Harici Disk Windows - MAC Sıkıntısı
-
Müridler gecen kardeşim harici diski alarak arkadaşını bilgisayarında film izleyeceklerini söyledi bende verdim sonra gitmiş bu arkadaşının bilgisayarına harici diski takmış karşısına dolan bir şey çıkmış beklemişler işte tanıcak heralde filan diye 10 dk bekledik diyor bu arada bilgisayar MAC sonra olmamış iptal etmişler.Sonra eve getirdi taktım bilgisayara harici diski takınca donanım sesi geliyor ama bilgisayarımda disk gözükmüyor neyse deliye döndüm yönetimsel araçlardan disk yönetimine girdim orada gözüküyor.Ama EIF sistem bölümü yazıyor sanıyorum mac e takınca NTFS i silmiş mi ne olmuş şimdi diske ulaşamıyorum ve deliye dönmüş durumdayın 200 gb filmlerim bütün çalışmalarım hepsi içindeydi.
Korkum içindeki verilerin silinmesi umarım silinmemiştir.Müridler acaba nasıl kurtarabilirim verilerimi deliye döncem.
Ekran görüntüsü
http://s1308.hizliresim.com/1d/m/rnpkl.jpg
-
disk harici disk heralde ? linux da linux mintte mesela açmayı denermisin hacım.
dikkat et formatlama.
PanxeR tarafından 19/Ağu/13 09:56 tarihinde düzenlenmiştir -
PanxeR bunu yazdı
disk harici disk heralde ? linux da linux mintte mesela açmayı denermisin hacım.
dikkat et formatlama.
Hocam linux şuan elimde yokta elimde ubuntu, pardus filan var cd den çalışan acaba bu işletim sistemleri ile olur mu acaba ?
-
yok bişi olmamıştır verilere.
mac'e takınca eject etmeden çıkarmamanız gerekiyor. çıkarınca da windowsda böyle açılmama sorunu olabiliyor :D
tara mı ne zımbırtı vardı, içerisindekileri tarıyor ve açıyor.
sağ tık > tara olması gerek. ya da yamuluyor muyum?
en kötüsü linuxda açmayı denicen.
-
Umarım kaybolmaz şimdi Pardus 2013 cd den çalışanı indirdim sanal makinada çalıştır bir türlü usb harici diski gördüremedim sanal makina Microsoft Virtual Pc 2007 var yapamadım bir türlü .
Birde aklıma takıldı daha önceden ben windows dizininide göre biliyordum buradan ama şimdi göremiyorum acaba 2013 ile gelen bir özellik mi ?
-
Müridler bir yardım edin deliye döndüm şimdi pardus ta baktım disk gözüktü içine girdim Backup. bişey yazıyordu o klasöründe içine girdim. ....Macbook Air BackUp yazıyor birsürü dosya var. Boyutuna baktım 8.5 gb dolu gözüküyor eskiden 200 gb dolu gözükürdü ne yapmalıyım.
Acaba o Macbook u bulsam tekrar bilgisayara taksam orada görebilirmiyim.
Yardım edin lütfren bilen yok mu ?
-
Hocam selam, mac'e tuxera ntfs'yi yükleyin dosyaları görecektir. Crackli sürümü mevcut. Belki oradan kurtarabilirsin.
-
senin kardeşin diski takmış
mac sormuş : Diski yedekleme için kullanıyımmı ? bak ama silinir hersey içinden ona göre ?
Kardsinde evet demiş :)
Bende gecmiş olsun diyorum.
iyi tarafından bak en azından macin yedeği oldu :)
-
hafif format sonra dosya kurtarma program8ni calistir kurtarman gerekenleri kurtar sonra yoluna devam et baska secenek yok gibi gozukuyor
-
swordfish bunu yazdı
senin kardeşin diski takmış
mac sormuş : Diski yedekleme için kullanıyımmı ? bak ama silinir hersey içinden ona göre ?
Kardsinde evet demiş :)
Bende gecmiş olsun diyorum.
iyi tarafından bak en azından macin yedeği oldu :)
Aynen hocam muhtemeln öyle olmuş muhtemelen... Artık kurtarma proğramlarına bakıcam
-
ayhun bunu yazdı
hafif format sonra dosya kurtarma program8ni calistir kurtarman gerekenleri kurtar sonra yoluna devam et baska secenek yok gibi gozukuyor
Kardeşim biçimlendirsem kurtarma proğramları ile kurtulur mu ?