Harici Harddisk Şifreleme
-
mrb. acilen harici hdd mi şifrelemem lazım. en kolay hangi şekilde yapılır ? 150 gb civarı bi dosyam var. en basit ve en hızlı şekilde şfirelemem lazım.
ama yarın bi gün bilgisayarıma format attımmı hdd bozulmayacak cinsten bi program arıyorum. üst düzey acil :|
-
truecrypt ile disk oluşturup içine koy...
düzgün parametreleri kullanırsan, allahı gelse acamaz...
-
tmm hemen deniyorum. peki düzgün parametrelerden kastın ne ?
-
ben bununla kendi hddimden bi bölüm oluşturdum şifreli. ama harici hdd ile ilgili nasıl birşey yapmam lazım. pc hdd sinde hariciyi alacak kadar yer yok. harici üzerinde şifrelemem lazım. nasıl yaparım :/
-
bide anladığım kadarıyla mesela bir yerde hemen kullanmak istiyorsun dosyayı ozmn kullanacağın pc yede programı yüklemek zorundasın şifreyi açabilmek için portable olsa pro daha güzel olurmuş be S:
-
bu truecryptte hdd yi formatlamadan direk şifreleyemiyor muyuz ?
-
1. Truecypt portabledır zaten...
2. Create volumeden container oluşturun 1 tane 400 gb lık örneğin, şifreleme seçeneklerini yüksek ve şifrenizi en az 20 karakter tutun...
3. container oluşturduğunuzda hdd şifrelemeinze gerek kalmaz, hddnin içindeki bir dosya gibi olur...
4. düzgün parametrelerden kasıt, şifrenin düzgün olması ve algoritmanın zor olmasıdır, programın helpinden görebilirsiniz zaten...
-
ne zamandır böyle birşey arıyordum... ii oldu valla...
-
renegadealien bunu yazdı:
-----------------------------1. Truecypt portabledır zaten...
2. Create volumeden container oluşturun 1 tane 400 gb lık örneğin, şifreleme seçeneklerini yüksek ve şifrenizi en az 20 karakter tutun...
3. container oluşturduğunuzda hdd şifrelemeinze gerek kalmaz, hddnin içindeki bir dosya gibi olur...
4. düzgün parametrelerden kasıt, şifrenin düzgün olması ve algoritmanın zor olmasıdır, programın helpinden görebilirsiniz zaten...
-----------------------------2. maddedeki gibi 400 gb lik oluşturulmuyor işte. benim hdd 80 gb. harici 250 gb.
haricideki dosya 150 gb. şimdi bunu pc ye aktaramam. çünkü okadar yerim yok.
oluştururken sürücü boyutundan büyük yazdığımda ise olusturmuyor. diskte yeterli yer yok diyor. bunu için sormuştum, formatlamadan direk hariciyi şifreliyebiliyormuyuz diye.
-
Rene abi allahı gelse açamaz demişsin ya ben şifreyi unutursam :D
-
Bakalım benim sandisk e olacak mı :C:C