...
    anla yani...
    kendin kodlasan daha kolay olur arkadasım


    This time, action must speak louder than words...
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Fear_DaRkNeSs
    Fear_DaRkNeSs's avatar
    Kayıt Tarihi: 23/Eylül/2003
    Erkek
    Dostum kendin kodla demişsin nasıl olacak bu iş ben otomatik bir program istiyorum yazıyı yazdığımda decode ve encode edebilecek bir program sayıların yan yana gelmesini yazmışsın onu da sen düşün sence nasıl bişi yapılabilir.Arkadaşlar lütfen yardım bekliyorum

    $aban matrix reloaded
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    CHaRMaNDeR
    CHaRMaNDeR's avatar
    Kayıt Tarihi: 05/Nisan/2003
    Erkek
    Fear_DaRkNeSs bunu yazdı:
    -----------------------------
    Dostum kendin kodla demişsin nasıl olacak bu iş ben otomatik bir program istiyorum yazıyı yazdığımda decode ve encode edebilecek bir program sayıların yan yana gelmesini yazmışsın onu da sen düşün sence nasıl bişi yapılabilir.Arkadaşlar lütfen yardım bekliyorum
    -----------------------------

    abi sen şifrelememi istiyorsun?. o zaman hex komutunu kullan.

    örneğin
    2 textbox ve 1 command button ekle ve şunu yapıştır

    private sub command1_click()
    text2.text = ""
    for i = 1 to len (text1.text )
    text2.text = text2.text & hex (mid (text1.text ,i,1)
    next i
    end sub

    Düşünüyorum, o halde varım.
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Criminal2
    Criminal2's avatar
    Kayıt Tarihi: 04/Ağustos/2003
    Erkek
    eğer büyük metinletde hız işlem real time işlme yapmak istersen Sub Classing bir çözüm olabilir..
    #########

    Form'a bir adet text box koy....

    Private Sub Form_Load()
    ReDim Stat(0 To 2) As Long
    Stat(0) = SetWindowLong(Text1.hWnd, (-4), AddressOf TextProc)
    Stat(1) = 1
    Stat(2) = 1
    End Sub

    Private Sub Form_QueryUnload(Cancel As Integer, UnloadMode As Integer)
    SetWindowLong Text1.hWnd, (-4), Stat(0)
    End Sub

    ---------
    Bir adet module ekle....


    Option Explicit
    Public Declare Function CallWindowProc Lib "user32" Alias "CallWindowProcA" (ByVal lpPrevWndFunc As Long, ByVal hWnd As Long, ByVal Msg As Long, ByVal wParam As Long, ByVal lParam As Long) As Long
    Public Declare Function SetWindowLong Lib "user32" Alias "SetWindowLongA" (ByVal hWnd As Long, ByVal nIndex As Long, ByVal dwNewLong As Long) As Long
    Public Stat() As Long
    Public Function TextProc(ByVal hWnd As Long, ByVal uMsg As Long, ByVal wParam As Long, ByVal lParam As Long) As Long
    If (uMsg = 257) Then
    If (wParam >= &H30) Or (wParam <= &H39) Then
    Stat(1) = 0
    frmmain.Text1.Text = frmmain.Text1.Text & Chr(wParam + &H12)
    frmmain.Text1.SelStart = Len(frmmain.Text1.Text)
    frmmain.Text1.SelLength = 0
    TextProc = 0
    Else
    Stat(1) = 1
    TextProc = CallWindowProc(Stat(0), hWnd, uMsg, wParam, lParam)
    End If
    ElseIf (uMsg = 258) Then
    If Stat(1) = 1 Then
    TextProc = CallWindowProc(Stat(0), hWnd, uMsg, wParam, lParam)
    If Stat(2) = 1 Then
    Stat(2) = 0
    frmmain.Text1.Text = Mid(frmmain.Text1.Text, 2, Len(frmmain.Text1.Text) - 1)
    End If
    Else
    TextProc = 0
    End If
    Else
    TextProc = CallWindowProc(Stat(0), hWnd, uMsg, wParam, lParam)
    End If
    End Function
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Dangerous
    Dangerous's avatar
    Kayıt Tarihi: 26/Eylül/2003
    Erkek
    Eğer formun ismini frmmain olarak değiştirmezsen bu kod Visual Basic'i kapatıyor.

    Her neyse, bu kod istediği şey değil sanırım.

    İmzasız kahraman
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Dangerous
    Dangerous's avatar
    Kayıt Tarihi: 26/Eylül/2003
    Erkek
    Al bakalım.Normalde kasmam ama biraz da ne yapabileceğimi göstereyim dedim:
    Bir adet text box , bir command button ,bir label ve bir timer koy ve kodu kopyala yapıştır.

    EN SON HALİ:



    Dim spec As Integer
    Private Sub Command1_Click()
    On Error GoTo olmadı
    If Len(Text1) Mod 3 <> 0 Then GoTo olmadı
    For i = 0 To Len(Text1) / 3 - 1
    Label1 = Label1 + Chr$(Mid$(Text1, i * 3 + 1, 3))
    Next
    Text1 = Label1
    Label1 = ""
    Exit Sub
    olmadı:
    Label1 = ""
    MsgBox "Bu kod geçersizdir", vbInformation + vbOKOnly, "Hata"
    End Sub

    Private Sub Form_Load()
    Text1 = ""
    Label1 = ""
    Label1.Visible = True
    Timer1.Enabled = False
    Timer1.Interval = 10
    Command1.Caption = "Şifreyi Çöz"
    End Sub
    Private Sub Text1_KeyPress(KeyAscii As Integer)
    On Error Resume Next
    spec = spec + 1
    Timer1.Enabled = True
    If Val(KeyAscii) = 8 Then
    Exit Sub
    End If
    If Len(Trim$(KeyAscii)) = 1 Then keycode2$ = "00" & Trim$(Str$(KeyAscii))
    If Len(Trim$(KeyAscii)) = 2 Then keycode2$ = "0" & Trim$(Str$(KeyAscii))
    If Len(Trim$(KeyAscii)) = 3 Then keycode2$ = Trim$(Str$(KeyAscii))

    Text1 = Text1 + keycode2$
    End Sub

    Private Sub Timer1_Timer()
    On Error Resume Next
    Text1 = Right$(Text1, Len(Text1) - spec)
    spec = 0
    Timer1.Enabled = False
    End Sub




    İmzasız kahraman
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    CHaRMaNDeR
    CHaRMaNDeR's avatar
    Kayıt Tarihi: 05/Nisan/2003
    Erkek
    crypt istiyorsan en iyisi md5 encryp tir. ama bu şifre girişleri için. diğerlerinde kullanılmaz

    Düşünüyorum, o halde varım.
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Dangerous
    Dangerous's avatar
    Kayıt Tarihi: 26/Eylül/2003
    Erkek
    mesele cyrpt değil , harf yerine sayı basmak.

    Bunun güvenilir olması istenmemiş

    İmzasız kahraman
  11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    raiser
    raiser's avatar
    Kayıt Tarihi: 05/Ağustos/2003
    Erkek
    MD5 Encryption algoritması değildir. Bir hash algoritmasıdır (Message Digest Algorithm). Büyük metin dosyalarını, binary dosyaları ya da stringleri bunlara nazaran küçük sayılara dönüştürmeye yarar. Checksum gibi bir şey. Şifre için de kullanılabilir, o ayrı konu.
Toplam Hit: 1650 Toplam Mesaj: 12